• יפית בן מרדכי

עוגיות בננה ושיבולת שועל


ימי הקורונה גרמו לי לשוב ולהזכר במתכון הנהדר הזה שעשוי מרכיבים שמסייעים הן לחיזוק מערכת החיסון ובעיקר להשגת שלווה ורוגע. חיוני במיוחד בימים אלו ולכן החלטתי להקפיץ אותו גם באתר.


הכנתי אותן לראשונה לפני כארבע שנים, עת חזרתי משבוע בפראג הקסומה, קצת מקוררת, היישר לכניסתו של חג הפסח. המקרר הריק והרצון לסיים חמץ מיותר גרמו לי לאלתר את הנהדרות האלו. בחמש דקות של הכנה ורבע שעה בתנור, יצאו לי עוגיות בריאות שכולם סביבי חסלו במהירות. למחרת העלתי את המתכון בשידור חי לעמוד הפייסבוק של NutraCoach והיות ורבים ביקשו את המתכון הכתוב, התיישבתי וכתבתי אותו עבורכם.


בשונה מחטיפי אנרגיה וגרנולה מעובדים המכילים שיבולת שועל בריאה אך מעובדים ומכילים מייצבים ומשמרים מיותרים ו...המון סוכרים פשוטים, כל הרכיבים בעוגיות אלו בריאים והן מכילות כמות מינמילית של סוכרים פשוטים. לעצמי אני מכינה אותן עם שתי כפות של ממתיק (מייפל/ אגבה/ דבש), אלו מכם, חובבי המתוק מוזמנים להכינם עם שלוש כפות ממתיק טבעי. העוגיות קלות להכנה, ללא גלוטן וטבעוניות (אם משתמשים בממתיק טבעי שהוא לא דבש) וביחד עם כוס חלב סויה/ המפ מהוות ארוחת בוקר משביעה ומאוזנת.

אם אתם מאוהבי הדייסות והלחם בננה - אתם תאהבו את העוגיות האלו. לדעתי, הן במיטבן ביום שאחרי.

יתרונות בריאותיים ותזונתיים:

בננה: עשירה במגנזיום ואשלגן ונותנת מתיקות טבעית לעוגות ומאפים. בנוסף, הבננה עשירה בחומצת האמינו טריפטופן, אבן בניין של החלבונים, שהגוף ממיר לסרוטונין, מוליך עצבי במח המסייע ביצירת תחושת רוגע ושלווה. שיבולת שועל: מכילה סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים בויסות רמות כולסטרול ותורמים לתחושת השובע וכן לתנועתיות מעי. כמו כן, מעלה את רמות הסרוטונין המשפיע על תחושת הרוגע, בזכות היותה מכילה טריפטופן. בנוסף, מהווה מזון פרה ביוטי לחיידקי מערכת העיכול ומכאן תומכת בבריאות מערכת החיסון.

זרעי צ'יה - מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המסייעת בהגנה על המח ועוזרת לשמור על יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6 - המסייע במניעת מצבי דלקת בגוף ומכאן מסיייע בחיזוק מערכת החיסון. בנוסף, עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במינרלים סידן, אבץ ומגנזיום. חמאת בוטנים: שומן בריא המסייע בהקניית שובע ממושך לאורך זמן. קינמון: עוזר בויסות רמות סוכר, רמות סוכר קבועות, מסייעות בתחושת השובע ועוזרות לנשנש פחות על פני היום. בנוסף, קינמון מסייע בהגנה על תאי העצבים במח ומסייע בהמתקת מאפים ותבשילים ללא תוספת קלורית.


המתכון המצולם מחכה לכם בעמוד הפייסבוק שלי:

אל תשכחו לסמן בלייק לסרטון - אם אהבתם אותו וכמובן להצטרף לקבוצה בעמוד הפייסבוק - על ידי לחיצה על כפתור הלייק 👍


שלבי ההכנה בהילוך מהיר מחכים לכם בעמוד האינסטגרם שלי. אל תשכחו לעקוב אחרי גם כאן:

כתבו לי למטה בתגובות מה חשבתם על המתכון.

בתיאבון! יפית.

עוגיות בננה ושיבולת שועל

מתכון טבעוני, ללא גלוטן.

זמן הכנה: 5 דק' זמן אפיה: 10-15 דק' דרגת קושי: קל

המצרכים: (14 יחידות)

  • 3 בננות בשלות מרוסקות

  • 3 כפות סירופ מייפל/ אגבה/ דבש

  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית/ חמאת שקדים/ טחינה/ שמן קוקוס נוזלי

  • 2 כפות זרעי צ'יה/ זרעי המפ

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל (מעורגלת לחולי צליאק)

  • 1 כפית קינמון

  • 1/4 כפית מלח הימלאיה ורוד

  • 2-3 כפות שוקולד צ'יפס

  • ניתן להוסיף: 1 כף זרעי פשתן טחונים


הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.

  2. מועכים את הבננות היטב באמצעות מזלג.

  3. מערבבים היטב בכלי את כל הרכיבים היבשים והרטובים ביחד עם הבננות המרוסקות.

  4. מכינים קבובות (עיגולים) בעזרת הידיים או באמצעות סקופר של גלידה, מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה ומשטחים באמצעות כרית כף היד.

  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 15-25 דקות (15 דקות אם אתם מאוהבי הדייסה, 25 דקות אם אתם אוהבים עוגיות במרקם יותר יבש).


תזונטיפים:

  • 1-3 עוגיות (תלוי בצרכים התזונתיים שלכם) לצד כוס חלב סויה/ המפ מהווה ארוחת בוקר מאוזנת.

  • ניתן לפורר עוגיה בתוך צנצנת כוכית ולשים מעליה יוגורט לבן (על בסיס קוקוס/ סויה/ עיזים) ומעל פרוסו תותים/ פירות יער וזרעי המפ וקיבלנו ארוחת בוקר מושלמת ליום עבודה שמתחיל מוקדם.

  • על גבי עוגיה אפשר להניח כדור גלידת בננה/ וניל (הומייד) ומעל פולי קקאו, שבבי קוקוס וכפית שוקולד צ'יפס ומתקבל קינוח טעים לאכילה וקל להכנה. מזכירה לכם שקינוחים כדאי ומומלץ לחלוק.

  • לעוגיות טעם של בננה, אם אתם רוצים לעדן את טעם הבננה - ניתן להחליף בננה אחת ברבע כוס חלב שקדים.


הערה: בעוגיות אין סודה לשתיה או אבקת אפיה, כך שהן לא תופחות בזמן האפיה ואין צורך לרווח אותן בתבנית.

בתיאבון! המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.