• יפית בן מרדכי

עוגת גבינה ואוכמניות טבעונית

עודכן ב: מרץ 5


שבועות בפתח ולרגל החג אני משתפת אתכם במתכון שלי לעוגת גבינה חגיגית. העוגה הינה טבעונית וגם רואו (ללא אפייה) ומבוססת על קרם קשיו ואגוזי ברזיל.

העוגה שלנו קרמית, נימוחה, עשירה, טעימה ומרשימה כך שהיא משתלבת נהדר בחגים ובאירועים מיוחדים.

בזכות היותה מבוססת על שומנים טובים, לעוגה זו ערך גליקמי נמוך כך שדי בפרוסה דקה ממנה כדי להרגיש לשבוע למשך זמן רב. אני ממליצה לפרוס בין שליש למחצית מהכמות שאתם רגילים לקחת לעצמכם כשאתם אוכלים עוגת גבינה, לא כי היא לא טעימה, פשוט כי היא עשירה, ממלאת ומשביעה.

יתרונות תזונתיים: אגוזי ברזיל - יחידה אחת מכילה כ100% מהצריכה היומית המומלצת של סלניום, נוגד חמצון רב עוצמה המסייע לבריאות המח, חילוף החומרים ועשוי לסייע בהגנה מפני סרטן. קשיו - מקור נהדר של אנרגיה התומך בבריאות העור, העצם ובריאות המח. 28 גרם מספקים 10% מדרישות הברזל, 11% מדרישות האבץ, 20% מגנזיום ו23% מנגן החיוני לבריאות העצם. אגוזי פקאן - אחד מהאגוזים שמכילים הכי הרבה נוגדי חמצון עוצמתיים. עשויים לסייע במניעת הצטברות הפלאק על דפנות העורקים. אגוזי מלך - מכילים חומצת שומן אומגה 3 ממקור צמחי מסוג ALA. תמרים - מקנים מתיקות טבעית נוסף היותם עשירים במינרל האשלגן. כמו כן, תורמים סיבים תזונתיים לעוגה. זרעי צ'יה - מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3. בנוסף מהווים מקור לחלבון וכן עשירים ב*סיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במינרלים סידן, אבץ ומגנזיום. אוכמניות - מקור לסיבים תזונתיים, לויטמין C ולויטמין K. מכילות גם ויטמין B6 וברזל. אחד מהמזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון. בעלות ריכוז גבוה של פיגמנטים אנתוציאנינים מסוגים שונים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ועשויים לסייע בהאטת הזדקנות המוח. בנוסף, עשירות בחומצה כלורוגנית ובפוליפנולים נוספים היכולים לסייע במניעת סרטן.

להכנת הריבה השתמשתי בממתיק הטבעי פרי הנזיר, ממתיק טבעי כשר שלא עובר מטבוליזם בגוף וללא ערך קלורי. אני מזמינה אותו תדיר מהאתר IHERB, היות ואין להשיגו בארץ. כשאני מזמינה אותו ביום ראשון או שני, ביום חמישי זה כבר אצלי עם שליח. ניתן להזמינו כאן. במידה שזוהי רכישתכם בראשונה באתר, השתמשו בקוד שלי: YAF1881 ותהנו מ10% הנחה.

הכנת העוגה עלולה להראות ארוכה, אבל בהערכות מוקדמת של המצרכים ושלבי ההכנה - זה מתכון קל ומהיר. אז תכינו, שלחו לי תמונה וספרו לי איך יצא.

בתיאבון!

יפית.

עוגת גבינה ואוכמניות טבעונית


ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, לסוכרתיים ולרגישים ללקטוז.

12 מנות.








זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני

רכיבים:

לבסיס:

  • 2 כוסות פקאנים

  • 1 כוס תמרים מגולענים

  • 1/4 כוס שבבי קוקוס

  • קורט מלח

לקלתית:

  • 2 כוסות קשיו

  • 1/2 כוס אגוזי ברזיל/ 1/2 כוס נוספת של אגוזי קשיו

  • 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 3/4 כוס סירופ מייפל

  • 1/2 1 כפות של קליפת לימון מגוררת

  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן קוקוס מומס (במצב נוזלי)

במידת הצורך: מעט מים למעבד מזון לציפוי:

  • 2 כוסות אוכמניות קפואות

  • 1/2 כוס זרעי צ'יה

  • 1/2 כוס פרי הנזיר/ סוכר קוקוס/ סוכר

  • 1/2 כוס מים

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1 כפית תמצית וניל

  • ניתן להוסיף: 2 כוסות אוכמניות קפואות או טריות לציפוי מלמעלה

הוראות הכנה:

  1. משרים במים את הקשיו והאגוזי ברזיל ביחד למשך כ4 שעות. 1. קלתית: טוחנים בבלנדר את הפקאנים עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים את התמרים, שבבי הקוקוס וקורט המלח עד לקבלת מרקם עיסתי אחיד.

  2. מניחים את העיסה בתוך תבנית עגולה בקוטר של 16 או 18, ומרפדים אותה בעזרת האצבעות בבסיסה וכן בדפנותיה עד ליצירת עובי אחיד.

  3. מלית: מסננים את המים ומעבירים את הקשיו ואגוזי הברזיל למעבד מזון וטוחנים אותם במשך כדקה - עד לקבלת מרקם חלק. במידה שמעבד המזון שלכם אינו חזק דיו, הוסיפו מעט מים ועבדו עד ליצירת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את מיץ הלימון, סירופ המייפל ומעבדים שנית. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.

  4. מוזגים את המלית לתבנית עם הקלתית ושמים במקפיא למשך כשעתיים עד להתמצקות. במידה ותשאירו אותו במקפיא למשך זמן ארוך יותר- יהיה צורך בהפשרה בטרם ההגשה. העוגה נשמרת במקפיא עד 5 ימים ובמקרר עד 3 ימים.

  5. ציפוי: מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית את האוכמניות ביחד עם מים, סוכר ומיץ לימון, כשהמים רותחים מוסיפים את זרעי הצ'יה ובוחשים היטב במשך כעשר דקות, עד שבהכנסת כף מתכת יש שאריות סמיכות של הריבה על גב הכף. מכבים את האש, מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ומצננים.

  6. הריבה נשמרת במקרר במיכל אטום שבועיים. מרחו אותה על העוגה כשאתם מוכנים להגישה. לקבלת מרקם זהה לתמונה הוסיפו אוכמניות קפואות נוספות מעל הריבה ולחצו אותם בעצזזרת כף בעדינות לתוך הריבה.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

#עוגתגבינהטבעונית #קשיו #אגוזים #טבעוני #ללאגלטן #אוכמניות

למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK