top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
  • תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

גרניטה אבטיח

גרגירי קרח עדינים ומתוקים שכיף לאכול ביום קייצי חם, והבונוס? זה גם בריא! ככה שכולם יוצאים מרוצים, הגדולים וגם הקטנים.

גרניטה - הקינוח הסיציליאני מאיטליה בגרסה הבריאה שלי. גרניטה למי שטרם מכיר זהו ערבוב של מיץ פרי, קפה או יין עם סירופ סוכר המוקפאת למספר שעות כשמדי פעם מערבלים אותה ידנית במזלג מה שמקנה לה מרקם ברדי של גרגרי קרח עדינים. קינוח וארוחת ביניים מרעננת במיוחד ביום קיצי חם.


היווצרות והשתלשלות העניינים - קורות חיים של גרניטה: תחילה נוצר הברד, כפי הנראה הקינוח הקפוא העתיק ביותר, עוד מתקופת ממלכת פרס, בה מתועד כי יצקו נוזל מרוכז וממותק על שלג, ערבבו ואכלו וכי הוסיפו מיץ ענבים לקרח שנשמר מהחורף במחסנים. בהמשך במאה ה-17 באיטליה, בהשראת הערבים ששלטו באיזור, הגיע הסורבה - שנגזר מהמילה סירופ בעברית (שָרַבְּ). הסורבה נולד במרקם חלק ובמרקם גרוס, המרקם הגרוס זוהי הגרניטה שלנו. ואז בישראל, הגיעה הגרניטה הבריאה על ידי עבדכם הנאמנה. מוווואה😀


טעמי הגרניטה המסורתיים הם: לימון, מנדרינה, שקדים, מנטה, תותים ואף שוקולד. אנחנו נכין אותה מאבטיח! לאחר שתבינו את העיקרון, תרגישו חופשי להיות יצירתיים עם פירות שונים, כמו מלון, אננס, מנגו, תותים ואף נקטרינות. להוציא בננות, אגסים ותפוחים שבשל מרקמם הסמיך, לא מתאימים להכנת גרניטה. את הפרי הנבחר מבלנדרים כמו במתכון שלמטה לשייק, מעבירים לכלי שטוח ורחב (לזירוז תהליך ההקפאה) ומקפיאים תוך ערבוב עד לקבלת ברד.

כדאי לדעת: ההבדל בין גרניטה מוצלחת לאחת שלא, היא במרקמה העדין, רסיסי קרח מתוק שנמס בפה. זה קשור בעיקר באופן הקפאת הנוזל ואופן פירוקו. יש לגרד את הגוש הקפוא בעזרת מזלג או כף עץ ולפורר ממנו בעדינות את פתיתי הקרח, להחזיר להקפאה ולחזור על התהליך במשך 5-6 פעמים. כדי שגריפת הגרניטה תעשה כהלכה יש להקפיאה בכלי לא עמוק מידי, תבנית מתכת של עוגה בחושה היא כלי אידיאלי לצורך העניין.


הזמן הכי טוב להכין גרניטה, הוא כשנמצאים בבית במשך מספר שעות רצופות. יש לבחוש את הגרניטה בכלי שבה היא נמצאת מידי חצי שעה. כעבור שעתיים -שלוש, מתקבל ברד אליפות. הסיבה לבחישה התדירה היא כדי לוודא קבלת גרניטה ולא קרחון גבישי גדול וקשה. המקפיא הביתי מקפיא נוזל למוצק, המים קופאים באיטיות ויוצרים גבישים. בכל פעם שבוחשים את השייק החצי קפוא, שוברים את גבישי הקרח האלו, ובמקום לקבל קרחון גבישי ענק, מקבלים אלפי שברים קטנים ועדינים. ככל שבוחשים לעיתים תכופות יותר וביסודיות רבה יותר, שוברים יותר את הקרח ומרקם הברד יהיה חלק יותר ודומה יותר לסורבה.


לפני שנעבור למתכון בואו נתייחס ליתרונות התזונתיים והבריאותיים שלו.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

אבטיח: מהווה מקור לפיגמנטים נוגדי החמצון ביטא קארוטן וליקופן ( 100 גרם אבטיח מכילים 4.5 מ"ג ליקופן - קרוב לפי 2 מעגבנייה). ליקופן תומך בבריאות הלב ושניהם ביחד מספקים הגנה על העור מפני קרני השמש, כשהם נאכלים בקביעות. ביטא קארוטן וליקופן יכולים לסייע במניעת סוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן השד, הקיבה, המעי הגס, הערמונית, הריאות והלבלב. אבטיח הוא גם מקור לחומצת האמינו ציטורלין, שעוזרת לזרימת הדם בגוף וכתוצאה מכך מסייעת לבריאות הלב וכלי הדם.


נענע: ידועה בזכות יכולתה להרגיע את הבטן, משככת גזים ובעלת פעילות אנטיביוטית. בעלים יש מנטול ומתנול. מסייעת במצבים של כאבי בטן ומעי רגיז.


פרי הנזיר: שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית.



מידע נוסף על יתרונות האבטיח, טיפים לאחסון נבון ועוד מחכה לכם בעמוד האינסטגרם שלי:

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.


 

גרניטה אבטיח


טבעוני. ללא גלוטן.

 

זמן הכנה נטו: 30 דק' זמן במקפיא: 3 שעות דרגת קושי: קל

 

רכיבים: (4-6 מנות)

  • 4 כוסות קוביות אבטיח

  • מיץ מלימון שלם

  • חופן עלי נענע

  • ניתן להוסיף: 3 כפות פרי הנזיר/ סטיביה/ סוכר קוקוס/ ממתיק אחר לבחירה

  • ניתן להוסיף: 10 מ"ל עראק/ וודקה/ רום

הוראות הכנה:

  1. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף לטחינה ממתיק/ אלכוהול שאוהבים.

  2. מוזגים את הנוזל לתבנית אלומיניום לא עמוקה ויחסית רחבה (על השכבה שתיווצר להיות דקה, בעובי של קצת יותר מ1/2 ס"מ), מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.

  3. כמידי 30 דקות מוציאים את התבנית, שוברים ומערבבים את התערובת בעזרת מזלג או כף עץ, על מנת שהיא לא תקפא לגוש אחד עד לקבלת גבישי קרח עדינים. חוזרים על פעולת הערבוב במשל 5-6 פעמים, עד שמתקבל ברד. ככל שמערבבים לעתים תכופות יותר, כך מרקם הברד יהיה יותר עדין.

  4. מוציאים מהמקפיא, מעבירים לכוסות קטנות ויפות ומגישים.

תזונטיפים:

  • לזירוז תהליך ההקפאה - הקפיאו את קוביות האבטיח למשך מספר שעות טרם הכנסת הרכיבים לבלנדר.

  • המראה השבבי של הגרניטה במיטבו כשהגרניטה טרייה.

  • תרגישו חופשי לשחק עם סוגי האלכוהול השונים שמתווספים. הכי טוב להתחיל במשקאות עם טעם נייטרלי – כמו וודקה, ואז לשחק עם טעמים יותר דומיננטיים כמו רום ואניסים למיניהם. החוק באלכוהול הוא שעדיף פחות מדי מאשר יותר מדי.


לרוויה! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page