top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

פריכית בריי - מתכון למצה בריי ללא גלוטן

פריכית בריי - הגרסה שלי למצה בריי ללא גלוטן. מתכון זה מוקדש באהבה לבעלי המעי הרגיז, נמנעי הגלוטן ואלו שלא אוהבים מצות, שעדיין רוצים להנות מטעמה של המצה בריי הקלאסית או מהרגשת הביטחון החמימה המלווה מאכל של ילדות ולהרגיש את ימי החג. מתכון לפריכית בריי זה בצירוף עם ירקות אורגניים - מהווה ארוחת בוקר ללא גלוטן כשרה לפסח (לאוכלי קטניות), בריאה, דיאטטית, משביעה ומזינה בחמש דקות הכנה.




מה זה מצה בריי?

מצה בריי (=ביידיש) מאכל מסורתי של פסח שמוצאו מיהדות אשכנז, אלו שברי מצה רטובה וביצים המטוגנים בשמן. כלל האצבע בהכנת מצה בריי הוא שעל כל שתי מצות (שמרטיבים מתחת לזרם מים) מוסיפים ביצה טרופה, רבע כוס מים, מלח ופלפל ומטגנים עם חמאה או שמן. כאשר קיימת גרסה מתוקה (מוסיפים למתכון סוכר) וגרסה מלוחה (מוסיפים למתכון מלח). וכמובן גיוונים שונים כגון החלפת המים בהשריית המצות במעט חלב, הוספה של גבינה בולגרית, בצל, פטריות ועוד. ראוי בעיניי לציין כי המתכון הקלאסי אינו מאוזן תזונתית מבחינת אבות המזון ויש לאזן את הצלחת או להכינו בגרסה אחרת - מאוזנת יותר.



מצה בריי ללא גלוטן - מתכון ידידותי למערכת העיכול

כמי שאינה חובבת מצות - הגרסה שלי למצה בריי שערבה לי לחך ושומרת על מערכת עיכול מיטבית מבוססת על פריכיות אורז. בשונה מהמצב בריי המסורתית - מתכון זה הינו מאוזן תזונתית מבחינת היחס בין אבות המזון השונים. היות ועל לקוחותיי היקרים, נמנים גם בעלי תסמונת המעי הרגיז (תסמונת תמ"ר) ובעלי רגישויות במערכת העיכול, כולל רגישות לגלוטן וצליאק - אני רואה לנכון לשתף מתכון זה כאן. הימנעות מגלוטן לא צריכה להיות סבל, יש קמחים בריאים רבים, בעלי ערך תזונתי גבוה, ללא גלוטן, שלא מעודדים דלקתיות במערכת העיכול. אני מאמינה כי הנגשה נכונה של מתכונים ומידע - מסייעים ליישום של אורח חיים בריא ומיטיב ללא תחושת החמצה. ועל כן אני מקדישה מתכון זה לכל מי שקיבל ממני דיאטת פודמאפ (FODMAP) וכן דיאטות אלימינציה שונות.



מתכון זה ידידותי ומומלץ לבעלי רגישויות במערכת העיכול ובכלל זה: בעלי תסמונת המעי הרגיז, המתמודדים עם מחלות מעי דלקתיות: קרוהן, קוליטיס, מאובחני צליאק, ובעלי רגישות לגלוטן וכן גם למאובחני פרקינסון המיישמים דיאטת בעלת פיזור חלבוני שווה על פני היום (ePRD) לאלו מכם שבמשך שנים מערכת העיכול שלכם עושה לכם צרות לאחר אכילת מצות - אני ממליצה לכם לבחון את צריכת הסיבים והנוזלים שלכם בעת אכילת המצות, במידה והיא לא עונה על הדרישות היומיות - בהחלט ייתכן כי יש לכם רגישות לגלוטן ואני מציעה לכם להתחיל תהליך ליווי תזונתי מסודר כחלק מהדאגה לבריאותכם. היות ורגישות לגלוטן שאינה מטופלת, מחריפה את הדלקתיות במערכת העיכול ואף תורמת למצב דלקתי במח, המסייע ביצירת מחלות ניווניות של המח ((אלצהיימר ופרקינסון).


פריכית בריי - ערך תזונתי: כמה קלוריות? כמה חלבון?

במתכון זה 325 קלוריות ו17 גרם חלבון (למנה) וביחד עם 2-3 מנות ירק מהווה ארוחת בוקר מאוזנת.


לפניכם סרטון הכנה בהילוך מהיר. אם אהבתם את הסרטון, סמנו בלייק שאדע. וכמובן, אתם מוזמנים להצטרף כמנויים לערוץ היוטיוב.



רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

לקבלת עדכונים על המאמרים והמתכונים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

במידה ואתם רוצים שאפרסם בשנה הבאה מתכון למצה בריי מאוזן תזונתית, עם כל הטיפים שלי בנושא - כתבו לי זאת בתגובות שלמטה.

 

פריכית בריי

מתכון ללא גלוטן.

 

זמן הכנה: 3 דק' זמן טיגון: 3-5 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים: (1 יחידות)

  • 2 ביצים

  • 2-4 פריכיות אורז

  • 1 כפית שמן זית

  • לגרסה מלוחה: מלח, פלפל לגרסה מתוקה:1 כף פרי הנזיר ו1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים כפית שמן זית במחבת.

  2. שוברים את הביצים בקערית ומערבבים היטב.

  3. מוסיפים לבלילה את התבלינים בהם חושקים (מלח ופלפל לגרסה המלוחה).

  4. שוברים 2-4 פריכיות אורז ומוסיפים לקערית עם הביצים, מערבבים

  5. שופכים את הבלילה למחבת ומטגנים כ 2-3 דקות, עד להתקשות הצד התחתון, הופכים לצד השני ל 1-2 דקות נוספות.

  6. מגישים חם, רצוי לצד ירקות חתוכים.

בתיאבון! המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page