• יפית בן מרדכי

לביבות כרובית אפויות

עודכן ב: לפני 3 ימים


מזג האויר האביבי שעימנו מזמין ארוחות שמרגישות קל ונעים בבטן. המתכון הבא הוא פרי יצירתה של נטע, לקוחה מקסימה שהשילה כבר למעלה מ10 ק"ג.

הוא קל להכנה, ידידותי לגזרה (כל לביבה מכילה כ38 קק"ל) וטעים. שדרגתי את המתכון עם סלט ירוק שמכיל נבטוטים, חסה ומלפפון בליווי יוגורט עיזים עם שמיר.

יתרונות:

  • כרובית - עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת השובע, מכילה נוגדי חמצון - המגינים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וכן אינדול 3 קרבינול - המסייע במניעת סרטן השד והשחלות ותרכובת בשם סולפוראן - בעלת השפעה המגינה על המח ומגינה מפני סרטן.

  • ביצים - עשירות בויטמיני B ובכולין, רכיב תזונתי המסייע לזיכרון ווויסות המוח, מערכת העצבים ומערכת כלי הדם והלב.

רוצים מתכונים בריאים ודיאטטיים נוספים? כתבו לי בתגובות איזה מתכונים אתם רוצים שאפרסם. ואל תשכחו ללחוץ לייק ולשתף.

בתיאבון!

יפית.

לביבות כרובית אפויות

דיאטטי. צמחוני. ללא גלוטן.

מתאים למדיאטים. נמנעים מגלוטן. צמחונים. סכרתיים.



זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: כ30 דק'

מצרכים: (30 יחידות)

  • 1 כרובית גדולה

  • 250 גרם (קופסא) גבינת שמנת 5% בטעם פטה

  • 125 גרם גבינת פטה 5% מפוררת

  • 2 ביצים

  • 3 כפות קמח (קמח עדשים לחולי צליאק)

  • 0.5 חבילת עלי כוסברה אורגני/ שמיר אורגני/ גם וגם

  • חצי כפית אגוז מוסקט

  • קורט מלח

  • קורט פלפל

הוראות הכנה:

  1. מאדים את הכרובית.

  2. מועכים אותה לפירה.

  3. מוסיפים לפירה כרובית את הגבינות, הביצים, הקמח, השמיר והתבלינים ומערבבים היטב.

  4. יוצרים לביבות עם כף על גבי תבנית עם נייר אפיה משומן קלות.

  5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.

תזונטיפ:

  • ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים – שום, צ'ילי גרוס.

  • ניתן לנשנש כחטיף או לשים בצלחת כתוספת לארוחה חמה – כך או כך יזללו אותו מהר.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי נטע מאיר


למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK