מאפינס שיבולת שועל וצימוקים


ערך תזונתי למנה :
147 קק"ל
18 גרם
0.5 גרם
3.5 גרם
8 גרם
0.95 מ"ג
13 מ"ג
אנרגיה
פחמימות
סיבים תזונתיים
חלבון
שומן
שומן רווי
נתרן

המצרכים:

(חומרים ל9 יחידות)

1/4 1 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1 כף צימוקים
1/3 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
כף שמן קנולה
1 ביצה
2 כפות שמן קנולה
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:


יש לערבב את השיבולת שועל, אגוזי המלך, הצימוקים, הסוכר, רסק התפוחים, אבקת האפיה והסודה לשתיה יחד בקערה.
בקערה שניה יש לערבב את הביצה עם שמן הקנולה והחלב עד לקבלת מרקם אחיד.
יש לערבב את שתי הקערות.
יש לצקת לתבנית שקעים משומנת עד כ 3/4 מקום.
לאפות ב180 מעלות כ60 דקות.

אז מה קיבלנו ??
המנה עשירה בויטמיני B, וביחוד בניאצין (B3) שחיוניים לתפקוד המח ומסייעים לפחמימות להפוך לאנרגיה (אגוזי מלך, ביצה וכן באשלגן החיוני לתפקוד תקין של השרירים ומערכת העצבים(אגוזי מלך, קוואקר)