• יפית בן מרדכי

מלאווח דפי אורז

עודכן ב: אפר 30


בנעוריי, כשאחי הקטן היה מכין לעצמו מלוואח, הוא היה צועק לי לחדרי: "יפית, רוצה גם?" כשהשבתי לא הוא הכין שתי יחידות, כשהשבתי כן, הוא הכין ארבע יחידות. הוא פשוט למד אחרי מספר פעמים, בהן השבתי לו לא, שבין כה, יש לו שותפה שקטה שאוכלת מצלחתו והוא הבין שעדיף לו לקחת גם אותי בחשבון. ככה זה אחים :) אחד דואג לשני.

כמו שאתם מבינים, בילדותי מלאווח היה מהמאכלים האהובים עליי וגם בעשור האחרון אין חורף שעובר מבלי שאוכל במהלכו פעמיים מלאווח. שהרי בואו נודה באמת, מלוואח עם סאמנה (אסלית זאת מכינים עם חתיכת עץ דודינה קלוי) זה אחד המאכלים הכי טעימים שהעדה התימנית הוציאה תחת כנפיה. עם דבש, עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה, עם גבינה צהובה בפנים. מגולגל עם ביצה קשה, חומוס ורסק. איך שלא תנסו את זה - זה פשוט טעים.


רק מה? בריא - זה לא.

במלוואח '' חמסי'' אחד יש 656 קק"ל (קלוריות), גרם שומן ,84 גרם פחמימות, מתוכם 10 גרם סוכר, 10 גרם חלבון, 31 גרם שומן, 15 גרם שומן רווי (סוג השומן ששוקע לנו בעורקים), מאחר ויש בו גם מרגרינה הוא עשיר בשומן טרנס - סוג השומן שמתייישב בעורקים שלנו ונתקע שם לנצח.

. אבל רגע, מי מכין מלוואח בלי לטגן אותו בשמן או חמאה? מלוואח+ כף שמן = 776 קלוריות.


אז מה עושים? נמנעים?

כמו שהבנתם, אני לא בעד הימנעות מוחלטת מדברים שאוהבים, אני כן בעד מינונים.

בגישה שלי, פעם ב.... ניתן להנות ממשהו לא בריא בעליל ובין לבין, כדאי לייצר את הגרסא הבריאה יותר והשפויה קלורית - כדי שהנפש תשאר מסופקת והבריאות (והגזרה) לא תפגע.

ברוכים הבאים לגרסא שלי למלוואח דפי אורז.

אני הכנתי אותם מדפי אורז מרובעים גדולים (הכי גדולים שיש) של חברת מזרח מערב, את צורת העיגול יצרתי באמצעות קווי המחבת (פשוט הנחתי אותו בתוך המחבת וקיפלתי פנימה למחבת את השאריות. לפי חישוב שלי, יחידה אחת + כפית שמן/ חמאה מכילה 185 קלוריות. (שימו לב:: גודל דפי האורז בהם משתמשים ואפילו סוג החברה משפיע על הערך הקלורי של המוצר המוגמר).

אני ממליצה לאזן את הארוחה ולאכול יחידה בליווי ביצה קשה, רסק עגבניות וסחוג ומלפפונים חמוצים ואז היא מכילה כ 326 קלוריות. לחילופין ניתן לאכול את זה כמלוואח מגולגל עם חומוס, ביצה קשה, רסק עגבניות. בגרסאות המתוקות ניתן לשים מעל יוגורט רב חלבון 0% עם מייפל או מייפל ללא סוכרים פשוטים על בסיס מונקפרוט (השתמשו בקוד שלי YAFI1881 לקבלת ההנחה שלי) או לאכול אותה עם כף לאבנה וכפית מייפל לצד קפה כארוחת בוקר. חמיצותה של הלאבנה ביחד עם המייפל יוצרת שילוב טעמים הרמוני בתוך הפה.

ואם חשקה נפשכם במופלטה נטולת גלוטן, אז כזה רק עם חמאה ודבש יסגור את הפינה גם לחולי הצליאק.


