פוסטים אחרונים שהועלו

1/15
  • יפית בן מרדכי

מרק דלעת יפנית


מרק דלעת סמיך ועשיר עם טעם עמוק וריח מהפנט שיתפשט בכל המטבח. מתכון למרק דלעת כמו שבחיים לא טעמתם!


ביום חמישי האחרון, חל יום הדלעת העולמי (כן, יש יום כזה). באופן סימבולי ירד לו ביום זה היורה המציין את יריית הפתיחה של בוא הסתיו. ראיתי בשילוב הדברים מחווה של היקום הקורא לי לבשל ולהכין מתכוני דלעות.

נכנסתי למטבח והכנתי מרק דלעת יפנית, עוגיות דלעת וסלט דלעת (אל דאגה, מתכונים יגיעו בהמשך). לבנתיים, למה בכלל דלעת? בסתיו ובחורף דלעת הינה מאכל מחמם נהדר.

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

דלעת יפנית: שייכת למשפחת הדלועים, היא ירק עסיסי עם צבע אדום - כתום תוסס. עם הצבע הרווי שלה מגיע כח עצום של נוגדי חמצון. ככל שצבע הירק כהה יותר - ריכוז נוגדי החמצון שבו רב יותר. צבע כתום הוא סימן לנוכחות נוגד החמצון בטא קארוטן המהווה חומר מוצא לויטמין A, המסייע למניעת עיוורון לילה ולפעילות טובה יותר של מערכת החיסוןלבריאות המח.


בעיקרון, אני ממליצה בחום לאכול את המרק עם לחם קלוי ולמרוח עליו מעט שמן קוקוס ומלח הימלאיה שחור.

לפניכם המתכון המצולם:

השקעתי!🙂 אז פרגנו בלייק לסרטון👍 הירשמו לערוץ וקבלו עדכונים על סרטונים חדשים למתכונים בריאים יותר!

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.


כתבו לי למטה בתגובות איך יצא לכם.

בתיאבון!

יפית.

מרק דלעת יפנית


טבעוני. ללא גלוטן.

מתאים ל: טבעונים. מדיאטים. נמנעים מגלוטן.


זמן הכנה: 50 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 כפות שמן קוקוס

  • 1 בצל קצוץ

  • 1 פלפל צ'ילי חתוך

  • 3 שיני שום כתושות/ קצוצות

  • 2.5 ס"מ של שורש ג'ינג'ר מגורד

  • דלעת יפנית בינונית (כ2 ק"ג)

  • 4 כוסות מים/ מרק ירקות

  • מלח, סוכר, פלפל לבן

הוראות הכנה:

  1. חוצים את הדלעת לשניים וקולים בתנור על 200 מעלות לכ30 דקות או שבעת הבדיקה המזלג חודר בקלות.

  2. מוציאים את הדלעת מהתנור ובאמצעות כף מוציאים את הגרעינים.

  3. מחממים בסיר את שמן קוקוס ומוסיפים כעבור כדקה את קוביות הבצל, כעבור 3-5 דקות מוסיפים פלפל צ'ילי חתוך (למי שקשה עם חריף אפשר גם חצי פלפל), ג'ינג'ר ושום.

  4. כעבור כ3 דקות ובאמצעות כף או עם היד מכניסים את הדלעת הרכה לתוך הסיר, ביחד עם 4 כוסות מים/ מרק ירקות.

  5. מבשלים את המרק במשך כ10 דקות. מכבים את האש וטוחנים את המרק בבלנדר או באמצעות מוט טוחן.

  6. מתקנים עם תבלינים - שמים קורט מלח, במידת הצורך מתקנים עם כף סוכר, ניתן להוסיף פלפל לבן.

  7. לקישוט מוסיפים גרעיני דלעת.

תזונטיפ: צורת ההגשה האהובה עליי היא 2-3 מצקות מרק עם 1-2 כפות גרעיני דלעת מתובלים ופרוסת לחם קלויה עם כפית שמן קוקוס מעליה ומעט שום/ מלח הודי שחור מעל.

בתיאבון!

המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.