• יפית בן מרדכי

עוגיות שיבולת שועל בחמש דקות הכנה

עודכן ב: מרץ 26


חזרתי משבוע בפראג הקסומה (מודה שלא מיציתי), קצת מקוררת, היישר לכניסתו של חג הפסח. המקרר הריק והרצון לסיים חמץ מיותר גרמו לי להכין את העוגיות המצויינות האלו. בחמש דקות של הכנה יש עוגיות בריאות שכולם סביבי מחסלים והחמץ המיותר נגמר במהירות - איך שאני רואה את זה - זה win win. חלק מכם שעקבו אחריי אתמול בפייסבוק לייב שהעלתי בעמוד של NutraCoach ביקשו את המתכון הכתוב, אז ישבתי הבוקר וכתבתי אותו עבורכם.

את העוגיות האלו הכנתי בעבר ביחד עם חמאת בוטנים טבעית, והן יצאו משובחות. הפעם הכנתי אותן עם טחינה (כי זה מה שהיה בבית) והן יצאו קצת פחות טעימות, אבל הן עדיין עושות את העבודה. בשונה מחטיפי אנרגיה וגרנולה מעובדים המכילים שיבולת שועל בריאה אך מעובדים ומכילים מייצבים ומשמרים מיותרים ו...המון סוכרים פשוטים, כל הרכיבים בעוגיות אלו בריאים והן מכילות כמות מינמילית של סוכרים פשוטים. הבננה והקינמון תורמים מתיקות לעוגיות ומאפים ולכן הצורך בתוספת של סוכרים פשוטים יורד משמעותית. לעצמי אני מכינה אותן עם 2 כפות של ממתיק (מייפל/ אגבה/ דבש), אלו מכם, חובבי המתוק מוזמנים להכינם עם 3 כפות ממתיק טבעי. העוגיות קלות להכנה, ללא גלוטן וטבעוניות (אם משתמשים בממתיק טבעי שהוא לא דבש) וביחד עם כוס חלב סויה מהוות ארוחת בוקר משביעה ומאוזנת.

יתרונות:

בננה: עשירה במגנזיום ואשלגן ונותנת מתיקות טבעית לעוגות ומאפים. שיבולת שועל: מכילה סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים בויסות רמות כולסטרול ותורמים לתחושת השובע וכן ליציאות.

זרעי צ'יה: עשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה 3 ממקור צמחי. תחליף בריא יותר לשימוש בעוגות מאשר ביצים. חמאת בוטנים: שומן בריא המסייע בהקניית שובע ממושך לאורך זמן. קינמון: עוזר בויסות רמות סוכר, רמות סוכר קבועות, מסייעות בתחושת השובע ועוזרות לנשנש פחות על פני היום. בנוסף, קינמון מסייע בהגנה על תאי העצבים במח ומסייע בהמתקת מאפים ותבשילים ללא תוספת קלורית.


למתכון המצולם:

אם אתם מאוהבי הדייסות והלחם בננה - אתם תאהבו את העוגיות האלו. לדעתי, הן במיטבן ביום שאחרי.

בתיאבון! יפית.

עוגיות שיבולת שועל


מתכון טבעוני, ללא גלוטן. מתאים לנמנעים מגלוטן, טבעונים, ספורטאים.


זמן הכנה: 5 דק' זמן אפיה: 10-15 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים:

  • 3 בננות בשלות מרוסקות

  • 2-3 סירופ מייפל/ אגבה/ דבש

  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית/ טחינה/ שמן קוקוס נוזלי

  • 2 כפות זרעי צ'יה/ זרעי המפ

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל (מעורגלת לנמנעים מגלוטן)

  • 1.5 כפיות קינמון

  • 1/4 כפית מלח הימלאיה ורוד

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

  2. מרסקים את 3 הבננות היטב באמצעות מזלג.

  3. מערבבים היטב בכלי את כל הרכיבים היבשים והרטובים ביחד עם הבננות המרוסקות.

  4. מכינים כדורים בעזרת הידיים או באמצעות סקופר של גלידה, מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה ומשטחים באמצעות כרית כף היד.

  5. מכניסים לתנור ואפים במשך 10-15 דקות (10 דקות אם אתם מאוהבי מרקם רך, 15 דקות אם אתם אוהבים עוגיות במרקם קראנצ'י).


תזונטיפ:

  • 1-3 עוגיות (תלוי בצרכים התזונתיים שלכם) לצד כוס חלב סויה מהווה ארוחת בוקר מאוזנת.

  • ניתן לפורר עוגיה בתוך צנצנת זכוכית ולשים מעליה יוגורט לבן ומעל פרוסות תותים/ פירות יער וקיבלנו ארוחת בוקר מושלמת ליום עבודה שמתחיל מוקדם.

  • על גבי עוגיה אפשר להניח כדור גלידת בננה/ וניל ומעל פולי קקאו, שבבי קוקוס וכפית שוקולד צ'יפס ומתקבל קינוח טעים לאכילה וקל להכנה. מזכירה לכם שקינוחים כדאי ומומלץ לחלוק.


בתיאבון! המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.