מלבי קוקוס - הקינוח המושלם לשולחן החג


מלבי טעים טעים. צילום וסטיילינג: יפית בן מרדכי

המלבי הזה הוא אחד הקינוחים שאני מתקתקת כשאני צריכה להכין קינוח מרשים והזמן לא עומד לצידי. עשר דקות עבודה והופה! למקרר.


באירועים מיוחדים, כשבא לי להרשים, אני מכינה אותו בתבנית עגולה וזה תמיד גורף קריאות השתאות. בארוחות חג אני מעדיפה להכין אותו בתוך כוסיות אישיות, כי לרוב הארוחה כל כך דשנה, שהקינוח הוא רק לסגור את הפינה של המתוק וזה מאפשר לסועדים שליטה טובה יותר בקלוריות הנוספות.

ואם אתם מהמארחים שלא רוצים לתת לסועדים את ההרגשה שהם בדיאטה או שאתם סופרים להם, זכרו כי תמיד אפשר להגיש את המלבי בכמה גדלים של כוסות אישיות ולתת לסועדים לבחור את הגודל המועדף עליהם.

בחורף, כשבאים אליי אורחים במפתיע ובא לי לפנק, אני מגישה אותו חם כמו סחלב (למרות שסחלב אמיתי מכינים על בסיס שורש הסחלב – מלבי חם ממש דומה לו וטרם פגשתי את האדם ששם לב להבדל 😊) עם קוקוס, קינמון ובוטנים קצוצים מעל. אני תמיד שומרת במזווה פחיות של קרם קוקוס וקורנפלור ככה שקל לתקתק את זה. ואם קרה ואזל לי החלב - אני משתמשת במים במקום.

קרם הקוקוס דומה בתכונותיו הכימיות והקולינריות (לא התזונתיות) לשמנת. הוא קרמי, עשיר ומלא בטעם. הבונוס הוא שהוא פרווה, כך שאם אכלתם ארוחה בשרית ואתם שומרי כשרות – הוא לא מהווה גורם מגביל.

אני חייבת לשתף אתכם שהמלבי הזה כמה רמות מעל מלבי חלבי עם שמנת וחלב פרה, ואחרי מספר (רב) של ניסיונות בהם הכנתי גם וגם, עברתי להכין רק אותו. פשוט כי הוא הרבה יותר מוצלח.

לגבי התוספות שמעל – אנשי הPLANE - אוהבים אותו נקי – ללא תוספות ויש האוהבים אותו עם סירופ אדום וקינמון. בסימן ראש השנה היהודית - נכין הפעם את הגרסא שלי עם הדבש/ מייפל – לשנה טובה ומתוקה ועם הרימונים – שירבו זכויותנו כרימון 😊

אם חשקה נפשכם ברוטב אדום בטעם של מי ורדים. דאגתי גם לזה. רק שתסמכו על התזונאית שלכם שתמצא את התחליף הבריא יותר - במקום ויטמינצ'ק מים וסוכר, הגרסא הבריאה יותר שלי מורכבת מרכז רימונים ויין בהכנה ביתית והוספתי אותה כתובה למטה במתכון.


במתכון אני משתמשת ב:

קרם קוקוס: עבה וקרמי. הקרם קוקוס הזה זמין ונמצא בחנויות של עובדים זרים, במחלקה מהמזרח בכמעט כל סופר וניתן להזמינו גם אונליין ברשת חנויות מזרח ומערב.


פרי הנזיר (MONKFRUIT) שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית. השתמשו בקוד שלי YAF1881 ותהנו מהנחה במעמד הרכישה.


יתרונות תזונתיים:

רימונים- מקור לסיבים תזונתיים, ויטמיני C, B (בעיקר פולאט ו6B), ויטמין E ואשלגן. מכלול רכיבי ברימון מסייע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, בהפחתת מצב דלקת, עוזר בהורדת רמות ה – LDL כולסטרול ולחץ הדם ועשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן. הפיגמנט האדום שבו מקנה לו פוליפנולים ביניהם אנתוציאנינים. עוד על יתרונות הרימון ומחקרים שנערכו בנושא ניתן לקרוא בפוסט זה. פיסטוקים- מלאים בנוגדי חמצון התומכים בבריאות הלב ומשקל גוף תקין ומאזנים רמות סוכר. באגוז אחד יש 4 קלוריות מה שהופך אותם להכי פחות דחוסים אנרגטית ביחס ליתר האגוזים. דבש- מבחינה תזונתית, אחוז הפרוקטוז (סוכר הפירות) בדבש גבוה יותר מהגלוקוז, ולכן פירוקו בגוף מעלה את רמות הסוכר באופן מתון יותר מסוכר לבן. מלבד זאת הוא מכיל רכיבים תזונתיים שאינם קיימים בסוכר: יש בו כמויות יפות של נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום, עם זאת כשמדובר בכפית דבש כהמתקה לשתיה, כמות נגדי החמצון שיש בה היא זניחה ובטלה בשישים.


מלבי טבעוני. צחור, קליל וכיפי. צילום וסטיילינג: יפית בן מרדכי.

