• יפית בן מרדכי

קראמבל תפוחים

עודכן ב: פבר 17


החורף בפתח, ומזג האוויר הקר מביא אתו צורך ורצון במשהו חם, מתוק ומנחם. בדיוק עבור זה אשתף אתכם במתכון נהדר לקראמבל תפוחי עץ - המתכון טבעוני וללא גלוטן. אני מאוד אוהבת אותו כי הוא בריא, טעים ידידותי לגזרה ופשוט כיף לאכול אותו.

יתרונות:

קינמון - במתכון יש קינמון שעוזר לווסת סוכר ונחשב כתבלין שעוזר להגן על המח - שימוש בו מוסיף למנה מתיקות טבעית, שימוש בו מוסיף טעם משובח ומצמצם את הצורך בהוספת כמות גדולה יותר של סוכר.

תפוחי עץ אדומים - לרוב מכינים קראמבל עם תפוחי עץ ירוקים, הכוונה השתמשתי במתכון בתפוחי עץ אדומים - ככה יש צורך להוסיף פחות סוכר. את החומציות אני משיגה באמצעות תוספת של מיץ לימון. שקדים - השימוש בקמח שקדים ובחמאת שקדים - שומנים טובים, מאפשר להוריד את הערך הגליקמי של המנה וככה כשאוכלים את הקראבמל מושגת עליה מתונה יותר של הסוכר בזרם הדם ומתקבל שובע למשך זמן רב יותר.

רוצים להכין ביחד עימי? הכנסו לערוץ היוטיוב שלי והכינו ביחד עימי.

אהבתם? רוצים שאמשיך לצלם עבורכם עוד מתכונים? הרשמו כמנויים לערוץ שלי שאדע שאתם אוהבים אותו :)

קראמבל תפוחי עץ

טבעוני. ללא גלוטן. מתאים ל: מדיאטים, טבעונים, סוכרתיים, נמנעים מגלוטן, רגישים ללקטוז.



זמן הכנה: 25 דק' זמן אפיה: 50 דק' זמן כולל: 75 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים: לבלילה:

4-5 תפוחי עץ אורגנים אדומים חתוכים בקליפתם לקוביות (בכמות שתספיק לכ4 כוסות תפ"ע)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כף סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון טרי

לציפוי:

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס שיבולת שועל (לחלי צליאק ולרגישים לגלוטן: מעורגלת)

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס חמאת שקדים/ שמן קוקוס

1 כף סירופ מייפל

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

  • מערבבים את בלילת תפ"ע עם הלימון, הקינמון, האגוז מוסקט, סירופ המייפל ותמצית הוניל היטב בקערה ומעבירים לתבנית אפיה עגולה (בקוטר של 20 ס"מ) שבתחתיתה נייר אפייה.

  • שופכים את הציפוי מעל התפוחים ואופים במשך כ - 45 דקות – עד שתפוחי העץ אפויים ובצבע חום מוזהב.

תזונטיפ: כוס קרמאבל ביחד עם כוס קפה שחור/ אספרסו/ כוס תה ירוק מושלמת כארוחת ביניים מאוזנת.

בתיאבון!

יפית בן מרדכי.

למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK