• יפית בן מרדכי

מאפינס הפתעה

עודכן ב: יול 1


מאפינס בריאות שידידותי לבריאות ולגזרה. נהדר לשעות אחר הצהריים הקשות שמתחשק משהו מתוק. אפשר לקחת אותו מראש ליום עבודה מחוץ לבית או להגיש לאורחים כשמארחים לקפה. העובדה כי זה מגיע ביחידות אישיות - מקלה עלינו לעצור אחרי אחד, ולא לאכול שלושה...


יתרונות:

המאפינס עשיר בויטמיני B, ובייחוד בניאצין (B3) החיוניים לתפקוד המח ומסייעים לפחמימות להפוך לאנרגיה (אגוזי מלך, ביצה), באשלגן החיוני לתפקוד תקין של השרירים ומערכת העצבים (אגוזי מלך, בננה ,קוואקר).

אגוזי המלך ושיבולת השועל שבה הופכים את המתכון לידידותי ומומלץ עבור הסובלים מפרופיל שומנים לא תקין (כולסטרול גבוה, LDL גבוה, HDL נמוך). השימוש בשומנים טובים (אגוזי מלך, חלב שקדים) ובחלבונים (ביצה) תורמים לערך גליקמי נמוך - מה שהופך את זה למתוק בריא גם עבור סכרתיים. מי שמעדיף את המתכון הטבעוני המכיל זרעי צ'יה במקום ביצה, זוכה לתוספת של אומגה 3 ממקור צמחי וסיבים תזונתיים.


ערכים תזונתיים: יחידה אחת מכילה כ145 קק"ל (כמו 2 פרוסות לחם), 19 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 7.2 גרם שומן (מתוכם רק 0.85 שומן רווי) ו12 מ"ג נתרן.

אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח והכינו לעצמכם את המתוק השבועי.


כתבו לי מה חשבתם על המתכון בהערות שלמטה.


שלכם,

יפית.

מאפינס הפתעה


כמות ל10 יחידות. ניתן בקלות להכפיל כמויות.

ידידותי לצמחונים, לסוכרתיים, לבעלי כולסטרול גבוה, לנמנעים מגלוטן ולרישים ללקטוז.


ידידותי לטבעונים - תחת התאמות.







זמן הכנה: 7 דק' זמן אפיה: 45 דק' זמן כולל:52 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1/4 1 כוס שיבולת שועל (מעורגלת - לנמנעים מגלוטן)

  • 1/4 כוס אגוזי מלך שבורים

  • 1/4 כוס סוכר חום

  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

  • 1 בננה

  • 2 כפות אוכמניות (גם קפואות בסדר)

  • 1 כף צימוקים כהים

  • 1/3 כפית אבקת אפיה

  • 1/4 כפית סודה לשתיה

  • 1 ביצה אורגנית/ 1 כף צ'יה מעורבבת ומושרית בחצי כוס מים למשך רבע שעה

  • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי/ שמן זית

  • 1/4 כוס חלב שקדים

  • ניתן להוסיף: 2 כפות פולי קקאו נא

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את השיבולת שועל, אגוזי המלך, הצימוקים, האוכמניות, הסוכר, רסק התפוחים, בננות, אבקת האפיה וסודה לשתיה יחד בקערה.

  2. בקערה שניה מערבבים את הביצה עם השמן והחלב עד לקבלת מרקם אחיד.

  3. מאחדים את הבלילות ומערבבים בקערה.

  4. שופכים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת עד כ 3/4 מקום.

  5. אופים בתנור על 180 מעלות צלזיוס במשך כ40 דקות.

תזונטיפ: ביחד עם כוס תה/ קפה שחור/ כורכום לאטה מהווה נשנוש בריא ומאוזן לשעות אחר הצהריים.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.


#מאפינס #שיבולתשועל #מאפינסשיבולתשועל