מאפינס בננה שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
מאפינס בננה שוקולד צ'יפס. מאפינס בננה שוקולד צ'יפס ללא גלוטן וכשר לפסח שכולם אוהבים!
במהלך חופשת פסח, בעקבות ריבוי של אירועים משפחתיים, פיתחתי את המתכון הבריא, המתוק (הכשר לפסח + הפרווה + והנטול גלוטן) הבא. המתכון נחל הצלחה עצומה בקרב כל טועמיו - אנשים גדולים ואנשים קטנים כאחד. בימי החג הגשתי אותו למסיבת יומולדת של אחיין שלי ואף הבאתי אותם עימי לקמפינג שערכנו בכרמל עם בני משפחה מהצד השני. הילדים אכלנו שניים כאלו עם חלב שקדים כל אחד והמבוגרים אכלו את זה לצד קפה שחור מהפינג'ן. המאפינס האלו הם עוד הוכחה שמתוקים יכולים להיות בריאים🤩 וככה כולם היו מרוצים. אני, שהזנתי את הקטנים (והגדולים) במשהו בריא 👌 והקטנים שזכו במאפין לארוחת הבוקר.
מומלץ לשתף את הילדים בהכנתם ואף להכינם לימי הולדת בגן ללא חשש של גלוטן, כך שגם ילדים עם צליאק יוכלו להנות מחגיגה טעימה בלי להרגיש שונים מהילדים האחרים .
טיפ: לעוגת יומולדת - סדרו אותה בצורת המספר של הגיל, הוסיפו מעל כל מאפין - 2 כפות קצפת, שימו באמצע של כל מאפין נר והגישו.
לעדכונים במייל על המתכונים הבאים שלי - כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
מאפינס בננה-שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
ידידותי לטבעונים - תחת התאמות. הכינו לפי ההוראות בתחתית העמוד.
זמן הכנה: 35 דקות. דרגת קושי: קל.
מצרכים: (20 יחידות)
2 בננות בשלות
1 ביצה
1 כוס סוכר חום
2/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית
1/2 1 כוסות קמח קוקוס
1/3 כוס שוקולד צ'יפס (ניתן לשלב מריר, חלב, קרמל מלוח, לבן)
1 כפית תמצית וניל טבעית
1/2 כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.
מועכים את הבננות ומניחים אותן בקערית בצד.
שוברים ביצה בקערה וטורפים אותה היטב. מוסיפים לקערה שמן קוקוס, חמאת בוטנים, תמצית וניל וסוכר חום ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים לקערה את הבננות, קמח הקוקוס, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
מוספים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס לקערה ומערבבים.
שמים מנז'טים בתוך תבניות מאפינס, ממלאים 3/4 מהמנז'ט בבלילה ומפזרים מעל את שארית השוקולד צ' יפס.
אופים בתנור במשך 20-25 דקות או עד שמזהיב.
לגרסה טבעונית: במקום ביצה מעכו בננה אחת נוספת. גרסה טבעונית נוספת: דלגו על הביצה. לאחר סיום ביצוע סעיף חמש, הוסיפו כף אחת של חומץ תפוחים המעורבבת עם כפית סודה לשתייה וכף מים וערבבו היטב בבלילה. המשיכו לסעיף שש.
גרסה לא כשרה לפסח: השתמשו בקמח כוסמין לבן, במקום קמח קוקוס.
בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.
Comments