• יפית בן מרדכי

ביצה עלומה על מצע מנגולד, פטריות ואבוקדו

עודכן ב: מרץ 26


הי לכם,

המון פעמים במסגרת של ירידה במשקל, נמאס מהשגרה, מתכון זה נועד לגוון את הביצה, פרוסת הלחם, הירקות ומנת השומן הרגילה.

יצרתי את המתכון הזה לפני מספר חודשים. התעוררתי סופר רעבה בבוקר, ואילתרתי ארוחה ממה שהיה במטבח, התוצאה ערבה לחכי כל כך, עד שהוספתי אותה לרפורטואר שלי באופן שוטף. לאחרונה העלתי סקר לאינסטגרם ובו הצבעתם כי אתם רוצים את המתכון. אז הנה, אני משתפת אותו כאן איתכם. מתכון זה מתאים לארוחת בוקר משביעה ומפנקת, לבוצר וגם לארוחת ערב קלה - תלוי בשגרת היום שלכם.

הכינו וספרו לי בתגובות למטה איך יצא לכם :)

יפית.

ביצה עלומה על מצע מנגולד, פטריות ואבוקדו

מתאים לדיאטת הרזיה. פליאו. צמחונים - אוכלי ביצים. סוכרתיים. נמנעים מגלוטן.

זמן בישול: כ 15 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 קוביית שום כתוש קפואה (דורות)

  • 1 קוביית עשבי תיבול ( דורות)

  • 1 קוביית זנגביל (ג'ינג'ר - דורות)

  • 2 כפיות שמן זית כתית בכבישה קרה

  • 5 פטריות שמפניון

  • ¼ פטריית פרטובלו / 4 פטריות שמפניון נוספות

  • 15-20 עלי מנגולד אורגניים שטופים

  • 1 ביצת חופש אורגנית

  • 1 כפית חומץ תפוחים

  • ¼ אבוקדו בינוני/ ½ אבוקדו קטן

  • מיץ מ1/4 לימון - או יותר, לפי הטעם

  • מלח הימלאיה ורוד – לפי הטעם

  • תבלינים - לפי הטעם. אני אוהבת לשים: קורט צ'ילי גרוס, קורט קורנית (טימין), קורט פלפל לבן

  • ניתן להוסיף ¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק

  • 1 פרוסת לחם שיפון (או לחם ללא גלוטן - לנמנעים מגלוטן)

הוראות הכנה:

  • חותכים את הפטריות לרצועות ומניחים בקערית. חותכים את עלי המנגולד לרצועות ומניחים בכלי אחר.

  • מחממים שמן במחבת על אש נמוכה - בינונית, מוסיפים את קוביות השום הכתוש ועשבי התיבול. כשאלו נמסים מוסיפים את רצועות הפטריות. בשלב זה ניתן להוסיף את הפלפל צ'ילי הקצוץ. מטגנים במשך שבע דקות, או עד שהפטריות מאבדות מנפחן, מידי פעם מערבבים עם כף עץ.

  • מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים במשך כחמש דקות נוספות, או עד שהעלים מתכווצים ומאבדים מנפחם. מכבים את האש.

  • הכנת ביצה עלומה: ממלאים סיר במים רותחים, מוסיפים את חומץ התפוחים ושוברים פנימה ביצה בשלומתה (לא לערבב אותה בפנים). כעבור 3 דקות בדיוק מכבים את האש.

  • קולים פרוסת לחם במצנם.

  • מניחים את המחבה החמה על תחתית, שמים בתוך המחבת חצי האבוקדו, מתיזים מעל הכל מיץ לימון, מוסיפים מלח וצ'ילי גרוס (ותבלינים נוספים - אם רוצים). מניחים את פרוסת הלחם במחבת ומניחים מעליה את הביצה העלומה (מוציאים את הביצה באמצעות תרבד, כך שהיא לא תתפרק).


בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

#ארוחתבוקר #ביצה #מנגולד #מתכונים #אבוקדו