top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

מרק גזר

מרק גזר מחמם, טעים ובריא עם ג'ינג'ר ועדשים לחיזוק מערכת החיסון לצד מידע על הערך התזונתי שבגזר. מתכון דיאטטי קל להכנה, טבעוני וללא גלוטן.


בין אם אתם מאוהבי החורף, שונאיו או חסרי רגשות לגביו' על דבר אחד אין עוררין - אחד הדברים המענגים בחורף היא צלחת מרק חם ומהביל עם טוסט טעים לצדו או בתוכו.


כדי להשיג את היתרון שבגיוון ירקות בצבעים שונים (צבעים שונים מכילים פיטו-כימיקלים ונוגדי חמצון שונים. כאשר לכל רכיב השפעה מיטיבה אחרת על בריאותנו), ניתן להכין מרק עם מגוון ירקות בתוכו או אם אתם כמוני ואוהבים מרקים קרמיים עם ירק עיקרי אחד, הקפידו לגוון את צריכת המרקים על בסיס שבועי. הכנה של מרק מסוג ירק אחר (דלעת, עגבניות, קישואים, גזר, ברוקולי וכו') מידי שבוע, מספקת לגוף את הויטמינים, המינרלים ונוגדי חמצון להם הוא זקוק. ובקיצור: השגת הגיוון - אינה חייבת להיות על בסיס יומי ויכולה להעשות גם על בסיס תקופתי.

הפעם בחרתי לשתף אתכם במתכון למרק גזר. אני מודה כי מעולם לא השתייכתי לז'אנר חובבי מרק הבטטה או הגזר. במרק זה מצאתי לראשונה, שילוב טעמים בהרכב ובמידה הנכונה שהחך שלי אוהב. המרק הזה הספיק לככב בארוחת גורמה טבעונית למשפחתי המורחבת ובמקבץ סדנאות בישול,.נסו אותו עם טוסט אבוקדו קרמי או עם קרוטוני חומוס בתוכו - ההנאה מובטחת.


גזר - ערך תזונתי:

גזר מכיל בטא קרוטן, נוגד חמצון המהווה חומר גלם ליצירת ויטמין A, וכן מסייע להגנה על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים, מסייע במניעת עיוורון לילה, לפעילות תקינה של מערכת החיסון ולבריאות המח. בגזר כתום בגודל בינוני יש כ- 5000 מק"ג של ויטמין A



יתרונות תזונתיים ובריאותיים נוספים במתכון:

ג'ינג'ר (זנגביל): החומר הפעיל בג'ינג'ר הוא מולקולה בשם ג'ינג'רול המעניקה לג'ינג'ר טעם חריף -מרענן ואחראית למרבית יתרונותיו הבריאותיים ובהם אנטי ויראליות והשפעה מטיבה על טסיות הדם בגוף. הג'ינג'רול מסייע במניעת הפרשת ציטוקינים והג'ינג'ר עצמו מכיל אנזימים המפרקים חלבון – שני אלו הופכים את הג'ינג'ר למזון המסייע במניעת דלקת ומומלץ לצריכה בתזונה אנטי דלקתית. בזכות ההשפעה המיטיבה על טסיות הדם בגוף, צריכה קבועה יכולה לעזור במניעת התהליך הטרשתי. בעונה המלאה בשפעות, שווה לשקול להוסיף ג'ינג'ר (זנגביל) בקביעות לתזונה. בצל: מכיל את התרכובת קוורצטין, המסייעת בצמצום הסיכון לסרטן המעי הגס. לימון: מכיל ויטמין סי, המסייע בחיזוק מערכת החיסון ובצמצום משך שפעות. קמח עדשים: תוספת הקטניות במרק תורמת למרק חלבונים, עוזרת להוריד את הערך הגליקמי שלו והופכת את המרק למשביע יותר למשך זמן

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

כתבו לי בתגובות למטה - מה חשבתם על המתכון.


 

מרק גזר

טבעוני. ללא גלוטן. דיאטטי. מתאים ל: טבעונים. מדיאטים. נמנעים מגלוטן

מרק גזר
 

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 45 דקות סך הכל: 55 דקות דרגת קושי: קל

 

מצרכים: (4 מנות)

  • 1 כף שמן קוקוס

  • 1 בצל קצוץ

  • 4 שיני שום קצוץ או כפית שום כתוש

  • 6 גזרים קלופים

  • 3 כפיות שורש ג'ינג'ר קצוץ

  • 1 ליטר מים (5 כוסות מים)

  • 3 כפות קמח עדשים

  • 3-4 כפות מיץ מלימון סחוט טרי

  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

  • מלח, פלפל לבן

  • ניתן להוסיף גם צ'ילי גרוס

להגשה:

הוראות הכנה:

  1. קולפים את הגזר וחותכים לקוביות או פרוסות דקות (ככל שחותכים את הגזר דק יותר, הוא יתבשל מהר יותר).

  2. מחממים סיר על אש בינונית ומוסיפים את שמן הקוקוס ואת הבצל, כעבור כ3 דקות, כשהבצל מתחיל להיות שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים. כעבור כשתי דקות, מוסיפים את הג'ינג'ר והגזרים ומערבבים.

  3. כעבור כחמש דקות, מוסיפים 4 כוסות מים. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש קטנה ומבשלים במשך כעשרים וחמש דקות, עד שהגזר רך וחודר בקלות באמצעות מזלג

  4. מערבבים את הקמח העדשים ביחד עם כוס מים קרים, מוסיפים לסיר ובוחשים היטב..

  5. כעבור כחמש דקות מוסיפים אגוז מוסקט ומלח, מערבבים היטב ונותנים למרק להתבשל עוד מספר דקות.

  6. מכבים את האש וטוחנים את המרק, באמצעות מוט טוחן, עד לקבלת מרקם קרמי.

  7. מתבלים בשלוש כפות כפות מיץ לימון, לפי מידת הטעם. ניתן גם להוסיף קורט פלפל או צ'ילי גרוס.

  8. יוצקים לקערה, מקשטים עם בצל ירוק קצוץ או פטרוזיליה, כף זרעי המפ או קרוטוני חומוס.

תזונטיפ: נסו את המרק כשלצידו פרוסת לחם קלויה עם כפית שמן קוקוס ושום קלוי מעליה או פרוסת לחם עם טוסט אבוקדו.


טוסט אבוקדו: 2 פרוסות לחם קלוי (ללא גלוטן - לנמנעים), 1/4 אבוקדו, 1 כף בצל אדום קצוץ, 2 כפות מיץ לימון, כפית שמן שומשום, קורט צ'ילי גרוס. מועכים את האבוקדו, מוסיפים את יתר הרכיבים, מערבבים ומוסיפים מלח, במידת הצורך, לטעם.

בתיאבון!

המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page