פירוק לגורמים..


זה לא סוד כשילדה אהבתי לשחק עם אוכל. אהבתי לפרק אותו לגורמים. אהבה זו מלווה אותי עד היום. בתחילת דרכי במטבח, בעולמות הבישול והאפיה, אחד הדברים עליהם הקפדתי הוא להבין - הן בהיבט הטעם והרבה בהיבט התיאורטי על ידי קריאה והעמקה - מה התפקיד של כל אחד מהמרכיבים במתכון. הבנת החלקים ותרומתם היחסית לשלם (כלומר למתכון) עוזרת לי בהבנת המתכון עצמו ועוזרת לי גם בהבראת מתכונים יצירת גרסאות בריאות יותר.

בעבור כל אלו ובעיקר כדי שהכנת המלבי שלכם תצליח, חשוב לי להביא גם לכם את תפקידי רכיביו השונים:

עמילן – העמילן נותן לקרם את המרקם והגוף של המלבי. השימוש הקלאסי הוא שימוש בקורנפלור (עמילן תירס) או קמח אורז. במטבחים הבריאים יותר נהוג להשתמש בטפיוקה או באבקת שורש קודזו (גם הם עמילנים מצמחים שונים) - זה נתפס יותר שיקי, איני וטרנדי אבל אחרי מחקר שעשיתי בנושא, איני מוצאת סיבה או היגיון תזונתי לא להשתמש בקורנפלור הרגיל. חשוב להמיסו היטב בנוזל קר ולערבב היטב (באמצעות מזלג/ מטרפה ואפילו עם הידיים) עד שהוא נמס לחלוטין, לפני שמוסיפים אותו לחלב החם. כדי להבטיח מלבי חלק וללא גושים.

נוזלים – חלב וגם קרם קוקוס. לקבלת מרקם עשיר. לגרסא רזה יותר מחליפים את כל הנוזלים במים או משלבים מים עם חלב סויה או חלב קוקוס. בסיר על אש בינונית מביאים את הנוזלים והממתיק לרתיחה.

הסמכה- לאחר שהנוזלים והממתיק רתחו, מוסיפים את העמילן המומס ובוחשים קצרות. הקרם יסמיך מייד.

מי ורדים – אחראים לניחוח האופייני. מוספים 3 כפות מי ורדים או 2-3 טיפות תמצית ורדים/ זהרה לנוזל ביחד עם הקורנפלור.


כלים – השיטה הקלאסית היא בכלים אישיים. אפשר גם בכלי מרכזי. קירור - יוצקים את המלבי החם לכלי הגשה, מכסים את פני המלבי בניילון נצמד למניעת הווצרות קרום ומקררים היטב כ4 שעות (אפשר גם כל הלילה במקרר). המלבי יתייצב במהלך הקירור ויקבל את מרקמו האופייני. זה מתרחש הודות להעמילן. במהלך הבישול הוא נפתח וספג לעצמו את הנוזלים שבתערובת. בקירור הוא מתקשה מעט ומתייצב, ונותן את המרקם הג'לי (חצי מוצק-חצי נוזלי) שאנו אוהבים.

הגשה – ישר מהמקרר. אפשר להגיש את המלבי בכלי שבו קורר עם הרוטב והתוספות למעלה ואפשר לחלצו על ידי שחרור הקרם מהדפנות בעזרת סכין חדה והפיכתו על צלחת הגשה.

רוטב מבושם – המלבי עצמו לא מתוק מאוד, וסוד קסמו בשידוך עם רוטב מתוק לרוב תרכיז פטל עם מי ורדים. לרוטב יצירתי כמו שלנו הפעם נשים מעל דבש (או מייפל). ההגשה המסורתית הינה עם צבע מאכל אדום, מי סוכר ומי ורדים. אנחנו, בגרסא הבריאה, נעשה את זה עם סירופ רימונים מבושם במי ורדים. את הרוטב והתוספות עושים ממש סמוך להגשה.

תוספות – את המלבי נהוג לפנק מעל בשבבי קוקוס,בוטנים קלויים, פיסטוקים ושלל אגוזים.

לפניכם המתכון המצולם:

השקעתי!🙂 אז פרגנו בלייק לסרטון👍 הירשמו לערוץ וקבלו עדכונים על סרטונים חדשים למתכונים בריאים יותר!


אם אתם מנסים את המתכון הזה, הודיעו לי! השאירו תגובה פה בבלוג או העלו תמונה לאינסטוגרם ותייגו NutraCoach@ - אשמח לראות את מה שהכנתם!

מלבי דבש ורימונים לשנה טובה ומתוקה. צילום וסטיילינג: יפית בן מרדכי.

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.


אני מאחלת לכולנו שתחחדש עלינו שנה טובה ומתוקה, ושירבו זכויותנו כרימון.


כתיבה וחתימה טובה חברים!


יפית.

מלבי חגיגי. צילום וסטיילינג: יפית בן מרדכי

מלבי קוקוס


ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן ולרגישים ללקטוז.

ידידותי לסוכרתיים ולמדיאטים - תחת התאמות.



















זמן הכנה: 15 דקות. זמן במקרר: 4 שעת. דרגת קושי: קל.

מצרכים:

  • 400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס קר

  • 1 ליטר חלב סויה/ שקדים/ חלב דל לקטוז/ חלב לבחירה

  • 3/4 כוס/ 6-8 כפות (70-85* גרם) קורנפלור/ עמילן טפיוקה/ אבקת קודזו

  • 1/2 כוס (100 גרם) ממתיק פרי הנזיר/ מייפל/ סוכר

  • 3 כפות מי ורדים (45 מ"ל)/ 2-3 טיפות תמצית מי ורדים


תוספת חגיגית:

  • גרעיני רימונים

  • מייפל/ דבש

  • פיסטוקים/ בוטנים קצצים, קלופים וקלויים

  • שבבי קוקוס - לבחירה

לסירופ הורוד והמוכר:

  • מיץ רימונים

  • תמצית מי וורדים

  • פיסטוקים / בוטנים

  • קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מוזגים כוס וחצי מקרטון החלב ושומרים בצד.

  2. מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את קרם הקוקוס, הממתיק והחלב (פחות הכוס וחצי) ומביאים לסף רתיחה.

  3. מערבבים היטב, בכוס או בקערה, את הקורנפלור עם החלב הקר, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין. ניתן להעזר במזלג, מטרפה או לפורר באמצעות הידיים. המרקם צריך להיות חלק וללא גושים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.

  4. כשהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, יוצקים את תערובת הקורנפלור ומבשלים 2-3 דקות תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה. הבועיות שנוצרות הן הסימן שזה מוכן.

  5. מסירים מהאש ויוצקים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר ל4 שעות עד להתייצבות המלבי.

  6. מוציאים מהמקרר, מקשטים בתוספות הרצויות. ומגישים.


לסירופ אדום ובריא:

  • 1/2 כוס יין אדום

  • 2 כפות פרי הנזיר / סוכר

  • 1 כף תרכיז מיץ רימונים

  • כוס זרעי רימונים/ פירות יער קפואים

  • 2 טיפות תמצית מי ורדים


גרסת סירופ לעצלנים שלא דורשת חימום:

  • 6 כפות סירופ רימונים.

  • 4 כפות מייפל.

  • 2 כפיות מי ורדים.

הוראות הכנה:

מחממים את היין עם פרי הנזיר והתבלינים, מבשלים חמש דקות. מערבבים פנימה את תרכיז הרימונים והרימונים/ פירות היער ומצננים עד להגשה. או מערבבים את המצרכים של הגרסא לעצלנים.


*הערה חשובה: 6 כפות גדושות של קורנפלור והמלבי יצא לכם במרקם של דני, זה מסתדר כשהמלבי בקעריות או בכוסות אישיות. 8 כפות קורנפלור והמלבי יצא לכם סמיך ומוצק יותר. כשאני מכינה עוגת מלבי מרשימה אני שמה 8 כפות קורנפלור כדי שהמלבי יעמוד ולא יתפרק.


תזונטיפים:

  • לא אוהבים מי ורדים? שימו במקום תמצית וניל.

  • תערובת המלבי יחסית לא מתוקה, כי מעליה יתווסף הסירופ.

  • המלבי הזה יוצא יחסית יציב, אם אתם מעדיפים מלבי רך ורוטט יותר שימו 6-7 כפות.

  • גיוון: למלבי אקסטרה מרשים – מכינים את המלבי ויוצקים לתבנית, אני אוהבת להשתמש בתבנית קרמבו עגולה. מצננים ומעבירים למקרר. הופכים את התבנית מעל גביע ההגשה וטופחים עליה קלות – המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים בגבעת פיסטוקים בפסגת המרכז וברימונים בצדדים וזרזופי דבש או מייפל מעל. או בסירופ ובעלי כותרת של ורדים לא מרוססים.


גרסא למדיאטים ולסוכרתיים: מומלץ להכין עם פרי הנזיר או סטיביה. עדיף שימוש בחלב סויה ללא תוספת סוכר על פני חלב שקדים. השתמשו בכלי הגשה קטנים. בהכנת מלבי עם פרי הנזיר וחלב סויה ללא תוספת סוכר: בכל מלבי יש 69 קלוריות בחלוקת המסה ל20 מנות. ו115 קלוריות בכלי הגשה יותר גדולים המהווים 12 מנות. כל זה לפני תוספות. כל כפית דבש מספקת כ 20 קלוריות. כל פיסטוק מספק 4 קלוריות. בהכנה עם סוכר וחלב סויה ללא תוספת סוכר יתקבלו 88 קלוריות בחלוקת המסה ל20 מנות ו147 קלוריות בחלוקת המסה ל12 מנות. לפני התוספות.


בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.


#מלבי #מלביקוקוס #טבעוני #ללאגלוטן #פרווה #מלביפרווה #מלביחגיגי #רימונים #דבש #ראשהשנה