סלט קינואה עם אפונה
סלט קינואה קר. מתכון לסלט קינואה עם אפונה - ארוחה מלאה וקלה להכנה + מידע אודות הערך התזונתי של קינואה. מתכון קל, בריא, טעים ומהיר שמתאים להכנה עם קינואה אדומה או לבנה.
זוכרים שהבטחתם אחרי החגים? אז עכשיו תקיימו. סלט זה מהווה ארוחה קלה, משביעה וטעימה והוא מצויין לתקופה הזו שרוצים לחזור לשגרה ולהשיל את הקילוגרמים המיותרים שהתווספו להם בתקופת החגים. אם אתם מאלו שלא מסתדרים עם הכנת קינואה - צפו בסרטון הבא, שיסגור לכם את הפינה.
אם אתם רוצים לעבור למתכון - לחצו על הקישור הזה ואם תרצו לגלות קודם כמה קלוריות יש בסלט קינואה הזה ואת יתר הערכים התזונתיים שבסלט - לחצו על הקישור הזה. כי כמובן רגע המתכון עצמו, כיאה לבלוג אוכל של דיאטנית קלינית אני אתייחס ליתרונות התזונתיים והבריאותיים שהוא אוצר בתוכו.
קינואה - ערך תזונתי:
הקינואה הנה מאכל ממשפחת הירבוזיים. שימו לב - הקינואה אינה דגן ואינה קטניה! היא עשירה בפחמימות ומכילה גם חלבונים. בשונה מיתר הדגנים והקטניות יש לה פרופיל חומצות אמינו מלא. טעמה מתקתק, ועיכולה קל.
יתרונות תזונתיים ובריאותיים נוספים במתכון:
אפונה ירוקה: קטניה שעשירה בברזל, אשלגן ומגנזיום. שומרת על צורתה במהלך בישול קצר יחסית והופכת למעיין מחית כשמבושלת לפרק זמן ארוך יותר.
טרגון: עשיר בנוגדי חמצון ובמינרל האשלגן, ויכול לשמש תחליף למלח בדיאות נטולות מלח, מסייע לכאבי בטן ותומך בבריאות הלב. מעניק ארומה וטעם דמויי אניס.
שמן זית: שומן חד בלתי רוויי המאפיין את התזונה הים תיכונית ועשיר בתרכובות פוליפנוליות ובחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, וכן בנוגד החמצון ויטמין E.
מיץ לימון: עשיר בויטמין C העוזר לשמר את הויטמינים הנמצאים בשעועית למשך זמן וכן מסייע בקיצור השפעת.
סלט קינואה - קלוריות:
ערכים תזונתיים בסלט קינואה: בסלט זה 4 מנות. ערכים תזונתיים למנה: 207 קלוריות, 27.6 גרם פחמימות, 5.7 גרם סיבים, 10.9 גרם חלבון, 5.9 גרם שומן, מתוכם שומן רווי 2.3
המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂
רוצים לקבל עדכונים על המאמרים והכתבות הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
סלט קינואה עם אפונה
ידידותי לצמחונים, מדיאטים, נמנעים מגלוטן, סוכרתיים.
זמן הכנה: 7 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים: (4 מנות)
1.5 כוסות אפונת גינה מבושלת (ניתן להשתמש בקפואים, גם שימורי אפונה זה בסדר)
3 כוסות קינואה מבושלת
60 גרם גבינת עיזים מה עז 9% שומן של משק צוריאל/ גבינה בולגרית במליחות עדינה 5%
2/3 כוס עירית קצוצה
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית כתית
3/4 כפית טרגון מיובש/ תערובת עשבי פורבאנס
מלח, פלפל לפי הטעם.
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את הקינואה, האפונה, הגבינה, הפטרוזיליה, הטרגון והעירית.
בצלוחית נפרדת מערבבים את השמן זית, מיץ לימון ותבלינים, מוסיפים לקערה מערבבים ומגישים.
לגרסה טבעונית: וותרו על הגבינה והוסיפו קוביות טופו צרוב על הפלאנצ'ה במקום.
בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.