• יפית בן מרדכי

מאפינס דלעת


הסתיו שרק החל ביחד עם זה עונת הדלעות שאיתנו, גורמים לי בתקופה הזאת בשנה להכנס למטבח ולהכין מתכונים עם דלעת.


המאפינס הזה טעים ופשוט להכנה.

בזכות הדלעת, זרעי הצ'יה, זרעי הפשתן ושיבולת השועל שבו - הוא מסייע בחיזוק מערכת החיסון וזה חשוב מתמיד בימים אלו; אנו פסיעה מהחורף לצד הקורונה שמלווה אותנו מזו תקופה. למערכת חיסון חזקה, יש יותר חוסן ויכולת להתגבר על וירוסים, שפעות ונגיפים. אנחנו מה שאנחנו אוכלים - ובתקופה זאת - יותר מתמיד חשוב לתת לזה דגש.

לאמא שלי המאפינס הזה מזכיר עוגת דבש נימוחה וטעימה והיא ואבי נהנים ממנו, כך כמו שהוא. אני אוהבת לאכול אותו לארוחת בוקר ביחד עם קפה שחור מהביל או אחר הצהריים ביחד עם כוס תה מרווה. לפעמים כשבא לי להתפנק, אני מורחת מעל מעט ג'הי ודבש או חמאת שקדים.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים: דלעת החורף - נהדרת לחיזוק מערכת החיסון בזכות היותה מכילה ויטמין A ובטא קארוטן - נוגד חמצון לפעילות תקינה של מערכת החיסון ולבריאות המח וכן לבריאות העין. זרעי צ'יה - מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המסייעת בהגנה על המח ועוזרת לשמור על יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6. יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6 מסייע במניעת מצבי דלקת בגוף ומכאן מסיייע בחיזוק מערכת החיסון. בנוסף, מהווים מקור לחלבון וכן עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במינרלים סידן, אבץ ומגנזיום.

שיבולת שועל - מכילה סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים לתהליכי העיכול וכן מהווה מזון פרה ביוטי לחיידקי מערכת העיכול ומכאן תומכת בבריאות ממערכת החיסון.


ערך קלורי: כל מאפינס כזה מכיל 142 קלוריות ו3.6 גרם חלבון.

בריאיון הבא שלפניכם אתם יכולים להאזין לחקלאי משה תלם, שמגדל דלעות מזה חמישים שנה! הוא מספר לנו על הדלעות הגדלות בישראל ומשיב לי על השאלות הבאות:

  1. דלעת גדלה בחורף או בקיץ?

  2. מהו המקום היחידי בארץ שניתן לזרוע בו דלעת בכל השנה?

  3. כמה זמן לוקח לגדל דלעת?

  4. איזה סוגי דלעת ניתן לגדל בישראל?

  5. מה בארצות הברית הדלעת הרבה יותר גדולות מה דלעות שיש בישראל?

  6. מבין הזנים השונים, איזו דלעת הכי מתוקה?😋


אוהבים את הסרטון? סמנו לי בלייק שאדע👍 ותרשמו לערוץ שלי כמנויים 🆗

מוזמנים להכין ולכתוב לי למטה בתגובות איך יצא לכם.


שלכם,

יפית.

מאפינס דלעת

מתאים לדיאטת הרזיה. צמחונים. סוכרתיים. מתאים לנמנעים מגלוטן - תחת התאמות. השתמשו בקמח ללא גלוטן.

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפיה: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים: (18 יחידות)

  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס/ שמן זית (ממליצה לשים 4 כפות שמן קוקוס + 4 כפות שמן זית)

  • 2 ביצים

  • 1 כוס מחית דלעת

  • 1/4 כוס חלב שקדים / חלב לבחירה

  • 1 כפית סודה לשתיה

  • 1 כף זרעי פשתן טחונים

  • 1 כף זרעי צ'יה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1/3 כוס דבש

  • 1/2 כפית קינמון + 1/2 כפית ג'ינג'ר + 1/4 כפית אגוז מוסקט/ 1/4 1 כפיות תבלין דלעת

  • 1/3 כפית מלח

  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין/ קמח ללא גלוטן

  • 1/3 כוס שיבולת שועל מהירה

  • 2 כפות שבבי קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הדלעת. סוחטים אותה מנוזלים ומודדים כוס מדידה. את הנוזלים מומלץ לשמור להכנת מרק או ציר ירקות. ניתן גם להשתמש במחית דלעת מתוך שימורים.

  2. מחממים תנור ל 165 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית מאפינס במנג'טים.

  3. טורפים את הביצים תוך יצירת כיסי אוויר (אפשר גם להקציף), מוסיפים את שמן הקוקוס והדבש ומערבבים היטב לקבלת מרקם חלק. מערבבים פנימה את מחית הדלעת, החלב ותמצית הוניל.

  4. בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, שבבי קוקוס, תבלינים, מלח, צ'יה וזרעי פשתן

  5. מוסיפים את החומרים יבשים לקערת הרטובים עד לערבוב טוב.

  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות המאפינס, המאפינס לא יתפחו הרבה ולכן יתמלאו למעלה אופים כעשרים דקות.

  7. המאפינס צריכים להיות יציבים מבחוץ אך לחים מבפנים. הטיפ הוא שבהכנסת קיסם למאפינס - הקיסם יוצא.


תזונטיפ: לארוחת בוקר מאוזנת מומלץ לשלב ביחד עם הפוך על בסיס חלב סויה/ חלב פרה ולילדים מאפינס אחד לצד כוס חלב וניל.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.