יפית בן מרדכי
פודינג שוקולד
פודינג שוקולד טעים, עשיר, קרמי ובריא המספק חומצות שומן חיוניות כאומגה שלוש. הכינו את זה לאנשים האהובים עליכם, חברים או ילדים בלי לספר להם מה המרכיב הסודי והמתינו לראות האם מישהו שם בכלל לב.
מכירים את הרגע הזה בו מתחשק לכם פודינג שוקולד ומתחולל קונפליקט פנימי בין בריאות לפינוק? חובבי המעדנים שהם גם שוחרי בריאות בטוח מזדהים. אם אתם כאלו, המתכון הזה הוא בשבילכם: מעדן שוקולד המשלב טעם ובריאות. פינוק אידיאלי לשעות אחר הצהריים בהן מתחשק מתוק וכן לזמנים בהן הילד מבקש מעדן שוקולד.
זה הרגע לווידוי, עד לפני כחמש שנים - לא הייתי מסוגלת לאכול אבוקדו. משהו במרקם שלו פשוט לא הסתדר לי. בשונה מהתפיסה שיש לרבים על דיאטנית ובכלל את עולם הבריאות, אני מאמינה שהמזון שאנחנו אוכלים צריך להיות בראש ובראשונה טעים ומספק עבורנו. אסור לנו לאכול מאכל שלא טעים לנו רק בגלל שהוא בריא, יש לזה מחירים רבים שמגיעים בהמשך - שהם לא בריאים לנו. לכל מזון בריא שלא ערב לחך שלנו, ניתן למצוא חלופות אחרים מאותה קבוצת מזון שכן נאהב. זה היה האני מאמין שלי מאז ומעולם.
עם השנים והניסיון במטבח ובחיים, למדתי שאוכל זה עניין של מרקמים. ניתן ליצור טעם שונה לחלוטין למאכלים מסוימים בזכות חיתוך בטקסטורה אחרת ובאמצעות שימוש יצירתי. לפני מספר שנים התנסיתי עם האבוקדו באופן אחר, דרך הסלט קייל שיצרתי שיניתי את טעם הקייל והענקתי לו טעם עשיר וטעים יותר בלי שהמרקם של האבוקדו בא לידי ביטוי. בהמשך התחלתי לשלב את האבוקדו במתוקים: החל בעוגת שוקולד מנטה, דרך מוס שוקולד ופודינג השוקולד שלפניכם - האבוקדו מעניק למנה את המרקם הקרמי והטעם נוצר באמצעות העמקת המצרכים האחרים שבמנה.
עם ההתנסויות המוצלחות, נהייתי פתוחה ליותר אפשרויות וכיום אני משלבת את האבוקדו במזונות נוספים בצורתו הגולמית. שלא תתבלבלו, אבוקדו ואני - זאת לא היתה אהבה ממבט ראשון, אבל הפתיחות וההתנסות בדרכים אחרות, כשהייתי מספיק בשלה לנושא, יצרו מערכת יחסים חברית ביני לבין האבוקדו. כך, שגם אם אתם אינכם מאוהבי האבוקדו - תנו למתכון הזה צ'אנס. הוא יפתיע אתכם לטובה.
המתכון קל להכנה. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בכוסות מכוסות במקרר למשך כיומיים. השימוש באבוקדו מחליף את הצורך בשימוש בשמנת/חמאה ומוריד את הערך הגליקמי. אל תתנו לאבוקדו במנה מתוקה - להרתיע אתכם. הוא מעניק את הקרמיות לפודינג, לא מותיר טעם של מליחות ועוזר לאחד את כל הטעמים במרקם נימוח וקטיפתי.
ולפני שנעבר למתכון בואו נלמד על היתרונות הבריאותיים והתזונתיים שיש בו.
אבוקדו ערך תזונתי
אבוקדו עשיר בחומצות שומן חד-בלתי-רוויות ובסיבים תזונתיים. מהווה מקור למינרלים: אשלגן, מגנזיום, ויטמין K, לויטמינים C, E, B6 ופולאט, לפיטוסטרולים ולנוגדי החמצון לוטאין וזיאקסנטין.
השומן שבאבוקדו מסייע בספיגת הויטמינים מסיסי השומן שיש במזונות אחרים והופך אותם לתוספת נהדרת עבור סלט עלים. חומצות השומן החד בלתי רוויות שבאבוקדו תורמות להפחתת רמות ה LDL -כולסטרול בדם. הפיטוסטרולים, מתחרים עם הכולסטרול על ספיגתו במעי. הקרטנואידים לוטאין וזיאקסנטין, מסייעים בשמירה על בריאות הלב ותורמים להאטת הזדקנות העין ולשמירה על ראייה תקינה.
חצי אבוקדו בינוני (100גרם)מכיל 27% מהצריכה היומית המומלצת של סיבים, 19% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין Kהתומך בבריאות העצם ובקרישיות דם, 10%מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן, החשוב למניעת יתר לחץ דם ו10% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמיני E ו-C, התומכים בעור יפה. י
יתרונות תזונתיים ובריאותיים נוספים במתכון:
קקאו: מכיל אלקלואיד בשם תאוברומין, בעל פעילות דומה לזו של הקפאין אולם עם השפעה חלשה יותר על מערכת העצבים. עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים (מכיל פי 2 יותר נוגדי חמצון בהשוואה ליין אדום!) הפוליפנול החשוב בקקאו נקרא CMP והוא מצמם תופעות שליליות הקשורות במתח נפשי.
טיפ ברכישת אבוקדו:
לאבוקדו בשל בחרו אבוקדו בגוון ירוק עמוק, כמעט שחור. הקליפה צריכה להיות אחידה, בלי כתמים כהים או רכים מאוד. המרקם צריך להיות רך מעט, אך לא יותר מידי. מומלץ להסיר את העוקץ (הענף הקטן שמחבר בין הפרי לעץ) שבקצה האבוקדו: אם נגלה בשר ירוק או צהוב - האבוקדו בשל, אם הבשר חום או שחור - האבוקדו בשל מידי. אם הוא לבן – סימן שהאבוקדו מעלה עובש. אבוקדו בוסר - יש לאחסן על השיש. אבוקדו בשל, יש לאחסן במקרר.
איך להבשיל אבוקדו?
כדי להאיץ את הבשלת האבוקדו, יש לאחסנו מחוץ למקרר בקרבת תפוח עץ, אגס, בננה או אפרסק. אלו פירות מפרישי אתילן - הורמון צמחי טבעי הפולט גזים ובכך מאיץ הבשלה של פירות ירקות.
להאטת השחמה של אבוקדו לאחר פתיחתו, יש לחצות אותו ולהניחו ביחד עם הגרעין בקופסת אחסון קטנה ביחד בצל חתוך גס בתחתיתו, כך שקליפת האבוקדו תיגע בבצל. יש לסגור את הקופסא במכסה הדוק ולצנן במקרר. שמני הבצל הנדיפים, הם נוגדי חמצון עוצמתיים המונעים את ההשחמה.
רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
פודינג שוקולד
טבעוני. ללא גלוטן. ידידותי לטבעונים, לסוכרתים, למדיאטים ולנמנעים מגלוטן.
זמן הכנה: 5 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים: (3-4 מנות)
2 אבוקדו
4 כפות סירופ מייפל
1/3 כוס אבקת קקאו
1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט: פולי קקאו נא, פיסטוקים, עלה נענע
הוראות הכנה:
חוצים כל אבוקדו לשניים, מסירים את הגלעין ובעזרת כפית מחלצים את בשר האבוקדו ושמים בבלנדר.
מוסיפים את יתר הרכיבים.
מערבבים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם קטיפתי ואחיד.
מוזגים לכוסיות קטנות (של צ'ייסרים/ טקילה וכד')
מצננים במקרר למשך כשעה
מוציאים מהמקרר מקשטים בפולי קקאו, שברי פיסטוקים ועלה נענע ו...מתענגים.
תזונטיפים:
השתמשו באבוקדו חצי בשל. היות והבשלות מעניקה לו טעם עז. לעומת זאת כשהוא חצי בוסר, טעמו עדין ואינו משפיע על המוס.
מומלץ לא לשמור במקרר מעל יומיים ולהגיש בסמוך להכנה, מכיון שהאבוקדו ישחיר וטעמו יודגש.
בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.