• יפית בן מרדכי

צ'ילי סין קרנה

עודכן ב: פבר 17


קערת צ'ילי אדום חריף זה אחד המאכלים האהובים עלי ביום חורפי קר,

בגרסא שלי טבענתי את זה והוספתי כמה רכיבים ומזונות טובים למען הסדר הטוב.

המתכון הזה בריא יותר מצ'ילי קון קרנה שמכיל בשר בזכות היותו מכיל את הרכיבים הבאים: כורכום, פטריות וקטניות.

יתרונות:

כורכום - תבלין המסייע בהגנה על המח, אנטי-סרטני ואנטי-דלקתי.

פטריות - מסייעות על פי הרפואה הסינית בשיפור תפקוד מערכת החיסון. במתכון שלנו הפטריות יהוו תחליף לבשר. פלפל צ'ילי - מסייעת בהגברת חילוף החומרים בכות היותה מכילה קפסצאין.

קטניות - מסייעות לתחושת שובע ממושך בזכות הסיבים התזונתיים המסיסים שיש בה, בויטמיני B ובברזל.

רוצים להכין ביחד עמי? הכנסו לערוץ היוטיוב שלי וצפו במתכון המלא.

אהבתם? רוצים שאמשיך לצלם עבורכם מתכונים נוספים? הרשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי כדי שאדע שאתם אוהבים את היוזמה.

צ'ילי סין קרנה

טבעוני. ללא גלוטן. מתאים ל: מדיאטים. טבעונים. סכרתיים. חולי צליאק. רגישים לגלוטן.

זמן הכנה: 10 דק' זמן בישול: 30 דק' זמן כולל: 40 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים:

3-4 כפות שמן קוקוס

3/4 בצל סגול חתוך לקוביות

4 שיני שום כתושות (אפשרי)

1 כוס גזר חתוך

1 כוס שורש סלרי חתוך לקוביות

1 פלפל חריף קצוץ

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית אורגנו

1-1.5 כפית פפריקה מעושנת/ פפריקה/ פלפל צ'ילי

2-3 כפות של רסק עגבניות

כוס וחצי שעועית אדומה/ שחורה (אחרי בישול)

כוס וחצי שעועית לבנה (אחרי בישול)

2 כוסות מים/ מרק ירקות

1 כוס פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות

עלי דפנה

תיבול: מלח, פלפל

הוראות הכנה:

0. המתכון הוא עם שעועית מוכנה. מומלץ להשרותה במים למשך 24 שעות ולסנן את המים 3-4 פעמים במהלכם, לאחר מכן (זה השלב בו מומלץ להנביט) לבשלה במים במשך מספר שעות עד לריכוכה. 1. מחממים סיר/ מחבת עמוקה על אש בינונית, מוסיפים שמן קוקוס ומטגנים בצל במשך 3-4 דקות עד להזהבה. ניתן גם להוסיף שיני שום כתושות ולחכות במשך 1-2 דקות נוספות. 2. מוסיפים גזר, סלרי ופלפל חריף קצוץ (למי שקשה עם חריף שישתמש רק ב1/3 פלפל), מערבבים היטב ומבשלים במשך כ7 דקות נוספות. 3. מוסיפים את כל התבלינים, למעט המלח. מוסיפים רסק עגבניות ושעועית אדומה ולבנה ביחד עם כוס מים, מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל למשך כ7 דקות. 4. מוסיפים כוס נוספת של מים ואת הפטריות ונותנים למנה להתבשל במשך 8-12 דקות נוספות. 5. לקראת סוף הבישול מוסיפים חופן עלי דפנה למנה שיתנו לה ארומה וטעם נהדרים.

6. עם כיבוי האש, מוציאים את עלי הדפנה, מוסיפים מעט מלח ופלפל (למי שאוהב) ובתיאבון.

הערות: 1. מנת צ'ילי זו יוצאת במרקם מעט סמיך. לאוהבי מרקם נוזלי יותר - מומלץ להוסיף בסוף 1/2-1 כוס נוזלים. 2. המנה הזו מאוזנת תזונתית עם אורז בסמטי בבסיס שלה ומעליה צ'ילי סין קרנה.

בתיאבון!

פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.


למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום. אני מזמינה אתכם להפגש איתי במשרדי בתל אביב או אונליין.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK