יפית בן מרדכי

21 יונ 2022

ארטיק אננס

ארטיק אננס עם טוויסט מרענן. פינוק מושלם ליום קייצי. מתכון לארטיק ביתי טעים ובריא - ללא צבעי מאכל וללא תוספת סוכר שקל וכיף להכין ביחד עם הילדים. שהרי בינינו, אין כמו להתרענן עם שלגון קריר ומתוק בימי הקיץ.

הארטיק הזה מספק תשוקה למתוק בלי תוספת של סוכר. אחד הדברים הטובים שאנו יכולים לעשות למען הגוף שלנו הוא להפחית בכמות הסוכרים המוספים שאנו צורכים. מאחר וקל יותר להגיד מאשר לעשות, עברו לקינוחים על בסיס פירות כמו הארטיק אננס הזה וככה לא תרגישו שאתם מוותרים על קינוח או על הנאה בחיים. אמנם בפירות יש את חד הסוכר פרוקטוז, סוכר הפרי, אבל הוא ארוז בצורה חכמה יותר, היות והוא מגיע ביחד עם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים וככה הגוף מקבל דברים טובים וחיוניים ביחד עם המתיקות.

ב"אני מאמין" שלי, אכילה בריאה צריכה להיות גם מספקת ומהנה - לגוף ולנפש. ועבורי, חלק מהחוויה הכיפית של אכילת ארטיק, היא שהוא נראה כמו של ארטיק שווה שקונים בחוץ, כולל מקלות הארטיק האמיתיים. כאן תוכלו למצוא תבנית סיליקון נוחה לארטיקים המגיעה גם עם מקלות ארטיק, כמו בתמונות שאצלי.

לפני שנעבור למתכון, אתייחס ליתרונות התזונתיים והבריאותיים שיש בו.

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

אננס: מקור עשיר לויטמין C, לויטמיני B ולסיבים תזונתיים. כוס (165 גרם) קוביות אננס מספקים מעל 100% ממנת ויטמין C המומלצת ליום, 77% מהתצרוכת היומית המומלצת של המינרל מנגן ו-9% ממנת הסיבים המומלצת ליום. בנוסף, אננס מכיל תערובת אנזימים המכונה ברומלין, שיש המייחסים לה תכונות נוגדות דלקת וסיוע לתהליכי העיכול.
 

ג'ינג'ר (זנגביל): מכיל ג'ינג'רול המקנה לג'ינג'ר טעם חריף -
 
מרענן ואחראי למרבית יתרונותיו הבריאותיים; הורדת סימני דלקת במעי הגס, מניעת בחילות והקאות וסיוע בחיזוק

מערכת החיסון.

>> לקביעת ייעוץ תזונה בהתאמה אישית

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים של המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.


ארטיק אננס

ידידותי לטבעונים, מדיאטים, נמנעים מגלוטן, רגישים ללקטוז

זמן הכנה: 5 דק' דרגת קושי: קל


מצרכים: (6 יחידות)

  • 1 אננס בינוני קלוף (כ 2.5-3 כוסות קוביות אננס)

  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

  • 1/2 כוס חלב קוקוס/ נוזל קוקוס

  • מיץ מ1/2 ליים או מיץ מ1/4 לימון

הוראות הכנה:

  1. מניחים את הרכיבים בבלנדר וטוחנים אותם עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

  2. מוזגים את הנוזל לתבניות ארטיק.

  3. מקפיאים למשך הלילה או לפחות כשלוש שעות.

  4. כשרוצים לאכול, מוציאים, מפשירים כרבע שעה בחוץ, מוציאים ונהנים.

גיוון: החליפו את הג'ינג'ר בחופן עלי בזיליקום.
 

בתיאבון!
 
פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

    614
    3