מאפינס הפתעה

December 7, 2016

 

כולנו מכירים את שעות אחר הצהריים הקשות האלו, בהן מתחשק לנו משהו מתוק. רובנו היינו שמחים אם זה גם היה בריא וידידותי לגזרה, לא ככה?

אם אתם מזדהים עם זה, המתכון הבא הוא עבורכם. 
מאפינס בריאות הידידותי לבריאות ולגזרה. אפשר לקחת אותו מראש ליום עבודה מחוץ לבית או להגיש לאורחים כשמארחים לקפה. 

יחידה אחת מכילה כ145 קק"ל (כמו 2 פרוסות לחם), 19 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 7.2 גרם שומן (מתוכם רק 0.85 שומן רווי) ו12 מ"ג נתרן.

 

יתרונות:

המנה עשירה בויטמיני B, ובייחוד בניאצין (B3) החיוניים לתפקוד המח ומסייעים לפחמימות להפוך לאנרגיה (אגוזי מלך, ביצה), באשלגן החיוני לתפקוד תקין של השרירים ומערכת העצבים (אגוזי מלך, בננה ,קוואקר).

אגוזי המלך ושיבולת השועל שבה הופכים את המתכון לידידותי ומומלץ עבור הסובלים מפרופיל שומנים לא תקין (כולסטרול גבוה, LDL גבוה, HDL נמוך). 
השימוש בשומנים טובים (אגוזי מלך, חלב שקדים) ובחלבונים (ביצה) תורמים לערך גליקמי נמוך - מה שהופך את זה למתוק בריא גם עבור סכרתיים. 
מי שמעדיף את המתכון הטבעוני המכיל זרעי צ'יה במקום ביצה, זוכה לתוספת של אומגה 3 ממקור צמחי וסיבים תזונתיים.


העובדה כי זה מגיע ביחידות אישיות - עושה את זה קל יותר לעצור אחרי אחד, ולא לאכול שלוש...

 

אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח והכינו לעצמכם את המתוק השבועי.

 

אהבתם את המתכון? שתפו אותי בהודעות למטה. 

 

בתיאבון!

יפית.

מאפינס הפתעה

 

 

 

כמות ל10 יחידות. ניתן בקלות להכפיל כמויות.
מתאים ל: צמחונים או טבעונים, סכרתים, בעלי כולסטרול גבוה, צליאקים

 

 

 

 זמן הכנה: 7 דק'   זמן אפיה: 45 דק'  זמן כולל: 52 דק'   דרגת קושי: קל

המצרכים:
1/4 1 כוס שיבולת שועל (מעורגלת - עבור חולי צליאק)
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1 בננה
2 כפות אוכמניות
1 כף צימוקים כהים
1/3 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה (ללא אלומיניום)
1 ביצה אורגנית/ 1 כף צ'יה מושרית בחצי כוס מים למשך כחצי שעה 
2 כפות שמן קוקוס נוזלי/ קנולה
1/4 כוס חלב שקדים
ניתן להוסיף גם 2 כפות פולי קקאו (cacao nibs)

 

הוראות הכנה:

1. ערבבו את השיבולת שועל, אגוזי המלך, הצימוקים, האוכמניות, הסוכר, רסק התפוחים, בננות, אבקת האפיה וסודה לשתיה יחד בקערה.

2. בקערה שניה ערבבו את הביצה עם השמן והחלב עד לקבלת מרקם אחיד.

3. אחדו את הבלילות וערבבו בקערה.

4. שפכו את הבלילה לתבנית שקעים משומנת עד כ 3/4 מקום.

5. אפו בתנור על 180 מעלות צלזיוס במשך כ40 דקות. 

 

תזונטיפ: ביחד עם כוס תה/ קפה שחור/ כורכום לאטה מהווה נשנוש בריא ומאוזן לשעות אחר הצהריים

 

בתיאבון!
פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK