ריבת ענבים וזרעי צ'יה

התקררתי! ועוד באמצע הקיץ! התסכול... 
בהגיעי הביתה מהעבודה, תכננתי לצאת לריצה בשדות ולבלות ערב יצירתי במטבח אבל הראש והגרון כה כאבו שאמרתי לעצמי שאכנס למיטה רק לכמה רגעים לנוח, התעוררתי בחצות הליל למראה שיחות רבות שלא נענו ועם רצון כללי למות.
חבר שחיפש אותי, התנדב להגיע עם תרופות, ואני שחששתי להרדם שנית נכנסתי נחושה למטבח לנסיונות שתכננתי. אמרתי לעצמי כי גם מחלה לא תמנע ממני לשחרר לכם את מתכון. 


מפה לשם, כפי שהעידו למחרת משפחתי וחברים שהגיעו למצוות ביקור חולים, יצאה לי ריבת ענבים נהדרת וכפי שאחותי הגדולה הכריזה - ריבת ענבים במרקם תאנים!

 

בעוד ריבות אחרות מפוצצות בסוכר (הרשו לי לנפץ לכם מיתוס, גם ריבה ללא תוספת סוכר המכילה מיץ אגסים או סילאן תמרים - זוהי תוספת של סוכר לגופנו), הבראתי את הריבה הזו באמצעות שימוש מופחת בסוכר ובהוספת זרעי צ'יה המורידים את הערך הגליקימי של הריבה ובכך ממתנים את קצב עליית הסוכר בדם ואף מספקים תוספת נאה של סיבים תזונתיים כך שמדובר בריבה בריאה יותר ביחס לשאר הריבות. זרעי הצ'יה אף מקנים לריבה מרקם של תאנים.


יתרונות:
ענבים אדומים - עשירים בנוגד החמצון רזוורטרול הנמצא בעיקר בקליפות ומסייע בהגנה על תאי העצב שבמח ובהגנה מפני סרטן. בנוסף, במשפחת ה
פירקות הסגולים יש אנתוציאנינים התורמים להפחתת תהליכי חמצון והזדקנות.ענבים אדומים אף מסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי הפחתת רגישות הLDL (הכולסטרול הרע) לחמצון. 

זרעי צ'יה - עשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה 3 ממקור צמחי המסייע בהגנה על המח. 

.
הכינו וספרו לי בתגובות למטה איך יצא לכם :)

 

בתיאבון לכם ובריאות לכולנו!

יפית. 

ריבת ענבים וזרעי צ'יה

 

 


טבעוני, ללא גלוטן. 

 זמן בישול: 20 דק'     דרגת קושי: קל

מצרכים:

2 כוסות ענבים אדומים אורגניים
1/4 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים 
1/2 כף תמצית וניל
3 כפות מיץ לימון טרי

 

הוראות הכנה:

1. חותכים את הענבים לרבעים (העצלנים שביננו יכולים להשאירם שלמים)
2. מחממים סיר על אש בינונית ושמים בתוכו את הענבים ביחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון.  
2. מערבבים לעיתים קרובות ומביאים לרתיחה נמוכה .
4. מוסיפים בהדרגה את זרעי הצ'יה, בוחשים היטב ונותנים לריבה להמשיך להתבשל. 
5. כעבור כ12-15 דקות ניתן לראות כי זרעי הצ'יה יצרו מרקם ג'לי וכי הריבה התעבתה. בשלב זה בודקים האם היא מוכנה באמצעות החדרת כף מתכת, באם נותרו עקבות של ריבה על גב הכף לאחר הוצאתה  - ריבתנו מוכנה.
6. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
6. ניתן לשמור את הריבה במקרר בכלי אטום למשך כשבוע ימים.

 

תזונטיפ:

ניתן למרוח את הריבה מעל פנקייק, שייק, דייסת שיבולת שועל, פרוסת לחם וכל מה שליבכם חפץ. 

 

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי. 

 

 

 

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK