• יפית בן מרדכי

בורקס דפי אורז

עודכן ב: יול 25


המתכון הטעים והממכר הזה קיים ברשת כבר עשרים שנה ובכל זאת בשנה האחרונה הוא פשוט שובר את הרשת! ובכל זאת, כבר הרבה זמן שמבקשים ממני באינסטגרם, בפייסבוק, בסדנאות הבישול בזום וביעוצי תזונה את הדרך שלי להכנת בורקס דפי אורז וכמובן שכולכם גם שואלים אותי נו...אז כמה כמה קלוריות יש בהם באמת? 😊 אז הפעם אני משתפת אתכם בגרסה שלי לבורקס דפי אורז קראנצ'י מבחוץ ומלא בגבינה מפנקת מפנים.


בשונה מבצק, דפי האורז אינם מכילים גלוטן כך שהם ידידותים גם לחולי צליאק וגם לרגישים לגלוטן. ובעבודה הנכונה איתם הם מתאימים גם למי שנמצא בדיאטת הרזיה ולשומרי המשקל, היות ויש בהם

משמעותית פחות קלוריות ממאפה שנכין מבצק שמרים או בצק עלים.


דף אורז אחד של חברת TASTE OF ASIA בקטר של 22 ס"מ מכיל 29.8 קלוריות, 7.12 גרם פחמימות, 0.3 גרם חלבון, 56.3 מג נתרן.



תזונטיפ לסוכרתיים: 2 דפי אורז מהווים מנת פחמימה. מנת פחמימה מקבילה לפרוסת לחם/ מנת פרי אחת.


ככלל, דפי האורז, שמגיעים אלינו מהמטבח האסיאתי, הינם חומר גלם נייטרלי המקבל באהבה כל מילוי (ירקות, מחית שעועית לימה, חומוס, טופו, תפוח אדמה, גבינה, תרד ואפילו בננה וחמאת בוטנים או בננה ושוקולד). ניתן להכינם ולאכול אותם ללא אפיה או טיגון, כלומר בגרסת ה"נא" (רוא), ניתן לטגן אותם ולהכין מהם ספרינג רול (האופציה הלא בריאה) וניתן גם לאפות אותם וליצור מהם מאפה. הכל עובד, חשוב לטעום, אם המילוי טעים לכם לפני האפייה, הוא יהיה גם טעים לאחר האפייה.

על מנת שהמאפה יצא קראנצ'י וקריספי, ניתן להבריש בנדיבות את דפי האורז בשמן, מה שתורם ומגדיל את כמות הקלוריות במנה או להשתמש בטריק השפוי הקלורית שהוא להוסיף מעט מייפל או דבש לבלילה בה טובלים אותם.

את הבורקסים האלו מומלץ לאכול כשהם חמים מהתנור או לחמם מחדש בחום נמוך בטוסטר אובן.


במתכון זה בבורקס גבינה בצורת מלבן יש 131 קלוריות ו11 גרם חלבון. (113.6 קלוריות, 8.4 גרם חלבון ויתור על תוספת הגבינה הצהובה).

בבורקס עיגול או שבלול יש 99.7 קלוריות ו7.3 גרם חלבון. (88.8 קלוריות, 5.7 גרם חלבון בויתור על תוספת הגבינה הצהובה).

לפניכם המתכון המצולם:

השקעתי!🙂 אז פרגנו בלייק לסרטון👍 הירשמו לערוץ וקבלו עדכונים על סרטונים חדשים למתכונים בריאים יותר!


גוונו בתוספות:

  • מילוי בצל: חתכו בצל לבן לקוביות וטגנו אותו במעט שמן זית עד להזהבתו. ערבבו איתו את תערבות הגבינה.

  • מילוי פטריות: חתכו פטריות וטגנו אותן על להבה בינונית עם מעט שמן זית, רוזמרין/ טימין. לאחר כשבע דקות כשהן מתחילות לאבד מנפחן, הגבירו את האש לכחצי דקה והוסיפו מעט יין לבן, ערבבו, החלישו את האש ובשל לכשתי דקות נוספות. ערבבו את המילוי עם הגבינה.

  • מילוי מנגולד: קוצצים את עלי המנגולד, גם את הגבעולים וחולטים אותם חמש דקות בקערה עם מים רותחים שופכים את המים וסוחטים היטב את העלים ומוסיפים אותם לתערובת הגבינות.

תזונטיפים והערות:

  • אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.

  • חשוב שהמלית שבחרתם לא תהיה נוזלית מידי, על מנת שהמילוי לא יברח מהבורקסים במהלך האפיה ותמצאו את עצמכם עם בורקסים מפוצצים ומדוללי מילוי. במידה שאתם מכינים בורקס גבינה השתמשו בגבינת טוב טעם או הסמיכו גבינת סקי ביחד עם קורנפלור, שיעזור לכם לתפוס את התערובת, עד לקבלת מרקם סמיך.

  • חשוב לא להעמיס על דף האורז, אחרת המילוי יתפשט ויברח החוצה בזמן האפייה. וודאו כי נייר האורז סוגר היטב על המלית ואין פתח ברור הנראה לעין שממנו עלולה המלית לזלוג החוצה מנייר האורז אל תבנית האפיה.

  • יצא לכם דביק? כפי הנראה התנור שלכם לא היה על הטמפרטורה הנכונה, או שהוצאתם את הבורקסים לפני הזמן מהתנור או שפיזור החום בתנור אינו תקין.

  • פריכות בורקס דפי האורז נשמרת בדקות הראשונות שאחרי האפייה. אחרי כחצי שעה היא פוחתת (ואחרי קירור ואחסון גם).ניתן לשמור את הבורקסים במקרר לילה ולפני הגשה, לחמם אותם בתנור/ טסטר אובן שחומם ל-160 מעלות למשך כעשר דקות עד שהם שוב חמים ופריכים.

  • לא מומלץ להקפיא. דפי אורז לא מגיבים טוב בהקפאה והפשרה.

בורקסים בצורות:

צורת מרובע: ממלאים כף שטוחה במרכז הדף, סוגרים לריבוע בקיפול מעטפה.

צורת חצי עיגול: שמים את המילוי בשליש הדף העגול, סוגרים את הדף על קצהו השני ומקפלים את הקצות בעדינות לתוך עצמם.

צורת משולש: מניחים במרכז העלה כף מילוי. מקפלים 1/3 דף אורז על המילוי מכיון צלע (דמיונית) אחת של המשולש. מקפלים עליו את שתי הצלעות הנוספות ומקפלים את עודפי העלה לגב המשולש.

צורת שבלול: משמנים את הדף מצידו השני, בעזרת כפית שמים שורה מהמילוי במרכז דף האורז שעל משטח העבודה. מגלגלים מעליו את דף האורז ליצירת נקניק, ואת הנקניק מגלגלים סביב עצמו לקבלת שבלול.


צורת עיגול/ חישוק: סוגרים בהדבקה את שני קצוות הגליל ויוצרים חישוק, כאשר הסגירה נעשית בהדבקת קצה אחד על הגליל המלא במלית מלמעלה והקצה השני על הגליל המלא במלית מלמטה - לא להצמיד את שני הקצוות המודבקים אחד לשני שכן אז נוצר חלק ריק ממלית.

צורת רול: מניחים את המילוי בשליש התחתון של דף האורז, סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לסגירה.


בורקס גדול: טובלים במים דף אורז נוסף ומניחים בצורה חופפת לדף הראשון. חוזרים על הפעולות עם עוד שלושה דפים (חשוב שכל האזור עליו מניחים דפים יהיה משומן). משמנים את החלק העליון של הדפים. בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים. מגלגלים את דפי האורז למעין נקניק ארוך, ואז מגלגלים את הנקניק סביב עצמו לקבלת שבלול.


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.


כתוב לי למטה בתגובות איך יצא לכם.


בתיאבון!

יפית.

בורקס דפי אורז

ידידותי לצמחונים צורכי מוצרי חלב, למדיאטים, לנמנעים מגלוטן, לסוכרתיים.

גרסא לטבעונים – תחת התאמות. מופיעה בסוף המתכון.












זמן הכנה: 30 דקות משך אפיה: 50-60 דקות דרגת קושי: בינוני


מצרכים: (10 יחידות צורת מלבן או 16 יחידות צורת עיגול/ שבלול)

  • 10-16 דפי אורז TASTE OF ASIA בקוטר של 22 ס"מ

  • 0.75 ליטר מים

  • 1 ביצה

  • 1 כף סילאן / דבש

  • קורט מלח

למילוי:

  • 250 גרם קוטג'/ גבינת סקי

  • 250 גרם גבינת טוב טעם 3%

  • 3 פרוסות עמק לייט 9% 60 גרם בולגרית במליחות עדינה 5%

  • 1 ביצה

  • פלפל לבן

  • ניתן לגוון עם תוספות אהובות: קורנית, רוזמרין, זיתים, עלי מנגולד, פטריות, בצל מטוגן, עירית קצוצה וכו'.

טופינג:

  • שומשום/ שומשום שחור/ קצח

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים נייר אפיה בתבנית, משמנים אותו קלות ושומרים בהישג יד.

  2. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המילוי עד לקבלות תערובת אחידה. במידה ומעוניינים באחת התוספות, מוסיפים אותה לתערובת.

  3. ממלאים מחבת, תבנית פיירקס או כלי רחב ושטוח עם מים קרים, מוסיפים את הביצה, הסילאן והמלח ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.

  4. טובלים דף אורז בבלילה ומשרים למשך עשר שניות, כך שיתרכך מעט.

  5. מעבירים את דף האורז על משטח עבודה (אני אוהבת לעבוד על קרש חיתוך) מניחים כף מהמילוי באמצע הדף ומקפלים לריבוע. תוך כדי קיפול, משטחים בעדינות רבה עם האצבעות את המלית כשהיא כבר בתוך נייר האורז כך שהיא תיצור צורה של מלבן בורקס. ניתן גם לקפל באחת הצורות האחרות שכתובות למטה.

  6. מניחים את הבורקס בתבנית האפיה כך שהחלק המקופל נמצא כלפי מטה ועוברים להכנת הבורקס הבא באותו אופן. חשוב שיהיו רווחים של כסנטימטר בין הבורקסים שלא ידבקו.

  7. אמצעות מברשת סיליקון מברישים את הבורקסים בביצה טרופה, בוזקים מעל חצי כפית שומשום או קצח. בעזרת שפיץ של סכין חד מנקבים כל בורקס מספר פעמים (כדי שלא יתנפח ויתפוצץ) ומכניסים לתנור.

  8. אופים עד שהבורקסים מזהיבים היטב. בתנור שלי זה לוקח 50-60 דקות. שימו לב: זמני האפייה עשויים להשתנות בין תנור לתנור, השאירו את הבורקסים בתנור עד שיזהיבו כראוי.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש מיד לצד ירקות חתוכים, טחינה, ציזיקי, חמוצים, ביצה קשה ורסק עגבניות.


לגרסא טבעונית: ניתן לטבען ולהמיר את המילוי ב-250 גרם גבינת קשיו, שקדים או כל גבינה טבעונית אחרת ולהוסיף כף חמאת שקדים שתסייע בהדבקת העיסה.

בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.

#בורקסדפיאורז #דפיאורז #בורקסגבינהמדפיאורז #בורקסגבינהדפיאורז #ללאגלוטן #צמחוני