שימו לב - ההכנה היא עם 3 דפי אורז, עם 4 דפי אורז זה יוצא צמיגי ולא מוצלח. קחו טיפ מאחת שניסתה, כשלה וחזרה לשתף בתוצאות :)


מוזמנים להכין ולכתוב לי למטה בתגובות איך יצא לכם.


שלכם,

יפית.

מלוואח דפי אורז

מתאים לדיאטת הרזיה. פליאו. צמחונים - אוכלי ביצים. סוכרתיים. נמנעים מגלוטן.

זמן הכנה: כ30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים: (8 יחידות)

  • 24 דפי אורז

  • 2 ביצים

  • 1.5 כוסות מים

  • 2 כפיות דבש/ מייפל

  • 8 ביצים - או לפי הכמות בה מעוניינים

  • 8 עגבניות בינוניות

  • סחוג ירוק תימני - לפי הטעם

  • מלח - לתיבול

  • 8 כפיות שמן זית / סמנה / ג'י / חמאה - לטיגון - לפי כפית ליחידה

  • להגשה: מלפפונים חמוצים, זיתים, חומוס

הוראות הכנה:

  1. שוברים את הביצים בקערה רחבה, שיכולה להכיל את דפי האורז, וטורפים אותם, מוסיפים את המים והדבש ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.

  2. לוקחים 3 דפי אורז ומשרים אותם ביחד , כשהם חופפים אחד על גבי השני, בתוך הקערה במשך כדקה - דקותיים עד להתרכותם. שימו לב שהם נרטבים מכל הצדדים. אל תשאירו את דפי האורז יותר מידי בפנים - כך לא לרככם יתר על המידה - הם אמורים להיות רכים ברמה שניתן לקפלם בקלות, לא מעבר.

  3. על אש בינונית- גבוהה, מחממים שמן זית/ חמאה במחבת נון סטיק רחבה ומניחים את דפי האורז פנימה עד להשחמה יפה. כעבור כשלוש דקות, הופכים את המלוואח לצד השני לכשתיים-שלוש דקות נוספות.

  4. מעבירים את המלוואח המוכן לצלחת שעליה נייר סופג, ועוברים להכנת המלוואח הבא.

  5. משרים 3 דפי אורז חדשים בקערה.. מוסיפים כפית שמן/ חמאה ומניחים את דפי האורז המושרים וכך הלאה.

  6. בזמן הזה מרתיחים מים חמים, ומניחים ביצים קשות - לפי הכמות בה מעוניינים בסיר ומבשלים כרבע שעה.

  7. מרסקים את העגבניות באמצעות מגרדת או בבלנדר, מעבירים לקערית, מוסיפים סחוג ומלח וטועמים :)

  8. חותכים מלפפונים חמוצים בקערית, ניתן להוסיף זיתים וחומוס. .

  9. מגישים את המלוואח, לצד רסק עגבניות, מלפפונים חמוצים וביצה קשה. ניתן לאכול גם כמלוואח מגולגל מהדרין יוסיפו כפית סמנה/ גהי מעל המלוואח החם.


תזונטיפ:

  • למלוואח גבינה - לבהכנת המלוואח ניתן לשים בין הדף הראשון לשניים האחרים, פרוסת עמק לייט 9% ואז את שני הדפים הנוספים ותקבלו מלוואח גבינה צהובה.

  • למופלטה/ קינוח מתוק - מרחו על המלוואח כפית סמנה וכפית דבש. זה יעלה לכם בעוד 65 קלוריות ליחידה.


בתיאבון!

מקור: הופץ אי שם ברחבי האינטרנט ב2007, ממקור לא ידוע. שדרתי את המתכון לגרסא בריאה יותר שעדיין יוצאת טעימה. יפית.

#כמהקלוריותבמלאווח #כמהקלוריותבמלאווחדפיאורז

#מלוואח #מלוואחדפיאורז #מלאווחמדפיאורז #דפיאורז #ללאגלוטן #דיאטה #הרזיה

למתכונים הסודיים של יפית

לקביעת יעוץ

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

אני יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, ומאמינה גדולה ב"והיו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח. בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך. במקום לחשוב "ממחר דיאטה!" בואי ונתחיל לעבוד ביחד עוד היום. אני מזמינה אתכם להפגש איתי במשרדי בתל אביב או אונליין.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
FACEBOOK