יפית בן מרדכי

21 מאי 2019

אורז בסמטי בגבינת פטה ותרד

עודכן ב: 13 דצמ 2021

מתכון שפיתחתי לפני שנים, כשרציתי לגוון לעצמי את ארוחת הערב שאחרי האימון בצורה קלה וממצרכים שהיו בבית. התוצאה טעימה וערבה לחך. מומלץ לשלב את המנה לצד סלט ירקות במוגש עם גבינה בולגרית או טופו.

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:


 
תרד - עשיר בנוגדי החמצון ליקופן ולוטאין המסייעים במניעת סרטן הערמונית.


 
פטריות - עשירות בויטמיני B החיונית לתפקוד המח ומסייעים לפחמימות להפוך לאנרגיה.


 
שום, בצל - עשירים בתרכובות אלין ואליצין המסייעים בהגנה מפני סרטן המעי הגס.


 
גבינת פטה - מעשירה את המנה בסידן החיוני לצפיפות העצם.
 

ניתן לטבען את המנה לפי ההוראות שבסוף המתכון.

מנה זו ידידותית גם למדיאטים ולסכרתיים היות ומנה מכילה 195 קק"ל, 30.4 גרם פחמימות (=2 מנות פחמימה), 3.1 גרם סיבים תזונתיים, 7.9 גרם חלבון, 4.8 גרם שומן, 17 מ"ג כולסטרול ו387 מ"ג נתרן.

>> לקביעת ייעוץ תזונה בהתאמה אישית

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

כתבו לי בתגובות למטה - מה חשבתם על המתכון.


אורז בסמטי בגבינת פטה ותרד

מתאים ל: צמחונים, סכרתיים, מדיאטים, צליאקים

מתאים לטבעונים - תחת התאמות.


זמן הכנה: 25 דק' דרגת קושי: בינוני


מצרכים:

  • 1 ספל אורז בסמטי

  • 1/2 2 ספלי ציר של מרק ירקות / מים

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • 1 ספל פטריות טריות קצוצות

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כף שמן אבוקדו / שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 6 ספלי עלי תרד/ עלי מנגולד קצוצים

  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת

  • 1/2 כפית אורגנו מיובש/ תימין

  • פלפל שחור / לבן - לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר קטן-בינוני, על אש נמוכה-בינונית, מערבבים את האורז עם ציר הירקות או המים ומבשלים במשך כעשרים דקות, עד שכל הנוזלים נספגים, כשהסיר מכוסה.

  2. בינתיים, בחבת משומנת - מאדים בצל, פטריות ושום עד לריכוך, מוסיפים את מיץ הלימון והאורגנו, מערבבים, מוסיפים לסיר האורז ומתבלים עם מעט מלח ופלפל שחור/ לבן.

  3. הכנת התרד נעשית באחת משתי הצורות הבאות:
     
    הראשונה היא לחלוט אותו במים להרתיח אותו בסיר עד שיתרכך ואז להוסיפו לסיר האורז.
     
    השנייה היא להוסיפו לאידוי של הבצל והפטריות.

  4. את גבינת הפטה מוסיפים כשהתבשיל מוכן לסיר התערובת ומגישים.

גרסה טבעונית: ניתן לטבען את המנה באמצעות שימוש בטופו. את הטופו יש להכניס למחבת למשך כ2-3 דקות לאחר אידוי הבצל והפטריות. למנה הטבעונית אני אוהבת להוסיף גם 2 חופנים של אגוזי קשיו קלויים קצרות - זה החלט משדרג את המנה.

בתיאבון!
 
פותח על ידי יפית בן מרדכי.

154
0