פוסטים אחרונים שהועלו

1/16
  • יפית בן מרדכי

סלסה פרסקה אפרסקים


עונת האפרסקים בדיוק איתנו כעת ולכן בחרתי לשתף אתכם הפעם בסלט סלסה פרסקה אפרסקים - הסלט הזה בריא, טעים ומהיר הכנה ולדעתי שווה לכם לנסות להכינו לפחות פעם אחת. אני בטוחה שאחרי הפעם הזו - תמשיכו בעצמכם לפעמים נוספות,


הסלט מעניין כי יש לו טויסט: הוא מתוק, מעט חריף וגם חמצמץ (מי שאינו אוהב חריף יכול פשוט להפחית את כמות הפלפל בחצי)

ניתן להגישו כמנה ראשונה, להביא כסלט כשמתארחים ואף לאכול אותו כארוחה שלמה ומאוזנת ביחד גרגירי חומוס בתוכו או פשוט לצד הקרקר ההודי פאפאד שמבוסס על קמח אורד - קמח שהוא תערובת של קטניות (ניתן לרכוש בחנות של מזרח ומערב אונליין ובחנויות הפיזיות, בחנוויות טבע ובחנויות הודיות). פשוט מניחים את הסלט על גבי הקרקר ואוכלים. זו הגרסא הבריאה (והלא פחות טעימה!) שלי לסלסה ונאצ'וס. הסברים נרחבים יותר אודות הפאפאדס ומוצרי מזון מעניינים נוספים מרחבי העולם תוכלו למצוא בסרטון הזה: מוצרי מזון מיוחדים מרחבי העולם.

יתרונות תזונתיים: בצל סגול - עשיר בתרוכובת קוורצטין, נוגד חימצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות. צבעו הסגול מספק פיטוכימילקים בשם אנטוציאנינים המאטים תהליכי הזדקנות. פלפל חריף - מסייע בהגברת חילוף החומרים בזכות היותו מכיל קפסצאין. עגבניה - עשירה בנוגד החמצון ליקופן המסייע במניעת סרטן הערמונית וסרטן הריאות, ומסייעת במניעת חמצון הכולסטרול הרע (LDL).


כתבו לי למטה בתגובות מה חשבתם על המתכון, אשמח לדעת.

בתיאבון!

יפית.

סלסה פרסקה אפרסקים


ידידותי לטבוענים, למדיאטים, לנמנעים מגלוטן ולסכרתיים.

זמן הכנה: 5 דק' דרגת קושי: קל

רכיבים:

  • 2 אפרסקים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

  • 1 פלפל חריף קטן (ללא גלעינים) חתוך לקוביות

  • ½ כוס בצל אדום חתוך לקוביות

  • ¼ כוס פטרוזיליה אורגנית קצוצה

  • 2-3 כפות מיץ לימון

  • מלח לטעם

הוראות הכנה: שמים את כל החומרים בקערה, מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מערבבים ואוכלים.


תזונטיפ: את האפרסק ניתן להחליף במנגו, אפרסמון ובכל פרי מתוק ורך אחר.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

172 צפיות