top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

חמאת אגוזים

חמאת אגוזים ביתית טעימה, מזינה ושעולה רבע מהמחיר של חמאת אגוזים שמוכרים ברשתות המזון ובחניות טבע. מתכון קל לחמאת אגוזים ללא חומרים משמרים מארבעה מרכיבים בלבד.

חמאת אגוזים ביתית וטעימה, ללא מרכיבים מעובדים וללא חומרים משמרים. למרות שחמאת בוטנים היא חמאת האגוזים הפופולרית ביותר, יש הרבה חמאות אגוזים ביתיות נפלאות מסוגים שונים של אגוזים. הזיווג של אגוזי מלך קלויים עם קינמון וסירופ מייפל יוצר את אחד ממאכלי האגוזים הביתיים הטעימים ביותר. מתכון זה עשוי מארבעה מרכיבים פשוטים. מוכן תוך רבע שעה ועשיר ביתרונות בריאותיים! אם אי פעם תהיתם איך מכינים חמאת אגוזים, תופתעו כמה זה קל ומהיר.


החמאת אגוזים שלנו טעימה על טוסט ביחד עם ריבה, בייגל, קרקרים, פנקייקים, כתוספת לשייק, כמתבל עם מקלות סלרי ותפוח עץ, בתוך יוגורט עם גרנולה, באפיה וזה בכלל להיט להעניק כמתנה נהדרת בתוך צנצנת זכוכית לאנשים שאוהבים.


בחנויות טבע וברשתות המזון ניתן למצוא חמאת אגוזים וכן ממרחי אגוזים. ההבדל בין השניים הוא כי בעוד הראשונה תכיל לרוב רק את האגוז הטחון, השניה תכיל על פי רוב תוספות כמו שמנים, ממתיקים וחומרים משמרים. לרוב, משיקולי ייצור תעשייתי, התוספות הן מאיכות ירודה כמו שמן קנולה מעובד, חומרי טעם וריח מלאכותיים וחומרים משמרים.


לאחרונה, נשאלתי בפינתי בתוכנית "חיים בריא" לגבי חמאות אגוזים בריאות, פרופ' רפי קרסו ציין כי חמאות האגוזים הקנויות, למעט טחינה, הינן יקרות. אני מסכימה עימו. אריזה של 200 גרם עולה כ35 שח. בעוד שחמאה על בסיס חלב פרה עולה כ8 שח ל200 גרם - כלומר חמאה תנובה מסורתית עולה רבע ממחיר של חמאת אגוזים בריאה. שערורייה! היות ובעוד שהראשונה בריאה ללב ולעורקים, השניה לא. אז עד שתהיה רגולציה על מוצרים בריאים וחמאות אגוזים בריאות יהפכו לזולות ומונגשות לכל. בוער בי הרצון, להנגיש לכם את זה בכוחות עצמי. לפניכם הגרסה הביתית שלי להכנת חמאת אגוזי מלך - חמאה קלה, טעימה, בריאה והרבה יותר זולה מכל חמאת אגוזים הנמכרת בחוץ. כמה יותר זולה? רבע מהמחיר! בעוד ש200 גרם חמאת אגוזי מלך תעלה לכם 35 ש"ח בחנות טבע. המתכון הזה יעלה לכם רק 8.8 שח.


מעבר ליתרונות האלו, בהכנה ביתית גם שולטים בטריות האגוזים וגם במה שמוסיפים פנימה...ולפני שנעבר למתכון עצמו בואו נדבר על היתרונות שלו.

אגוזי מלך ערך תזונתי

אגוזי מלך עשירים בחומצות שומן חיוניות בכלל ובחומצה אלפא-לינולנית בפרט וכך מהווה מקור מצוין לנוגד הדלקת אומגה 3 ממקור צמחי, שתומך בבריאות העור, הלב והמח. בנוסף, מכילים נוגדי חמצון התומכים בבריאות הלב על ידי הפחתת לחץ הדם. קליית האגוזים לא פוגעת בתכולת המינרלים, היא כן גורמת לאבדן מסוים של ויטמינים. עם זאת. במתכון זה, הקלייה מסייעת לשחרר את השומנים הטבעיים של האגוזים ומעניקה טעם נפלא לחמאת האגוזים המוגמרת ולכן היא מומלצת.


יתרונות תזונתיים, בריאותיים וקולינריים נוספים במתכון:


סירופ מייפל: מוסיף רמז מושלם למתיקות טבעית לחמאת האגוזים.


קינמון טחון: עוזר בוויסות רמות סוכר, המסייעות בתחושת השובע וכן מסייע בהגנה על תאי העצבים במח. מהווה ממתיק טבעי ללא תוספת קלורית. הקינמון משתלב היטב עם מייפל ואגוזי מלך.


מלח ים: לחמאות אגוזים שמוסיפים מלח ים יש שכבת טעם נוספת שגורמת לו לטעם טוב מתמיד.


ערך תזונתי למנה: 162 קק"ל. 4 גרם חלבון. 4 גרם פחמימה, מתוכם: 1 גרם סוכר ו2 גרם סיבים. 16 גרם שומן, מתוכם: 1 גרם שומן רווי. 110 מ"ג אשלגן. 26 מ"ג סידן. 1 מ"ג ברזל. 49 מ"ג נתרן.

הכנת חמאת אגוזי המלך שלנו כוללת שני שלבים הכרחיים: קליית האגוזים, תהליך המשחרר את השומנים הטבעיים שבהם, מה שיסייע בהמשך בעיבודם ובהפיכתם למרקם חמאתי וכן יסייע בשיפור המרקם והטעם הסופי של חמאת האגוזים שלנו. השלב הבא הינו הכנת חמאת האגוזים עצמה, שיתפתי אתכם למטה בדרכים החביבות עליי. אתם בהחלט יכולים להיות יצירתיים עם תיבול משל עצמכם. להעצמת הטעם, ניתן להוסיף בסוף התהליך שברי אגוזים שיהפכו אותה לקראנצ'ית.


רכישה: אני ממליצה לרכוש אגוזים וזרעים אורגניים, לא קלויים ובכמויות קטנות הנצרכות במשך כחודש - כדי להבטיח טריות. במידה ואתם רוכשים חמאות אגוזים מוכנות, הקפידו לרכוש שלא מכילות שמן דקלים, שמנים צמחיים מוקשים או ממתיקים.

לחיי מדף ארוכים ומניעת חמצון השומנים - יש לאחסן אגוזים וזרעים בקירור. צנצנות פתוחות של חמאות אגוזים שונות (חמאת שקדים, טחינה, חמאת בוטנים)- מומלץ לאחסון במזווה - כדי להגן עליהם מחום ומאור.


אחסון: ניתן לאחסן חמאת אגוזים ביתית במקרר עד חודש. השמנים באגוזים רגישים ולכן נוטים להיות בעלי חיי מדף פחות מחיי אגוזים אחרים.


הקפאה: הקפאת חמאת אגוזים אינה מומלצת מכיוון שהשומנים והחלבונים ישנו את מבניהם במהלך ההפשרה וכתוצאה ישתבש המרקם.


טיפים בהכנת המתכון:

  • באגוזי המלך יש אחוזי שומן גבוהים מאוד מה שמקל על צריבתם. כשקולים אותם, יש לבדוק אותם לעתים קרובות כדי לשמור על הטמפרטורה הנכונה. הם לא לוקחים הרבה זמן!

  • אפשרות נוספת היא במקום לקלות את אגוזי המלך בתנור, קלו אותם, במנות, במחבת יבשה (ללא שמן), תוך ערבוב תכוף.

  • לעיתים חמאת אגוזים תוצרת בית עשויה להיראות כאילו היא לעולם לא תתכנס במעבד המזון. חשוב להיות סבלניים ולהמשיך לגרד את הצדדים בעזרת מרית גומי.

  • לחמאת אגוזים יותר דלילה ופחות סמיכה - הוסיפו כמה כפיות שמן עד שתגיעו לעקביות הרצויה.

ולפני שתשאלו :) ניתן להשתמש באגוזי מלך גולמיים להכנת חמאת אגוזים, אבל זה לא מומלץ. ברגע שאגוזי מלך קלויים הם מסוגלים לשחרר את הטעמים והשמנים הטבעיים שלהם שעוזרים להם להפוך לחמאת אגוזים בקלות. כשהם גולמיים זה יהיה קשה יותר ולא יטעם אותו דבר.


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.

הכנתם? כתבו לי למטה בתגובות איך יצא לכם.



 

חמאת אגוזי מלך

טבעוני. ללא גלוטן.

ידידותי לטבעונים. לנמנעים מגלוטן. לסוכרתיים.

חמאת אגוזים
 

זמן הכנה: 8 דק' זמן אפייה: 7 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים: (12 מנות)

  • 1/2 2 כוסות (280 גרם) אגוזי מלך לא קלויים

  • 1/2 כף סירופ מייפל

  • 1/2 כפית קינמון/ תבלין דלעת

  • 1/4 כפית מלח

  • אפשרות לתיבול נוסף: 1-2 כפות סירופ מייפל/ דבש. 1 כפית תמצית וניל טבעית. 1/4 כפית מלח גס

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. מפזרים את האגוזים על תבנית בשכבה אחת וקולים במשך 7-10 דקות או עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים. מצננים כ5 דקות. לחלופין, ניתן גם לקלות את האגוזים בכמה חלקים, במחבת יבש מעל חום בינוני, תוך ערבוב תכוף. ברגע שיש השחמה, מורידים מהאש. הם צריכים להישאר בהירים יחסית.

  3. יוצקים את אגוזי המלך הקלויים למעבד מזון ומעבדים. מתחילים בפולסים קצרים, כדי לשבור את האגוזים, ובהמשך מעבירים לעוצמה אחידה גבוה. עוצרים, מגרדים בעזרת מרית את הדפנות ומעבדים שוב עד לקבלת מרקם משחתי. זה לוקח בערך 7 דקות לעבור מאגוזים, למרקם פירורי ומשם למעיין "בצק" ואז לחמאת אגוזים עבה. ברגע שזה הופך לחמאת אגוזים, מוסיפים את המייפל, המלח ותמצית הוניל מעבדים לשילוב טעמים. טועמים ומתקנים.

  4. מעבירים לכלי אטום או לצנצנת זכוכית נקייה עם מכסה ושומרים במקרר עד חודש.

הערה: גדלים שונים של מעבדי מזון - ישפיעו על המהירות בה נוצרת חמאת האגוזים. גודל קטן ופחות עצמתי יארך יותר זמן (ברמת הכמה דקות, לא מעבר). בלנדר במהירות גבוהה כמו מג'ימיקס/ ויטמיקס/ נינג'ה - הם המומלצים ביותר.

גיוונים:

  • להכנת חמאת מלוחה, וותרו על הדבש והקינמון והוסיפו במקום קורט פלפל קאיין.

  • לקבלת חמאת אגוז שוקולד עשירה - הוסיפו בסוף 2 כפות אבקת קקאו ו1 כף שמן קוקוס.

הצעות הגשה:

  • השתמשו בחמאת אגוזים בדיוק כמו שהיית משתמש בחמאת בוטנים - על טוסט, בכריך עם ריבה וכו'...

  • הוסיפו כפית לשיבולת שועל או לשייק חלבון - לשיפור הטעם.

  • הגישו כמתבל אחר הצהריים ביחד עם מקלות סלרי ותפוח עץ פרוס.

  • מרחו מעל פנקייקים.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page