סלט מקסיקני

September 12, 2016

תירס מתוק עם אבוקדו קרמי ועגבניות עסיסיות זה שילוב מקסיקני מושלם.
אני מודה, מזה למעלה מעשור שאני מתחזקת חיבה יתרה למקסיקו ולאוכל מקסיקני בפרט.
כיאה למי שגדלה בעיירת חוף, הים עבורי, הוא מקור לשלווה ורוגע ומעניק לי תחושה של בית. מאז ומעולם כמהתי לגור בבית על חוף הים. אני זוכרת שבימי התואר הראשון שלי, ציפור קטנה לחשה לי שבניגוד לישראל, זול מאוד להשכיר בית על החוף במקסיקו, וזה ידידיי, נהפך למעיין חלום עבורי. 
אחרי התואר הראשון, סיפרתי לעצמי, אקח לעצמי חצי שנה של הפסקה מהחיים כאן ואגור בבית על חוף הים במקסיקו. בבוקר אצא לריצה בחוף, אכין לעצמי ארוחת בוקר בריאה ואקרא ספר, אטייל, אוכל מאכלים מקומיים טריים ובריאים ואהנה מהשקט. 
המציאות והחיים היו חזקים יותר, סדרי העדיפויות השתנו והחלום על מקסיקו נהפך לפנטזיה רחוקה, אבל החיבה לאוכל מקסיקני מעולם לא נשכחה. 
אז עד שאבקר שם בעצמי, אני נהנית ממגוון מאכלים כאן בארצנו היפה.
לבנתיים, אשתף אתכם במתכון לסלט אהוב עליי כשאני מארחת או סתם כשבא לי לגוון את ארוחת הצהריים שלי בסלט מקסיקני טעים ובריא. 

 

יתרונות:

שעועית שחורה - בזכות היותה מכילה סיבים מסיסים היא מסייעת במניעת סרטן, בהורדת כולסטול, באיזון רמת הסוכר בדם. היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ועשירה במינרלים אשלגן ובסידן.
אבוקדו - מכיל את נוגדי החמצון לוטאין וזקסנטין המקושרים לירידה בסיכון לחלות בקטרקט ותורמים לבריאות העניים ועשיר בחומצה אולאית המסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) ובהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) בדם. 
פלפל אדום - מספק כמות נאה של ויטמין C המגביר את ספיגת הברזל הצמחי הנמצא בשעועית השחורה. 


הרכב הסלט מספק הרמוניה של אבות המזון - פחמימות (תירס, ערמונים), חלבונים (שעועית), שומן טוב (אבוקדו) וירקות (ויטמינים ומנרלים), תחושת שובע ממושכת ומימוש בפועל של עקרונות התזונה הים תיכונית.  

 

אז קדימה! הכנסו למטבח, הפשילו שרוולים והפליגו איתי למחוזות הקולינריים של מקסיקו. 

 

בתיאבון!

יפית.

 

סלט מקסיקני

 

 

 

טבעוני. ללא גלוטן.
מתאים ל: מדיאטים.טבעונים. סכרתיים. צליאקים. רגישים לגלוטן

1 מנת סלט. 2 מנות רוטב. 

 זמן הכנה: 15 דק'     דרגת קושי: קל

מצרכים לסלט: 

1/2 כוס גרעיני תירס 
1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת 
1/2 אבוקדו קצוץ
2 כפות בצל סגול קצוץ
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים/ רבעים
3 כוסות ירקות עליים אורגנים
אופציה: ניתן להוסיף גם 1/2 כוס ערמונים קצוצים


מצרכים לרוטב: 

2 פלפלים אורגניים קלויים

3 כפות. גרעיני דלעת 

מיץ  מלימון אחד 

1 כף כוסברה טרייה

1/4 כפית. כַּמוֹן

קאיין
מלח לתיבול
לאוהבי החריף: 1/2 פלפל חלפיניו קצוץ 

 

הוראות הכנה:

1. מרתיחים מים בסיר קטן, כשהמים רותחים מוסיפים את התירס ומבשלים במשך 2-3 דקות ומסננים.

2. בינתיים, שמים את הירקות העליים בקערה גדולה, קוצצים את שאר חומרי הסלט ומוסיפים לקערה, כשהתירס מוכן, מוסיפים גם אותו. 

3. להכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר במהירות גבוהה ומעבדים לתערובת חלקה, במשך כדקה.

4. יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט, ואת היתר מעבירים לקופסא ושומרים במקרר לשימוש בהמשך השבוע.

5. מערבבים את הרוטב עם הסלט ומגישים. 

 

בתיאבון!

פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK