• יפית בן מרדכי

עוגת פירות יבשים

עודכן ב: מרץ 26



עוגת פירות יבשים הינה העוגה האהובה עליי בעולם. אני אוהבת לאכול פרוסה ממנה ביחד עם כוס קפה שחור בשעות אחר צהריים וגם לקחת אותה איתי לטיול שטח ארוכים בחיק הטבע - בזכות היותה דחוסה אנרגטית, טעימה ובעלת שפע של יתרונות בריאותיים.

הגירסה הזו הינה הגרסא הבריאה ביותר - העוגה טבעונית ואינה מכילה גלוטן בזכות השימוש בקמח טף, דגן קדום מאתיופיה המכיל שפע של ויטמינים ומנרלים ואינו מכיל גלוטן.

המתכון הכתוב שלמטה כתוב בגרסה עם קמח לבן ועם ביצים, מי שאינו עם צליאק או רגישות לגלוטן - בהחלט יכול להשתמש בקמח לבן בהיר, אל חשש להיבט הסיבים החסרים בקמח הלבן. העוגה עתירת סיבים תזונתיים בזכות הפירות היבשים שבה. שימו לב שבסוף המתכון יש התאמות ואני מסבירה איך ניתן להכין את העוגה גם בגרסה טבעונית, בגרסה ללא גלוטן ובגרסה משולבת (טבעונית+ללא גלוטן) כפי שמובא בסרטון שלפניכם.

אוהבים את המתכון? שתפו אותי - שאדע. הגיבו לי בהודעות למטה, העלו את העוגה שהכנתם ותייגו אותי בפייסבוק ובאינסטגרם NutraCoach@ עם ההאשתג #גםבריאוגםטעים


ט"ו בשבט שמח!

יפית

עוגת פירות יבשים









טבעוני. ללא גלוטן.


מצרכים:

  • 300 גרם אגוזים לא קלויים מסוגים שונים (קשיו, פקאנים, ברזיל, שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים)

  • 100 גרם צימוקים כהים

  • 100 גרם תאנים

  • 100 גרם שזיפים מיובשים

  • 250 גרם תמרים קצוצים/ תמרים דחוסים

  • 2 כוסות קמח לבן

  • 2 כפות אבקת אפיה

  • 3 ביצים אורגניות

  • 4 כפות חמאת שקדים/ שמן זית

  • 1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר

  • 6 כפות סירופ מייפל/ אגבה/ סילאן

  • 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי

  • 2 כפות תמצית וניל טבעית

  • 2 קליפות לימון מגורדות


הוראות הכנה:

  • מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

  • טוחנים את האגוזים במערבל מזון (בלנדר).

  • מוסיפים את הפירות היבשים לסיבוב נוסף.

  • מעבירים את האגוזים והפירות היבשים הטחונים לקערה ומוסיפים את שאר הרכיבים היבשים: קמח טף, שיבולת שועל ואבקת האפיה.

  • בקערה נפרדת מערבבים את כוס הצ'יה עם המים (שאמורה להיות במרקם ג'לי), חמאת השקדים, מייפל, רסק תפוחי עץ, מיץ תפוזים, קליפות לימון ותמצית הוניל למרקם אחיד. יוצקים את הנוזלים על היבשים, מערבבים היטב למרקם אחיד ומעבירים ל2 תבניות עגולות בקוטר של 20 ס"מ או לתבניות אינגליש קייק. אופים בתנור לכ50 דקות או עד שבבדיקת הקיסם הוא יוצא יבש.


גרסה טבעונית: במקום ביצים ערבבו 2 כפות צ'יה בכוס מים והשרו למשך כ15 דקות לפחות.

גרסה ללא גלוטן: במקום 2 כוסות קמח לבן השתמש ב1 כוס קמח טף בהיר ו1 כוס שיבולת שועל מעורגלת.


פותח על ידי שושנה ויפית בן מרדכי.

למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK