יפית בן מרדכי
סלט קייל
סלט עלי קייל לצד הסברים אודות הערך התזונתי שיש בעלי הקייל, טריקים לעבודה נכונה עם קייל ואיך מנטרלים את המרירות הקיימת בו כך שירגיש הכי טעים שיש! סלט כיפי לארוחת שישי, לארוחת שבת, כשמארחים חברים או סתם כתוספת לארוחה.
סלט קייל כזה כזה אני בטוחה שעוד לא טעמתם! הרכיבים העיקרים בו הם קייל ואבוקדו. את הרוטב נכין בעצמנו באמצעות טכניקה מיוחדת שנקראת לעסות את הקייל - בה משתמשים בידיים כדי לשבור את הקייל ולרכך את העלים.
"הרוטב המיוחד" הזה הוא פחות של רוטב ויותר טכניקה של עיסוי הקייל עם הידיים. זהו צעד חיוני בהפיכת סלט זה לכזה שאי אפשר לעמוד בפניו, ולכן אל תאלתרו פה, כי זה פשוט לא יעבוד.
אוהבי הכרוב - שמו לב! זה כנראה יהיה המאכל החדש האהוב עליכם. שונאי הקייל או האבוקדו - מבטיחה לכם שאת הסלט הזו תאהבו. יש משהו מיוחד בסלט הזה, שגורם לכולם, גם לאלו שסולדים ממזון בריא, לחזור אליו בשנית ובהנאה גדולה.
רגע לפני שנעבור למתכון עצמו, אתייחס ליתרונות התזונתיים שהוא אוצר בתוכו. למעבר ישיר למתכון - לחצו כאן.
קייל - ערך תזונתי
קייל הוא ירק דל בקלוריות, דל בשומן, עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים ובמנרלים. מאהגרם ממנו מכילים רק כ21 קלוריות, 3 גרם חלבון ו6 גרם סיבים תזונתיים. כמו כן הוא עשיר בויטמין K, ויטמין A וויטמין C. בנוסף, הקייל עשיר בנוגד החמצון לוטאין וכן משתייך למשפחת המצליבים, המסייעת במניעת סרטן השד והשחלות.
יתרונות תזונתיים ובריאותיים נוספים במתכון:
אבוקדו: עשיר בחומצות שומן חד-בלתי-רוויות ובסיבים תזונתיים. מהווה מקור למינרלים: אשלגן, מגנזיום, ויטמין K, לויטמינים C, E, B6 ופולאט, לפיטוסטרולים ולנוגדי החמצון לוטאין וזיאקסנטין. חומצות השומן החד בלתי רוויות שבאבוקדו תורמות להפחתת רמות ה LDL -כולסטרול בדם. הפיטוסטרולים, מתחרים עם הכולסטרול על ספיגתו במעי. הקרטנואידים לוטאין וזיאקסנטין, מסייעים בשמירה על בריאות הלב ותורמים להאטת הזדקנות העין ולשמירה על ראייה תקינה.
מיץ לימון: עשיר בויטמין C העוזר לשמר את הויטמינים הנמצאים בשעועית למשך זמן וכן מסייע בקיצור השפעת.
סלט זה נשמר נהדר במקרר כך שזו מנה מצוינת להכין בלילה לפני ולהביא לעבודה למחרת היום. נסו ותחליטו בעצמכם :)
המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂
קייל מתכונים
אל תפספסו את המתכון לצ'יפס קייל שמחכה לכם גם באתר.
רוצים לקבל עדכונים על המאמרים והמתכונים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
סלט קייל
ידידותי לטבעונים, למדיאטים, נמנעים מגלוטן ולסוכרתיים
זמן הכנה: 10 דק' סך הכל זמן: 10 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
צרור עלי קייל (ללא גבעול) חתוכים לחתיכות בגודל של ביס
1/2 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
2 כפות פטרוזיליה/ כוסברה/ בצל ירוק
1 אבוקדו בשל שחתוך לקוביות
1/2 לימון סחוט
1/4 כוס גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה
קורט מלח גס
צ'ילי גרוס לטעם
הוראות הכנה:
שמים את עלי הקייל בקערה גדולה, מוסיפים מלמעלה בצל אדום, אבוקדו, פטרוזיליה ומלח.
סוחטים חצי מיץ לימון לקערה. ומשתמשים בידיים לעסות ולסחוט את האבוקדו לתוך הקייל במשך 1-2 דקות, הידיים אמנם יתלכלו אבל לא נקבל את אותה השפעה ואותו הטעם אם נעשה זאת באמצעות סכו"ם, אפשר לדעת שזה מוכן כשרואים שהקייל מאבד מהנפח שלו ונעשה כהה יותר.
שוטפים את הידיים.
מוסיפים לסלט את הגרעיני דלעת או החמניה ואת הצ'ילי הגרוס.
בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.
Comments