top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

כרוב ניצנים בתנור

כרוב ניצנים הוא ירק עתיר תועלות בריאותיות. מתכון לכרוב ניצנים בתנור - פשוט ופריך. תוספת בריאה לארוחה ונשנוש כיפי + ערך תזונתי של כרוב ניצנים וקלוריות. מתכון דיאטטי, טבעוני.

כרוב ניצנים בתוך קערה לבנה

כרוב ניצנים הוא ירק ממשפחת המצליבים עליה נמנים גם כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, עלי חרדל. ירק זה משגשג במזג אויר קר. לרוב ניתן להשיגו קפוא, ובחורף ובסתיו ניתן למצוא אותו טרי ואם אתם שואלים אותי, במקרה של כרוב ניצנים - טרי הוא הכי!

רבים נמנעים מכרוב ניצנים, אבל שווה לעשות עימו חוויה מתקנת כי זהו ירק צריך לדע

ת איך לעבוד איתו. הוא יכול להיות טעים בטירוף ויכול לצאת מבושל מידי ולא ערב לחך. יש הבדל בטעם של כרוב ניצנים טרי וכרוב ניצנים קפוא. כרוב ניצנים טרי הוא רענן, פריך, עסיסי, בשרני, מלא בטעם ועולם אחר וטוב יותר מכרוב ניצנים קפוא.

מעבר לעובדה שטרי הרבה יותר מוצלח ממבושל, גם משך הבישול משפיע על טעמו. על מנת שכרו בניצנים יצא מושל כדאי לבשל אותו כמה שפחות. ככל שהבישול שלו נמשך יותר, הוא נהיה יותר מריר (במקרים אלו תוספת לימון בסוף תעזור). החלק האהוב עליי באכילת כרוב ניצנים זה העלים החיצונים הפריכים והמתכון הפעם מוקדש לחגיגה זו בה נכין מהכל עלים חיצוניים פריכים. זהו למעשה צ'יפס כרוב ניצנים - מתכון קל שהוא תוספת טעימה לארוחה ונשנוש כיפי בין הארוחות שמתחסל במהירות.

אם אתם משתמשים בכרוב ניצנים טרי, בחרו במאורכים - קל יותר לעבוד איתם ומהם נוצר צ'יפס טוב יותר. כדאי להגיש באופן מיידי כי זה הכי טעים כשזה חם. מבטיחה לכם - זו תהיה הדרך החדשה והאהובה עליכם להכין כרוב ניצנים.


רגע לפני שנעבור למתכון עצמו, בואו נתייחס ליתרונות התזונתיים שהוא אוצר בתוכו.




כרוב ניצנים ערך תזונתי

כרוב ניצנים הוא ירק המשתייך משפחת המצליבים. עשיר בסיבים תזונתיים - המסייעים לתחושת השובע. בנוגדי חמצון

המגינים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים. באינדול 3 קרבינול המסייע במניעת סרטן השד והשחלות ובסולפוראן - תרכובת בעלת השפעה המגינה על המח ומגינה מפני סרטן.


כרוב ניצנים קלוריות

כ10 יחידות של כרוב ניצנים מהוות כ100 גרם ויש בהן כ45 ק"ל וקרוב ל4 גרם חלבון. כ20 כאלו ביחד עם מנת חלבון וסלט ירקות מהווים ארוחה דיאטטית מאוזנת.



יתרונות בריאותיים ותזונתיים נוספים במתכון:


שמן זית: שומן חד בלתי רוויי המאפיין את התזונה הים תיכונית ועשיר בתרכובות פוליפנוליות ובחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, וכן בנוגד החמצון ויטמין E.


תזונטיפים:

  • כדי להאריך את ימיו מומלץ לא לרחוץ אותו לפני האחסון, אלא להניחו במקרר בשקית מחוררת.

  • ככל שהניצנים קטנים יותר - הם נחשבים לטובים יותר.

  • ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים - שום, בצל, פפריקה מעושנת

  • תבלו את ליבת הכרוב שנותרה עם מעט שום, מיץ לימון ומעט שמן זית וקבלתם סלט טרי ומרענן

  • תוספת מצוינת לארוחה חלבונית או סתם כנשנוש בערב מול הטלוויזיה.

המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

לעדכונים על המאמרים והמתכונים הבאים שלי - הזינו את כתובת המייל שלכם בתיבה שבתחתית העמוד.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.

 

כרוב ניצנים בתנור


דיאטטי. טבעוני. ללא גלוטן. ידידותי למדיאטים. סכרתיים. טבעונים. חולי צליאק.

צ'יפס בתנור מכרוב ניצנים
 

זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: 4-5 דק' זמן כולל: 15 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 10 יחידות כרוב ניצנים

  • 1 כף שמן זית/ אבוקדו

  • מלח גס

  • ניתן להוסיף גם - צ'ילי גרוס, פלפל שחור/ לבן, אבקת שום

הוראות הכנה:

  1. חממו את התנור ל180 מעלות.

  2. הפשיטו בכל פעם כרוב ניצנים אחד מעליו, העזרו בסכין באמצעותה תחתכו כחצי ס"מ מהגזע. מספר עלים יפלו, הוסיפו אותם לקערה. חזרו על התהליך עד שכבר לא ניתן להוריד את עלי הכרוב בקלות ותשאר לכם ביד ליבת קרוב קטנה, שימו אותם בצד בקערה נפרדת לתיבול נפרד בהמשך.

  3. תבלו בפלפל שחור/ לבן/ צ'ילי גרוס/ אבקת שום, נגיעה של שמן (מספיק כדי לעטוף אותם אבל לא יותר מידי שישאר עודף שמן בקערה) ומעט מלח.

  4. פזרו את העלים בשכבה אחת דקה על גבי נייר אפיה בתבנית.

  5. אפו למשך 4-5 דקות. כשהעלים נראים פריכים והקצוות החיצוניים מתחילים להשחים – הם מוכנים. השגיחו עליהם היטב – הם נשרפים בקלות.

  6. הוציאו מהתנור והגישו.

תזונטיפ:

  • ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים – שום, פפריקה מעושנת, צ'ילי גרוס.

  • תבלו את ליבת הכרוב שנותרה עם מעט שום או בצל ונגיעה של שמן זית

  • כדי להאריך את ימי הכרוב ניצנים מומלץ לא לרחוץ אותו לפני האחסון, אלא להניחו במקרר בשקית מחוררת.

  • ניתן לנשנש כחטיף או לשים בצלחת כתוספת לארוחה חמה – כך או כך יזללו אותו מהר.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page