• יפית בן מרדכי

עג'ה בננה - ארוחת בוקר דיאטטית וטעימה

עודכן ב: פבר 11


כפי שחלקכם יודעים, קרוב לחודש שלא היה לי גז ויותר זמן מזה תנור נורמלי. איכשהוא נגמר לי הגז בתקופה של פסח כך ששבעת ימי העסקים נמתחו לשבועיים וחצי ועוד שבוע שהיה ופשוט לא ידעתי מזה.

המצב יצר בי מחד תחושה של מצוקה מבחינת עשייה במטבח, ומאידך הגביר את היצירתיות שלי, שכאמור, מצוקה מעודדת יצירתיות.

במהלך בוקר אחד, הכנתי ארוחה זו. בן זוגי כינה זאת בשם עז'ה בננה. עז'ה זה חביתה בטריפוליטאית ובננה, טוב נו, בננה זו בננה :)

מנה מכילה 240 קלוריות ו16 גרם חלבון וביחד עם תה ירוק יכולה להוות ארוחת בוקר במסגרת דיאטת הרזיה או ארוחת ביניים מאוזנת.

יתרונות:

בננה: עשירה במגנזיום ואשלגן ונותנת מתיקות טבעית לעוגות ומאפים.

ביצים: עשירות בויטמיני B ובכולין, רכיב תזונתי המסייע לזיכרון ווויסות המוח, מערכת העצבים ומערכת כלי הדם והלב. קינמון: עוזר בויסות רמות סוכר, רמות סוכר קבועות, מסייעות בתחושת השובע ועוזרות לנשנש פחות על פני היום. בנוסף, קינמון מסייע בהגנה על תאי העצבים במח ומסייע בהמתקת מאפים ותבשילים ללא תוספת קלורית.

רוצים מתכונים בריאים ודיאטטיים נוספים? כתבו לי בתגובות איזה מתכונים אתם רוצים שאפרסם. ואל תשכחו ללחוץ לייק ולשתף.

בתיאבון! יפית.

עג'ה בננה

דיאטטי, ללא גלוטן. מתאים ל: חולי צליאק, רגישים לגלוטן, מדיאטים, פליאו, אטקינס, דיאטת ה17 יום, צמחונים אוכלי ביצים.

זמן הכנה: 3 דק' זמן אפיה: 10-12 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים: (כמות ל2 מנות)

2 בננות 4 ביצים אורגניות 1-2 כפיות קינמון חצי כפית תמצית וניל טבעית קורט שמן קוקוס

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

2. מרסקים את 3 הבננות היטב באמצעות מזלג

3. טורפים היטב בכלי את כל הביצים, מוסיפים את הבננות, הקימון ותמצית הוניל ומערבבים.

4. משמנים עם מעט שמן קוקוס נייר אפיה, מרפדים בתחתית תבנית אפיה (אני השתמשתי בתבנית פאי) ושופכים את הבלילה

5. מכניסים לתנור ואפים במשך 10-12 דקות

צורת הגשה: * חצי בננה פרוסה מעל וזרזוף של כפית אגבה/ סוכר קוקוס מוסיפים מתיקות עדינות וכ60 קק"ל למנה

בתיאבון! המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.


למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK