top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

מאפינס דלעת

מאפינס דלעת קל להכנה, סתווי ובריא. מרכיבים המסייעים בחיזוק מערכת החיסון. ניתן להקפיא ולהפשיר כשמתחשק משהו מתוק.

הסתיו שרק החל ביחד עם זה עונת הדלעות שאתנו, גורמים לי בתקופה הזאת בשנה להכנס למטבח ולהכין מתכונים עם דלעת.


המאפינס הזה טעים ופשוט להכנה. בזכות הדלעת, זרעי הצ'יה, זרעי הפשתן ושיבולת השועל שבו - הוא מסייע בחיזוק מערכת החיסון וזה חשוב מתמיד בימים אלו; למערכת חיסון חזקה, יש יותר חוסן ויכולת להתגבר על וירוסים, שפעות ונגיפים.

לאמא שלי המאפינס הזה מזכיר עוגת דבש נימוחה וטעימה והיא ואבי נהנים ממנו, כך כמו שהוא. אני אוהבת לאכול אותו לארוחת בוקר ביחד עם קפה שחור מהביל או אחר הצהריים ביחד עם כוס תה מרווה. לפעמים כשבא לי להתפנק, אני מורחת מעל מעט ג'הי ודבש או חמאת שקדים.

דלעת - ערך תזונתי:

דלעת החורף נהדרת לחיזוק מערכת החיסון בזכות היותה מכילה ויטמין A ובטא קרוטן - נוגד חמצון לפעילות תקינה של מערכת החיסון ולבריאות המח וכן לבריאות העין.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים נוספים במתכון:

זרעי צ'יה: מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המסייעת בהגנה על המח ועוזרת לשמור על יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6. יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6 מסייע במניעת מצבי דלקת בגוף ומכאן מסייע בחיזוק מערכת החיסון. בנוסף, מהווים מקור לחלבון וכן עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במינרלים סידן, אבץ ומגנזיום.


שיבולת שועל: מכילה סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים לתהליכי העיכול וכן מהווה מזון פרה ביוטי לחיידקי מערכת העיכול ומכאן תומכת בבריאות ממערכת החיסון.


כמה קלוריות יש במאפינס אחד?

מאפינס דלעת אחד מכיל 142 קלוריות ו3.6 גרם חלבון.


בריאיון הבא שלפניכם אתם יכולים להאזין לחקלאי משה תלם, שמגדל דלעות מזה חמישים שנה! הוא מספר לנו על הדלעות הגדלות בישראל ומשיב לי על השאלות הבאות:

  1. דלעת גדלה בחורף או בקיץ?

  2. מהו המקום היחידי בארץ שניתן לזרוע בו דלעת בכל השנה?

  3. כמה זמן לוקח לגדל דלעת?

  4. איזה סוגי דלעת ניתן לגדל בישראל?

  5. מה בארצות הברית הדלעת הרבה יותר גדולות מה דלעות שיש בישראל?

  6. מבין הזנים השונים, איזו דלעת הכי מתוקה?😋

אוהבים את הסרטון? סמנו לי בלייק שאדע👍 ותרשמו לערוץ שלי כמנויים.

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

הכנתם את המתכןן? שתפו אותי בתגובות שלמטה איך יצא לכם.

 

מאפינס דלעת

ידידדותי לדיאטת הרזיה. צמחונים. סוכרתיים.

ידידותי לטבעונים - תחת התאמות. ידידותי לנמנעים מגלוטן - תחת התאמות. השתמשו בקמח ללא גלוטן.

 

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפיה: 20 דקות דרגת קושי: קל

 

מצרכים: (18 יחידות)

  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס/ שמן זית (ממליצה לשים 4 כפות שמן קוקוס + 4 כפות שמן זית)

  • 2 ביצים/ 1/2 כוס רסק תפוחי עץ

  • 1 כוס מחית דלעת

  • 1/4 כוס חלב שקדים / חלב לבחירה

  • 1 כפית סודה לשתייה

  • 1 כף זרעי פשתן טחונים

  • 1 כף זרעי צ'יה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1/3 כוס דבש

  • 1/2 כפית קינמון + 1/2 כפית ג'ינג'ר + 1/4 כפית אגוז מוסקט/ 1/4 1 כפיות תבלין דלעת

  • 1/3 כפית מלח

  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין/ קמח ללא גלוטן

  • 1/3 כוס שיבולת שועל מהירה

  • 2 כפות שבבי קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הדלעת. סוחטים אותה מנוזלים ומודדים כוס מדידה. את הנוזלים מומלץ לשמור להכנת מרק או ציר ירקות. ניתן גם להשתמש במחית דלעת מתוך שימורים.

  2. מחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית מאפינס במנג'טים.

  3. טורפים את הביצים תוך יצירת כיסי אוויר (אפשר גם להקציף), מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים היטב לקבלת מרקם חלק. מערבבים פנימה את מחית הדלעת, החלב ותמצית הווניל.

  4. בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, שבבי קוקוס, תבלינים, מלח, צ'יה וזרעי פשתן

  5. מוסיפים את החומרים יבשים לקערת הרטובים עד לערבוב טוב.

  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות המאפינס, המאפינס לא יתפחו הרבה ולכן יתמלאו למעלה אופים כעשרים דקות.

  7. המאפינס צריכים להיות יציבים מבחוץ אך לחים מבפנים. הטיפ הוא שבהכנסת קיסם למאפינס - הקיסם יוצא.


תזונטיפ: לארוחת בוקר מאוזנת מומלץ לשלב ביחד עם הפוך על בסיס חלב סויה/ חלב פרה ולילדים מאפינס אחד לצד כוס חלב וניל.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page