סלט סלסה עגבניות ואפרסקים

 

עונת האפרסקים בדיוק איתנו כעת ולכן בחרתי לשתף אתכם הפעם בסלט סלסה, עגבנות ואפרסקים - הסלט הזה בריא, טעים ומהיר הכנה ולדעתי שווה לכם לנסות להכינו לפחות פעם אחת. אני בטוחה שאחרי הפעם הזו - תמשיכו בעצמכם לפעמים נוספות, 

הסלט מעניין כי יש לו טויסט: הוא מתוק, מעט חריף וגם חמצמץ (מי שאינו אוהב חריף יכול פשוט להפחית את כמות הפלפל בחצי)

ניתן להגישו כמנה ראשונה, להביא כסלט כשמתארחים ואף לאכול אותו כארוחה שלמה ומאוזנת ביחד גרגירי חומוס בתוכו או פשוט לצד הקרקר ההודי פאפאדס שמבוסס על קמח אורד - קמח שהוא תערובת של קטניות (ניתן לרכוש בחנויות טבע ומכולות מסויימות, במסעדת 24 רופי שבתל אביב או להזמין באינטרנט). פשוט מניחים את הסלט על גבי הקרקר ואוכלים. זו הגרסא הבריאה (והלא פחות טעימה!) שלי לסלסה ונאצ'וס. 

 

יתרונות תזונתיים:
בצל סגול - עשיר בתרוכובת קוורצטין, נוגד חימצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות. צבעו הסגול מספק פיטוכימילקים בשם אנטוציאנינים המאטים תהליכי הזדקנות.
פלפל חריף - מסייע בהגברת חילוף החומרים בזכות היותו מכיל קפסצאין.
עגבניה - עשירה בנוגד החמצון ליקופן המסייע במניעת סרטן הערמונית וסרטן הריאות, ומסייעת במניעת חמצון הכולסטרול הרע (LDL). 

 

אהבתם את המתכון? סמנו לי בלייק על העמוד שאדע שאהבתם אותו ושתפו עם חברים באמצעות כפתור השיתוף בוואטסאפ ובפייסייבוק

 

בתיאבון!

יפית.

 

סלט סלסה עגבניות ואפרסקים

 


מתאים למדיאטים, סכרתיים, טבעונים, צליאקים

 זמן הכנה: 5 דק'     דרגת קושי: קל

 

רכיבים:

2 אפרסקים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 
1 פלפל חריף קטן (ללא גלעינים) חתוך לקוביות
½ כוס בצל אדום חתוך לקוביות
¼ כוס פטרוזיליה אורגנית קצוצה
2-3 כפות מיץ לימון
מלח לטעם

 

הוראות הכנה: שמים את כל החומרים בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מערבבים ואוכלים.

 

בתיאבון!
פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK