top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

ריבת ענבים וזרעי צ'יה

הריבה הזאת היא כנראה הריבה הבריאה ביותר שתמצאו ברשת ובכלל. ריבת ענבים וזרעי צ'יה שהיא למעשה ריבה ללא סוכר בזכות זרעי הצ'יה והממתיק הטבעי פרי הנזיר. זרעי הצ'יה מסייעים להסמכת הריבה ומחליפים כמעט קליל את הצורך בסוכר והבונוס הוא שהיא גם מוכנה בצ'יק צ'ק. תוך עשרים דקות ויש לכם ריבה מוכנה שהיא גם בריאה וגם טעימה.

המתכון הזה נולד בתנאים לא אפטימליים, ועם כל זאת - התוצאה עבורי היא פשוט גאווה. זהו המתכון לריבה הכי בריאה והכי מהירת הכנה שתמצאו ברשת! ריבה מופחתת סוכר (אפשר גם להכינה ללא סוכר), ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים וללא מייצבים, מוכנה בעשרים דקות וטעימה טעימה!

בעוד ריבות אחרות מפוצצות בסוכר (הרשו לי לנפץ לכם מיתוס, גם ריבה ללא תוספת סוכר המכילה מיץ אגסים או סילאן תמרים - זוהי תוספת של סוכר לגופנו), הבראתי את הריבה הזו באמצעות שימוש מופחת בסוכר ובהוספת זרעי צ'יה המורידים את הערך הגליקימי של הריבה ובכך ממתנים את קצב עליית הסוכר בדם ואף מספקים תוספת נאה של סיבים תזונתיים כך שמדובר בריבה בריאה יותר ביחס לשאר הריבות. זרעי הצ'יה אף מקנים לריבה מרקם של תאנים.


לימים החלפתי את השימוש בסוכר בממתיק הטבעי פרי הנזיר (מונקפרוט) וככה הפחתתי אפילו יותר את כמות הקלוריות ואת הסוכרים הפשוטים שבמתכון.

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

ענבים אדומים: מקור לויטמין K ולויטמיני B , כולל ויטמין B6 התורם להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. מכילים אשלגן, ברזל, ויטמין C וסיבים תזונתיים. מהווים מקור מצוין לפוליפנולים - נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ומסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם על-ידי הפחתת הרגישות של הכולסטרול הרע ל*חמצון (LDL), שיפור בתפקוד האנדותל והפחתת רמות לחץ הדם. ענבים סגולים מכילים את יתרונות הענבים הירוקים ובנוסף, צבעם הסגול מעיד על נוכחות של אנתוציאנינים ופוליפנולים נוספים התורמים להפחתת תהליכי חמצון וכך תורמים להאטת תהליכי הזדקנות ובהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי הפחתת רגישות הLDL (הכולסטרול הרע) לחמצון. בנוסף, הם עשירים בנוגד החמצון רזוורטרול הנמצא בעיקר בקליפות ומסייע בהגנה על תאי העצב שבמח ובהגנה מפני סרטן. מומלץ לרכוש ענבים אורגניים, היות וענבים קונבנציונליים מכילים כמויות גבוהות של חומרי הדברה.


זרעי צ'יה: מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המסייעת בהגנה על המח ועוזרת לשמור על יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6. בנוסף, מהווים מקור לחלבון וכן עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במנרלים סידן, אבץ ומגנזיום.


פרי הנזיר: שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית.

.

המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.

 

ריבת ענבים וזרעי צ'יה

טבעוני, ללא גלוטן.

ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, לסוכרתיים, למדיאטים.

 

זמן בישול: 20 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 2 כוסות ענבים אדומים אורגניים

  • 1/4 כוס זרעי צ'יה

  • 1/2 כוס סוכר חום/ פרי הנזיר

  • 1/2 כוס מים

  • 1/2 כף תמצית וניל

  • 3 כפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הענבים לרבעים (העצלנים שביננו יכולים להשאירם שלמים)

  2. מחממים סיר על אש בינונית ושמים בתוכו את הענבים ביחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון.

  3. מערבבים לעיתים קרובות ומביאים לרתיחה נמוכה .

  4. מוסיפים בהדרגה את זרעי הצ'יה, בוחשים היטב ונותנים לריבה להמשיך להתבשל.

  5. כעבור כ12-15 דקות ניתן לראות כי זרעי הצ'יה יצרו מרקם ג'לי וכי הריבה התעבתה. בשלב זה בודקים האם היא מוכנה באמצעות החדרת כף מתכת, באם נותרו עקבות של ריבה על גב הכף לאחר הוצאתה - ריבתנו מוכנה.

  6. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.

  7. ניתן לשמור את הריבה במקרר בכלי אטום למשך כשבוע ימים.

תזונטיפ:

ניתן למרוח את הריבה מעל פנקייק, שייק, דייסת שיבולת שועל, על פרוסת לחם ביחד עם חמאת אגוזים טבעית וכל מה שליבכם חפץ.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page