ריבת ענבים וזרעי צ'יה


ריבת ענבים וזרעי צ'יה. - טעימה טעימה וקלה להכנה. צילום וסטיילינג: יפית בן מרדכי

המתכון הזה נולד בתנאים לא אפטימליים, ועם כל זאת - התוצאה עבורי היא פשוט גאוה.


חטפתי וירוס כזה שהשבית אותי מהחיים. הראש והגרון שלי כה כאבו, שהנחתי את הראש בצהריים רק לכמה רגעים והתעוררתי בחצות הלילה.

חבר שחיפש אותי, התנדב להגיע עם תרופות, ואני שחששתי להרדם שנית נכנסתי נחושה למטבח והתחלתי ליצר.

מפה לשם, כפי שהעידו למחרת משפחתי וחברים שהגיעו למצוות ביקור חולים, יצאה לי ריבת ענבים נהדרת וכפי שאחותי הגדולה הכריזה - ריבת ענבים במרקם תאנים!

בעוד ריבות אחרות מפוצצות בסוכר (הרשו לי לנפץ לכם מיתוס, גם ריבה ללא תוספת סוכר המכילה מיץ אגסים או סילאן תמרים - זוהי תוספת של סוכר לגופנו), הבראתי את הריבה הזו באמצעות שימוש מופחת בסוכר ובהוספת זרעי צ'יה המורידים את הערך הגליקימי של הריבה ובכך ממתנים את קצב עליית הסוכר בדם ואף מספקים תוספת נאה של סיבים תזונתיים כך שמדובר בריבה בריאה יותר ביחס לשאר הריבות. זרעי הצ'יה אף מקנים לריבה מרקם של תאנים.


לימים בעדכון המתכון החלפתי את השימוש בסוכר בממתיק הטבעי פרי הנזיר (מונקפרוט) וככה הפחתתי אפילו יותר את כמות הקלוריות ואת הסוכרים הפשוטים שבמתכון.

יתרונות תזונתים ובריאותיים:

ענבים אדומים - מקור לויטמין K ולויטמיני B , כולל ויטמין B6 התורם להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. מכילים אשלגן, ברזל, ויטמין C וסיבים תזונתיים. מהווים מקור מצוין לפוליפנולים - נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ומסייעים בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם על-ידי הפחתת הרגישות של הכולסטרול הרע ל*חמצון (LDL), שיפור בתפקוד האנדותל והפחתת רמות לחץ הדם. ענבים סגולים מכילים את יתרונות הענבים הירוקים ובנוסף, צבעם הסגול מעיד על נוכחות של אנתוציאנינים ופוליפנולים נוספים התורמים להפחתת תהליכי חמצון וכך תורמים להאטת תהליכי הזדקנות ובהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי הפחתת רגישות הLDL (הכולסטרול הרע) לחמצון. בנוסף, הם עשירים בנוגד החמצון רזוורטרול הנמצא בעיקר בקליפות ומסייע בהגנה על תאי העצב שבמח ובהגנה מפני סרטן. מומלץ לרכוש ענבים אורגניים, היות וענבים קונבנציונליים מכילים כמויות גבוהות של חומרי הדברה.


זרעי צ'יה - עשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה 3 ממקור צמחי המסייע בהגנה על המח.


פרי הנזיר (MONKFRUIT) - שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית. השתמשו בקוד שלי YAF1881 ותהנו מהנחה במעמד הרכישה.

.

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם. הכינו וספרו לי בתגובות למטה איך יצא לכם :)

בתיאבון לכם ובריאות לכולנו!


יפית.

ריבת ענבים וזרעי צ'יה

ריבת ענבים טעימה טעימה.

טבעוני, ללא גלוטן.

ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, לסוכרתיים, למדיאטים.












זמן בישול: 20 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 כוסות ענבים אדומים אורגניים

  • 1/4 כוס זרעי צ'יה

  • 1/2 כוס סוכר חום/ פרי הנזיר (מונקפרוט)

  • 1/2 כוס מים

  • 1/2 כף תמצית וניל

  • 3 כפות מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הענבים לרבעים (העצלנים שביננו יכולים להשאירם שלמים)

  2. מחממים סיר על אש בינונית ושמים בתוכו את הענבים ביחד עם המים, הסוכר ומיץ הלימון.

  3. מערבבים לעיתים קרובות ומביאים לרתיחה נמוכה .

  4. מוסיפים בהדרגה את זרעי הצ'יה, בוחשים היטב ונותנים לריבה להמשיך להתבשל.

  5. כעבור כ12-15 דקות ניתן לראות כי זרעי הצ'יה יצרו מרקם ג'לי וכי הריבה התעבתה. בשלב זה בודקים האם היא מוכנה באמצעות החדרת כף מתכת, באם נותרו עקבות של ריבה על גב הכף לאחר הוצאתה - ריבתנו מוכנה.

  6. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.

  7. ניתן לשמור את הריבה במקרר בכלי אטום למשך כשבוע ימים.

תזונטיפ:

ניתן למרוח את הריבה מעל פנקייק, שייק, דייסת שיבולת שועל, פרוסת לחם וכל מה שליבכם חפץ.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.