חומוס משעועית לימה

January 30, 2017

לפני כשבוע הייתי בשוק מחנה יהודה, אחד מהשווקים האהובים עליי במדיתנו היפה.
השיחות עם הרוכלים ועם באי השוק ביחד עם הצבעוניות והפולקלור התרבותי מרנינים את נפשי. בכל פעם שאני מגיעה לשם, אני נהפכת לילדה בת ארבע שרוצה את כל מה שהיא רואה.
ממש בכניסה לשוק ישנה חנות תבלינים ענקית ובה מיני דגנים וקטניות, גם כאלו שפחות מוכרות, והמון תבלינים שונים, שאיני מוצאת בקלות במקומות אחרים. תמיד כשאני שם אני מצטיידת.
במסגרת ביקור זה רכשתי שעועית לימה (הידועה גם בשם שעועית בובס), שעועית מנומרת ועוד מיני שעועית.
אתמול החלטתי להכין ארוחה עם השעועית לימה, שעועית גדולה שצבעה לבן וטעמה עדין ומעט מתקתק.

 

יתרונות בריאותיים:
שעועית לימה - מקור מצוין למינרלים מוליבדן, נחושת ומנגן ומהווה גם מקור טוב לברזל, חומצה פולית ומגנזיום. כוס שעועית מבושלת מספקת כ8 גרם חלבון ו7 גרם סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים בהפחתת כולסטרול ומונעים עליה חדה ברמות בסוכר בדם לאחר ארוחה. בעלת ערך גליקמי נמוך ולכן משביעה למשך זמן רב. 
שמן זית - עשיר בחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, ובנוגד החמצון ויטמין E.
מיץ לימון - עשיר בויטמין C העוזר לשמר את הויטמינים הנמצאים בשעועית למשך זמן וכן מסייע בקיצור השפעת. 

שום - עשיר ברכיבים אלין ואליצין תרכובות נוגדות דלקת ובעלות השפעה מגינה מפני סרטן המעי הגס

 

השרתי את השעועית במשך כ24 שעות (השריה של 12 שעות מהערב עד הבוקר בהחלט מספיקה), במהלכם החלפתי את המים 2-3 פעמים והבוקר בישלתי את השעועית והכנתי עימה ממרח בסגנון חומוס.

 

תוספת של לחם בצד עם ירקות חתוכים או סלט כרוב מתובל במיץ לימון מהווה ארוחה טבעונית מלאה ומזינה.
המתכון הזה  פשוט מעדן! אפשר לאכול אותו כארוחת בוקר, למרוח אותו כממרח בסנדויץ' ולנגב כארוחת צהריים או ערב.
אני מעדיפה לאכול אותו כארוחת צהריים בליווי לחם/ פיתה, פלפל חריף (שעוזר לי לשמור על ערנות בשעות הקשות) וצנונית עסיסית מתובלת בלימון. 

מהכמות שנותרת לי אני מכינה מרק או שומרת בקופסא ושמה בסנדויץ' בתוספת ירקות לימים שאני מחוץ לבית.

 

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים או העלו תמונות לאינסטגרם עם התיוגים #NutraCoach  #גםבריאוגםטעים

 

בתיאבון חברים!
יפית.

חומוס משעועית לימה 

 

 


מתאים ל: טבעונים, סכרתיים, מדיאטים, צליאקים

 

 

 

 

 

 

 זמן הכנה: 10 דק'    דרגת קושי: קל

המצרכים:
1.5 כוסות שעועית לימה מבושלת 
2 כפות (או יותר) נוזל בישול 
2 שיני שום, או לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון 
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל קאיין 
1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד 
לקישוט: פטרוזיליה טריה, פפריקה, אריסה

 

הוראות הכנה:

בישול השעועית:
1. מסננים את השעועית.
2. בישול בסיר לחץ: מוסיפים שעועית לסיר, מכסים עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על לחץ גבוה         במשך 5 דקות. מסירים מהאש ונותנים ללחץ להשתחרר באופן טבעי (כ -10 דקות).
בישול בסיר רגיל:  שמים את השעועית בסיר, מכסים עם מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים לחום בינוני ומבשלים עד שהשעועית רכה (כשעה).
3. שמים בצד 1 כוס מנוזלי הבישול, לצורך שימוש עתידי.

 

הכנת החומוס: 
1. שמים בבלנדר את השעועית ביחד עם יתר הרכיבים (למעט הקישוט)
2. מערבלים על עוצמה גבוהה, עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
    מי שמעדיף מרקם נוזלי יותר, יכול להוסיף עוד נוזלים, כף אחת בכל פעם, עד לקבלת מרקם אהוב..
3. טועמים ומתקנים עם תבלינים לפי מידת הצורך.
4. ניתן להגיש מיד, על ידי מזיגה לקערה והוספת הקישוטים ואפשר גם לשמור במקרר ולפני הגשה לחמם בסיר קטן על הכיריים.
5. מגישים חם עם לחם בצד. 

 

תזונטיפים: 
יש להשרות את השעועית לפני הבישול. מומלצת השריה של לילה (לפחות 8 שעות) ועד יממה (למהדרין או השכחנים), לאחר ההשריה יש לשטוף את השעועית ולבשלה. 
* רצוי לבשל כמות גדולה של השעועית מראש. לאחר הבישול מחלקים את השעועית המוכנה למנות ושומרים בשקיות אטומות בהקפאה.
* ניתן להפוך את הממרח למרק על ידי הוספת כל נוזלים הבישול והוספתו לבלנד, כחצי כוס בכל פעם, עד שמתקבל מרקם של מרק. 

 

בתיאבון!
פותח על ידי יפית בן מרדכי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK