top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

סלט קינואה, עדשים ורימונים

מתכון לסלט קינואה עדשים ורימונים שיככב על שולחן החג בראש השנה. מתכון בריא וטעים שניתן להכין עם קינואה אדומה או לבנה ורק 10 דקות הכנה.

סלט קינואה קר עם עדשים ורימונים

למעבר היישר למתכון לחצו על קישור זה . ליתרונות התזונתיים של המתכון - לחצו על קישור זה.

המתכון הזה, סלט קינואה עם עדשים ורימונים - קל להכנה, בריא, מרענן בפה וטעים. הסלט הוא הוא למעשה ארוחה מלאה, כך שניתן לאכול אותו בפני עצמו וניתן גם לשלו ביחד עם מאכלים נוספים בשולחן. השילוב בין העדשים והקינואה יוצר חלבון צמחי מלא. הרימונים נותנים מיציות וקראנצ'יות והפטרוזיליה מוסיפה רעננות. אם אתם מאלו שלא מסתדרים עם הכנת קינואה - צפו בסרטון הבא, שיסגור לכם את הפינה.

לפני שנעבר למתכון עצמו, בואו נתייחס ליתרונות התזונתיים והבריאותיים שבו.

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

קינואה: מאכל ממשפחת הירבוזיים. שימו לב - הקינואה אינה דגן ואינה קטניה! היא עשירה בפחמימות ומכילה גם חלבונים. בשונה מיתר הדגנים והקטניות יש לה פרופיל חומצות אמינו מלא. טעמה מתקתק, ועיכולה קל.

עדשים ירוקות: עשירות בחלבון ובמינרל הברזל. בהשואה ליתר סוגי הקטניות, עדשים הן מהירות הכנה ומתבשלות תוך כחצי שעה ללא צורך בהשריה. העדשים הירוקות שומרות על צורתן ונהדרות בסלטים, פסטות ותבשילים. וכן לקציצות ובורגרים.

רימונים: מקור לסיבים תזונתיים, ויטמיני C, B (בעיקר פולאט ו6B), ויטמין E ואשלגן. מכלול רכיבי ברימון מסייע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, בהפחתת מצב דלקת, עוזר בהורדת רמות ה - LDLכולסטרול ולחץ הדם ועשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן. הפיגמנט האדום שבו מקנה לו פוליפנולים ביניהם אנתוציאנינים. יש לשמור את הרימון על השיש, לארכת חיי המדף בחודש נוסף – יש לשמור אותם במקרר. מרגע פתיחת הרימון, יש לשמור אותו בקירור או בהקפאה בשקית אטומה.

פטרוזיליה: דלה בקלוריות, עשירה בנוגדי חמצון, מינרל האשלגן וכן מהווה מקור מצוין לויטמין C ו K. מוסיפה רעננות לכל מנה.

שמן זית: מורכב מחומצות שומן חד בלתי רוויות ועשיר בתרכובות פוליפנוליות ובחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, ובנוגד החמצון ויטמין E, אלו מגינים על השמן מפני חמצון וכך הוא פחות רגיש לחמצון ביחס לשמנים אחרים. תזונה עשירה בשמן זית גורמת לירידה בערכי לחץ הדם בסובלים מיתר לחץ דם, לשיפור תפקוד האנדותל ואף הראתה שיפור בתפקוד הקוגניטיבי ובזיכרון הארוך וקצר הטווח.


וכמה קלוריות יש בסלט קינואה שלנו?

ערכים תזונתיים: כוס סלט (150 גרם) מכילה 167 קלוריות, 6.4 גרם חלבון, 28 גרם פחמימות, 6 גרם סיבים, 4.5 גרם שומן, 2.57 מ"ג ברזל, 298 מ"ג אשלגן, *187 מ"ג נתרן. *הערכים הינם לאחר תיבול ולפני תוספת המלח, המוסיף נתרן. >> לקביעת ייעוץ תזונה בהתאמה אישית

המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.

 

סלט קינואה עם רימונים ועדשים

ידידותי לטבעונים, למדיאטים, לנמנעים מגלוטן, לסוכרתיים ולרגישים ללקטוז.

סלט קינואה ועדשים שחורות עם רימונים בצלחת לבנה
 

זמן הכנה: 7 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 2 כוסות קינואה

  • 1 כוס עדשים ירוקים

  • 2- ½1 כוסות גרעיני רימונים (רימון בינוני)

  • 2 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים

  • 1 לימון בינוני – סחוט למיץ

  • 2 כפות שמן זית

  • ¾ כפית מלח שולחן –או לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. שמים בקערה את הקינואה, העדשים הירוקים, הרימונים ועלי הפטרוזיליה.

  2. בכוס מערבבים את שמן הזית, המלח ומית הלימון – מוסיפים לקערה ומערבבים ומגישים.

בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page