• יפית בן מרדכי

סלט קינואה ים תיכוני

עודכן ב: לפני 3 ימים


אחרי ששתפתי אתכם אודות התזונה הים תיכונית, זה אך מתבקש שאשתף אתכם במתכון נוסח תזונה זו - סלט קינואה ים תיכוני המהווה ארוחה שלמה, מלאה, מזינה וטעימה. ובקיצור: מהלכה למעשה.

יתרונות: קינואה - עשירה בפלבנואידים קוורצטין וקמפפרול המהווים נוגדי דלקת וכן אנטי סרטנים. כמו כן עשירה במינרלים מגנזיום, אשלגן, אבץ וברזל, בסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת השובע ולפעולת מעי תקינה ומכילה חלבון מלא. גרגירי חומוס - עשירים בחומצה פולית ומהווה מקור טוב לסידן, ברזל ואשלגן, בנוסף הם מכילים כמות נאה של חלבון (כ-15 גרם ב-100 גרם) זיתים, שמן זית - שומנים חד בלתי רווים המאפיינים את התזונה הים תיכונית ועשירים בתרכובות פוליפנוליות ובחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, וכן בנוגד החמצון ויטמין E. עגבניה - עשירה בליקופן, נוגד חמצון המסייע במניעת חמצון הכולסטרול הרע (LDL) ומסייע בהפחתת הסיכון לסרטני הריאות והערמונית. הליקופן הינו מסיס בשומן, ולכן לספיגה אופטימלית כדאי לצרוך עגבניה לצד שומן (למשל: שמן זית). בצל סגול - עשיר בתרוכובת קוורצטין, נוגד חימצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות. צבעו הסגול מספק פיטוכימילקים בשם אנטוציאנינים המאטים תהליכי הזדקנות. עלי תרד - עשירים בוטימיני K , A, חומצה פולית ובמינרלים: אשלגן, ברזל וסידן.



טעים לכם? שתפו אותי שאדע. השאירו תגובות במורד העמוד.

בתיאבון!

יפית.

סלט קינואה ים תיכוני


טבעוני. ללא גלוטן.

מתאים ל: מדיאטים, סכרתיים, חולי צליאק, רגישים לגלוטן, טבעוניים.

זמן הכנה: 10 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1/2 כוס קינואה אדומה מבושלת

  • 1/2 כוס גרגירי חומוס

  • 1/2 כוס עגבניות חתוכות

  • 1/2 כוס מלפפונים חתוכים

  • 1/4 כוס קוביות זיתי קלמטה

  • 1/4 כוס קוביות בצל סגול

  • 2 כוסות עלי תרד אורגני

  • 2 כפות גרעיני חמניה


רכיבי הרוטב לימון - דיז'ון:

  • 2 כפות מים

  • 1 כף שמן זית

  • 2 כפיות של מיץ לימון טרי

  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון

  • 1/4 כפית פלפל לבן

  • 1/8 כפית מלח


הוראות הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את מיץ הלימון, דיז'ון, מלח ופלפל – מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים כמה טיפות שמן בכל פעם עד לשילוב מושלם, מוסיפים את המים ומערבבים שוב.

  2. מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה.

  3. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ו...יאמי!

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.


428 צפיות

למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK