אז מי אני?
שלום חברים,
 
שמי יפית. אני דיאטנית קלינית, מאמנת כושר, יוצרת תוכן ומתכונאית. 
הבלוג שלי נכתב עם המון אהבה לכל מי שרוצה ללמוד, להכיר ולהתנסות במתכונים בריאים וטעימים. לקבל השראה ורעיונות לשילובי מזון חכמים, להכיר מוצרי מזון בריאים חדשים וגם לקבוע איתי ייעוצי תזונה, סיור קולינרי או להשתתף בסדנאות בישול בריא.
 
אז מאיפה בעצם הכל התחיל?  
משחר ילדותי אני חיה ונושמת תזונה. השפעת אורח חיים על גוף האדם, ותזונה ופעילות גופנית בפרט, תמיד עניינו אותי. נהגתי להתבונן על הרגלי האכילה ומבנה גופם של הסובבים אותי. סיקרן אותי מה אנשים אוכלים והכי עניין אותי איך מזונות שונים משפיעים לי על ההרגשה ועל התפקוד על פני היום. נהניתי לשחק עם מזון בצלחתי ובחנתי השפעות מרקמים שונים וסגנונות אכילה שונים על תחושת הסיפוק האישית שלי מהמזון.​
אני באה מבית של דורות של בשלנים, משני הצדדים. כילדה, בעיקר יצרתי שילובים מעניינים בצלחת שלי. נהנתי לשחק עם האוכל, לארגן אותו בצורות שונות, למעוך אותו במזלג ולגלות את המרקם שלו. סקרנות ויצירה מלווים אותי בכל היבט בחיי. סקרנות זו גרמה לי ליצור שילובי מזון לא שגרתיים. את היצירה שלי במטבח התחלתי לפתח במהלך גיל ההתבגרות. כמתבגרת ספורטאית (ריצות ארוכות) התחלתי ליצור לעצמי ארוחות מאוזנות ומגוונות לאחרי אימון.
במהלך לימודי התואר הראשון שלי במדעי התזונה, שזרתי את הידע המקצועי שרכשתי בבישול ובהכנת הארוחות שיצרתי לעצמי. הגעתי עם זה לבשלות מלאה במהלך עבודתי כדיאטנית אחוזת הבריאות והספא ביערות הכרמל. שם אחרי שעות העבודה, מצאתי את עצמי מבלה שעות במטבח ויוצרת להנאתי קאפקייקס לא בריאים בעליל של מרתה סטיוארט, רק כדי שאבין את עקרונות האפייה על מנת שאוכל לשבור אותם לטובת אפייה בריאה בהמשך.
במרוצת השנים, פיתחתי את שיטת Nutracocah - שיטה המכשירה את לקוחותיי לההפך לתזונאים של עצמם.
כהנתי בהתנדבות במשך שתי קדנציות כחברת ועדת ביקורת של עמותת עתיד  - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ובעשור האחרון אני דיאטנית הבית בתוכנית "חיים בריא" עם פרופ' רפי קרסו. 
 
כמאמינה גדולה במשפטו של הרמב"ם כי "מדע התזונה יפנה יום אחד למניעת מחלות מאשר לריפויין", הקפדתי להמשיך ללמוד, להשתלם ולחקור. במקביל לקליניקה ולסדנאות הבישול, יזמתי מחקר בתחום התזונה והפרקינסון בשיתוף המכון להפרעות תנועה בשיבא במסגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
 
בעבודתי כתזונאית, הבנתי שאחד המכשולים העיקריים בהקפדה על תזונה בריאה (ודיאטטית, למי שצריך) לאורך זמן - הוא העדר הגיוון הגורם לשיעמום מהשיגרה ומהטעמים הקבועים. מצאתי את עצמי מפתחת מתכונים יצירתיים ומאוזנים, שמתאימים גם לי וגם ללקוחותיי על צרכיהם השונים: בין אם הם בתהליכי ירידה במשקל, נמנעים מגלוטן, חולי סוכרת, טבעונים או בעלי אכילה בררנית. מתכונים אלו ענו על צורך תזונתי שונה, נעשו בטעמים שכולם אוהבים ומחומרים בריאים וחדשים שיוצאים לשוק. כי בתפיסה שלי, דיאטה זה אורח חיים. אורח חיים שצריך להיות קל וכיפי לחיות אותו, על מנת שיהיה אפשר לדבוק בו לאורך זמן.
 
הבלוג הזה מנגיש את הידע והיצירתיות שלי בצורה של תזונה בריאה, טעימה ומגוונת לכל המשפחה, גם כשיש בתוכה צרכים תזונתיים מיוחדים.
למשל: אמא בתהליך הרזיה לצד אבא סוכרתי, ילד שנמנע מירקות וילדה שרגישה לגלוטן.
זאת על מנת שבארוחה המשפחתית כולם יוכלו לאכול ביחד מאותו האוכל, תוך דגש על ארוחות מלאות ומגוונות.
 
אוכל הוא הרבה מעבר לצורך פיזיולוגי, הוא מהווה נקודת חיבור בכל נטבח בחיינו. תקופה ארוכה מצאתי כי  קשה לי להגדיר את מה שאני עושה: יש בזה יצירה, מדע, אמפטיה, עזרה לזולת והמון תשוקה ואהבה. במהלך שיחת עומק שערכתי עם אייל שני הוא הגדיר אותי כמסייעת להשכין שלום בין אדם לבין עצמו באמצעות האוכל - בן אם זה באמצעות ייעוצים, הרצאות, סדנאות בישול והמתכונים שלי שנמצאים פה בבלוג וביוטיוב וכן בספר המתכונים הסודיים של יפית.
 
עדיין לא היטבתי להגדיר את זה בעצמי אבל השלם גדול מסך חלקיו - כל העולמות שמהם אני מגיעה - העולם הדתי לאומי, ספורט, צמא לידע, אהבה למטבח, תשוקה ליצירה, רשתות חברתיות – מתהווים, מתגבשים ומתכנסים לאט לאט לשלם אחד. אני לא יודעת עדיין לאן המסע הזה יקח אותי, אבל אני כאן לשתף אתכם בדרך. 
תודה לכם שאתם כאן! אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי. שיהיה לכם מעניין, שתבשלו, שתתנסו ושתקבלו השראה ושאעשיר לכם את עולמכם ולו במעט :)
יפית.

 לקביעת ייעוץ תזונה השאירו פרטים ואשוב אליכם

תודה על ההודעה! אשוב אליך בהקדם