top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

?מהי אכילה מודעת

אכילה מודעת הינה גישה של אכילה איטית יותר, עם מחשבה והקשבה אמיתית לגוף ולנפש.

גישת האכילה המודעת כוללת בתוכה את המאפיינים הבאים:

  1. זיהוי תחושות רעב ושובע והקשבה אליהם.

  2. זיהוי תגובות למזון (אוהבת/ לא אוהבת/ נייטרלית) לא שיפוטיות.

דוגמא: אם דנה לא אוהבת מאכל שכולם אוהבים ואוכלים (החל מעוגת קצפת וכלה באבוקדו) - זה בסדר שהיא לא אוהבת את זה ורצוי וכדאי שהיא לא תאכל את זה.

היו בטוחים כי גם אם זה מאכל בריא, ישנם תחליפים בריאים אחרים, שכן חשוב לצרוך אותם

  1. שימוש בכל החושים בבחירת המזון הנאכל. שהמזון הנאכל יגרם לתחושת סיפוק מהאוכל וגם יזין את הגוף.

דוגמא 1: אם תמר נהנית מאוד מאכילה של פרוסת לחם בבוקר עם ממרח (בריא) וכוס שתיה חמה והיא אוכלת דייסת קוואקר כי זה בריא, אבל לא באמת נהנית מזה, בסוף הארוחה היא לא תחוש סיפוק מהאוכל ולמעשה לא ענתה על סעיף זה.

האוכל צריך להיות טעים ולתת לנו תחושת סיפוק.

דוגמא 2: מישהו שלא אוהב שמן זית בסלט (אני!) אבל מנסים לשדל אותו לאכול את זה "כי זה בריא" - לא יהנה מהסלט.

יש עוד דרכים לאכול שומנים בריאים (טחינה אבוקדו, זרעים, אגוזים) והם לא חייבים להיות בצורה של שמן בתוך הסלט.

  1. אכילה מתוך הקשבה לגוף ולצרכיו - לאפשר לעצמך להיות מודע לאפשרויות המיטיבות של המזון הנאכל דרך בחירת המזון והכנתו ולהיות קשוב לעצמך ולגוף שלך.

דוגמא: אם אינכם אוהבים תבלין/ מאכל מסויים, אם זה עושה לכם תחושה לא טובה, החל מצרבת ועד עקצוץ על הלשון, אל תאכלו אותו. תקשיבו לגוף שלכם שיגיד לכם איזה מזון טוב לו. סמכו עליו.

אני מודעת לבעייתיות של סעיף זה, "ואם מה שטעים לי זה רק פחמימות או רק שוקולד?" לא אחת שמעתי זאת מחלקכם. נדרשת הקשבה אמיתית לצרכי גוף ואבחנה מבדלת בין פינוק וגרגרנות לבין משהו שבאמת לא טעים לחך. כשמנגנון ההקשבה לגוף מתקלקל, אחרי צבירה של לא מעט ק"ג עודפים, ומתקשים לעשות זאת לבד, זה בדיוק השלב לערב איש מקצוע וזה מה שאני מנסה לעשות אתכם תוך כדי התהליך שלנו.

  1. בחירות אכילה על בסיס רגע לרגע. בכל רגע לעשות את הבחירה הנכונה ביותר לגוף שלי.

וויתור על המחשבה האגרנית א לה "כדאי לי לאכול כמה שיותר סופגניות בהדקלת נר הערב כי מחר כבר לא יהיה".

  1. קבלה כי חויית האכילה מיוחדת וזיהוי רמות מודעות הנוגעות לחוויות מאכילה.

  2. השגת המודעות הנדרשת כדי לעשות בחירות התומכות בבריאות ובהרגשה הטובה - "ודרו יחד בכפיפה אחת".

  3. הבנה כי איננו חיים בואקום וכי לבחירות התזונתיות שלנו יש השפעה על דור ההמשך, על כדור הארץ, על כל אורגניזם שחי כאן ביחד איתנו ואפילו - עלינו.

הידעתם שפטריות חיוניות להשרדות בני האדם?

צמחים חיים עושים פוטוסינטזה ומייצרים חמצן, הנחוץ לנשימה התאית. החומרים הדרושים לצמיחתם של צמחים חיים מגיעים מפירוק הצמחים המתים, פעולה הנעשית על ידי פטריות.

לולא פטריות, העולם היה מתמלא בצמחים מתים, צמחים חדשים לא היו גדלים, לא היה נוצר מספיק חמצן ואנו, בני האדם, לא יכלנו להתקיים כאן.

לכל יצור בטבע, יש תפקיד שנחוץ גם לקיום שלנו. אנחנו צריכים אותם.רובם, לא זקוקים לנו.

מתוך כל אלו - השגת מודעות של איך הבחירות התזונתיות שלנו משפיעות על כדור הארץ ועל יתר היצורים החיים פה ביחד איתנו.

העיקר הבריאות,

יפית.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page