קראמבל תפוחי עץ

February 22, 2016

החורף בפתח, ומזג האוויר הקר מביא אתו צורך ורצון במשהו חם, מתוק ומנחם. בדיוק עבור זה אשתף אתכם במתכון נהדר לקראמבל תפוחי עץ - המתכון טבעוני וללא גלוטן.

אני אישית מאוד אוהבת אותו כי הוא בריא, טעים ידידותי לגזרה ואפשר לאכול אותו בהנאה גדולה. 

 

יתרונות:

קינמון - במתכון יש קינמון שעוזר לווסת סוכר ונחשב כתבלין שעוזר להגן על המח - שימוש בו מוסיף למנה מתיקות טבעית, שימוש בו מוסיף טעם משובח ומצמצם את הצורך בהוספת כמות גדולה יותר של סוכר. 

תפוחי עץ אדומים - לרוב מכינים קראמבל עם תפוחי עץ ירוקים, הכוונה השתמשתי במתכון בתפוחי עץ אדומים - ככה יש צורך להוסיף פחות סוכר. את החומציות אני משיגה באמצעות תוספת של מיץ לימון. 
שקדים השימוש בקמח שקדים ובחמאת שקדים - שומנים טובים, מאפשר להוריד את הערך הגליקמי של המנה וככה כשאוכלים את הקראבמל מושגת עליה מתונה יותר של הסוכר בזרם הדם ומתקבל שובע למשך זמן רב יותר. 

 

רוצים להכין ביחד עימי? הכנסו לערוץ היוטיוב שלי והכינו ביחד עימי.

אהבתם? רוצים שאמשיך לצלם עבורכם עוד מתכונים? הרשמו כמנויים לערוץ שלי שאדע שאתם אוהבים אותו :) 

קראמבל תפוחי עץ

 

 

 

 

טבעוני. ללא גלוטן. 
מתאים ל: מדיאטים. טבעונים. סכרתיים. צליאקים, רגישים לגלוטן.

 

 

 

 זמן הכנה: 25 דק'   זמן אפיה: 50 דק'  זמן כולל: 75 דק'   דרגת קושי: קל

המצרכים:
לבלילה: 

4-5 תפוחי עץ אורגנים אדומים חתוכים בקליפתם לקוביות (בכמות שתספיק לכ4 כוסות תפ"ע)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כף סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל 

2 כפות מיץ לימון טרי 

 

לציפוי: 

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס שיבולת שועל (לחלי צליאק ולרגישים לגלוטן: מעורגלת)

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס חמאת שקדים/ שמן קוקוס

1 כף סירופ מייפל

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט


 

הוראות הכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

מערבבים את בלילת תפ"ע עם הלימון, הקינמון, האגוז מוסקט, סירופ המייפל ותמצית הוניל היטב בקערה ומעבירים לתבנית אפיה עגולה (בקוטר של 20 ס"מ) שבתחתיתה נייר אפייה.

שופכים את הציפוי מעל התפוחים ואפו במשך כ - 45 דקות – עד שתפוחי העץ אפויים ובצבע חום מוזהב. 

 

 

הערה:
כוס קרמאבל ביחד עם כוס קפה שחור/ אספרסו/ כוס תה ירוק מושלמת כארוחת ביניים מאוזנת.

 

בתיאבון!

יפית בן מרדכי.

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK