• יפית בן מרדכי

מעדן שוקולד מ...אבוקדו!

עודכן ב: יול 1


מכירים את הרגע הזה בו מתחשק לכם מעדן שוקולד ומתחולל קונפליקט פנימי בין בריאות לפינוק? חובבי המעדנים שהם גם שוחרי בריאות בטוח מזדהים. אם אתם כאלו, המתכון הזה הוא בשבילכם: מעדן שוקולד המשלב פינוק ובריאות.

פינוק אידיאלי לשעות אחר הצהריים בהן מתחשק מתוק וכן לזמנים בהן הילד מבקש מעדן שוקולד.

המתכון קל להכנה. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בכוסות מכוסות במקרר למשך כיומיים.

במתכון יש אבוקדו (כן!) שמוריד את הערך הגליקמי ומחליף את הצורך בשימוש בשמנת/ חמאה. אל תתנו לאבוקדו להרתיע אתכם, הוא מקנה טעם קרמי למעדן, לא מותיר טעם של מליחות ועוזר לאחד את כל הטעמים במרקם נימוח וקטיפתי.

קדימה! למה אתם מחכים? הוציאו את הבלנדר, חברו לשקע ותתפנקו.

מעדן שוקולד


מתאים ל: טבעונים, סכרתים, מדיאטים, נמנעים מגלוטן.





זמן הכנה: 5 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים:

  • 2 אבוקדו

  • 2 כפות סירופ מייפל

  • 1/3 כוס אבקת קקאו

  • 1 כף שמן קוקוס

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • לקישוט: פולי קקאו (cocao nibs)

הוראות הכנה:

  1. חוצים כל אבוקדו לשניים, מסירים את הגלעין ובעזרת כפית מחלצים את בשר האבוקדו ושמים בבלנדר..

  2. מוסיפים את יתר הרכיבים.

  3. מערבבים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם קטיפתי ואחיד.

  4. מוזגים לכוסיות קטנות (של צ'ייסרים/ טקילה וכד')

  5. . מצננים במקרר למשך כשעה

  6. מוציאים מהמקרר מקשטים בפולי קקאו ו...מתענגים.

בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.

#קקאו #אבוקדו #מייפל #טבעוני #מעדן #מעדןשוקולדטבעוני #ללאגלוטן