• יפית בן מרדכי

עוגת גבינה ואוכמניות דלת קלוריות

עודכן ב: מאי 26

בתור חובבת עוגות גבינה אפויות שמחפשת את הדרך היותר רזה, בריאה ושפויה קלורית, אני שמחה וקצת מתרגשת להציג בפניכם מתכון לעוגת גבינה אפויה, דלה בקלוריות, עשירה בחלבון וללא סוכרים מוספים (למעט הציפוי שמוסיף יופי וטעם, אך דעו כי העוגה טעימה גם בלעדיו).


כמה עשירה בחלבון אתם תוהים? אז ככה שמינית עוגה, שזו פרוסה עבה ומכובדת לכל הדיעות, מכילה בתוכה רק 173 קלוריות ו17.6 גרם חלבון ופחות ממנת פחמימה! (פרוסת לחם= מנת פחמימה). למי שלא מבין בענייני קלוריות אסביר כי לרוב פרוסת עוגת גבינה אפויה בסדר גודל שכזה תכיל כ400-500 קלוריות, הרבה יותר שומן, פחמימות והרבה פחות חלבון.

זוהי עוגה נהדרת ומומלצת לכל שוחרי הבריאות, שומרי המשקל והמרזים למיניהם. את העוגה אפשר גם לשלב בחיי היום יום כארוחת ארבע או ארוחת בוקר גם בתוך תקופות של דיאטת הרזיה וכן בתקופות חיטוב, כשכאמור חלבון בכמות הנכונה הינו חבר טוב בשמירה על הרכב גוף ומסייע לתחושת השובע.

כדי להמתיק את העוגה השתמשתי בממתיק הטבעי פרי הנזיר, ממתיק טבעי כשר שלא עובר מטבוליזם בגוף וללא ערך קלורי. אני מזמינה אותו תדיר מהאתר הנהדר IHERB, היות ואין להשיגו בארץ. כשאני מזמינה אותו ביום ראשון או שני, ביום חמישי זה כבר אצלי עם שליח. ניתן להזמינו כאן. במידה שזוהי רכישתכם בראשונה באתר, השתמשו בקוד שלי: YAF1881 ותהנו מ10% הנחה. ניתן להכין את העוגה גם עם סוכר, והופספתי למטה פירוט כמה קלוריות ופחמימות הוא מוסיף לפרוסה.


למי שמחפש ערך תזונתי מדויק, השקעתי וחישבתי את הנתונים לפרטי פרטים, פרטוני פרטונונים. בשמינית עוגה יש 172.65 קלוריות, 17.625 גרם חלבון, 14.075 גרם *פחמימות, 3.317 גרם שומן, 59.565 מג כולסטרול, 72.64 מג נתרן, 124.625 מג סידן

*חישובים נעשו לפי שימוש בממתיק פרי הנזיר. שימוש בסוכר במקום פרי הנזיר מוסיף 34.8 קלוריות לפרוסה ו9 גרם פחמימה.


מכינים את המתכון? העלו תמונה לאינסטגרם או לפייסבוק תייגו אותי עם ההאשתג #גםבריאוגםטעים וספרו לי איך יצא.

בתיאבון!

יפית.

עוגת גבינה ואוכמניות דלת קלוריות

ידידותי לצמחונים, לדיאטת הרזיה וחיטוב, לסוכרתיים. ידידותי לנמנעים מגלוטן - תחת התאמות. 8 מנות

זמן הכנה: 10 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 500 גרם גבינת "טוב טעם" 3%

  • 6 כפות (=1/3 כוס מדידה) פרי הנזיר/ 6 כפות סוכר/ 4 כפות אגבה

  • 2 ביצי חופש אורגניות + 2 חלבוני ביצה

  • 1 יוגורט דנונה (200 מ"ל) רב חלבון 0%

  • 1/4 כוס סולת

  • 1 כפית אבקת אפיה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 300 גרם אוכמניות קפואות/ פירות יער קפואים מכל סוג

ציפוי:

  • 1 יוגורט דנונה (200 מ"ל) רב חלבון 0%

  • 4 כפות אבקת סוכר

  • 2 כפות מיץ לימון

  • ניתן לקשט בכוס אומניות טריות מעל


הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.

  2. מפרידים בין החלבונים לחלמונים

  3. מקציפים את חלבוני הביצה, כעבור כשתי דקות מתחילת ההקצפה מוסיפים רבע כפית מלח שולחן וממשיכים להקציף כדקה נוספות. ברגע שחלבוני הביצה נפתחים ונוצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר או פרי הנזיר - שתיים-שלוש כפות בכל פעם עד ליצירת קצף אחיד ואוורירי.

  4. בקערה נפרדת מערבבים את שני החלמונים, מוסיפים את הגבינה, היוגורט, תמצית הוניל, אבקת האפיה והסולת ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

  5. מעבדים את האוכמניות במעבד מזון ומוסיפים מוסיפים את האוכמניות ומערבבים.

  6. מוסיפים את הסולת, כפית האפיה ותמצית הוניל והאוכמניות ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק

  7. מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומעבירים את התכולה לתבנית.

  8. אופים בתנור במשך 15 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים למשך כ30 דקות נוספות. בזמן האפיה מומלץ להוסיף בנוסף לתבנית העוגה, תבנית עם מים, בתחתית התנור.

  9. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

  10. מערבבים בקערית יוגורט, אבקת סוכר ומיץ לימון ובאמצעות מרית מרפדים את העוגה. ניתן לקשט מעל בכוס אוכמניות טריות.


ידידותי לנמנעים מגלוטן: תחת התאמות. השתמש בקמח תפוחי אדמה, במקום בסולת.


תזונטיפ: ניתן להוסיף לבלילת העוגה כף וחצי של גרידת לימון.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

#עוגתגבינה #דיאטה #דלקלוריות #רבחלבון #עשירבחלבון #חיטוב #הרזיה #עוגתגבינהדלתקלוריות #ללאסוכר