פוסטים אחרונים שהועלו

1/16
  • יפית בן מרדכי

קציצות פראסה אפויות


במשך כל חיי, ליל הסדר בבית הורי הוא כזה בו ההגדה אצלנו יכולה להתחיל בשמונה בערב אך האוכל עצמו יגיע רק בעשר וחצי. למרות המשך והאורך שמרגישים לעיתים כמו ארבעים שנים במדבר...אני מחכה לזמן הזה בו כל המשפחה ביחד ובו המסורת מבית סבא מועברת הלאה לדורות הבאים, יש צחוקים סביב השולחן, הצגות של הילדים ושירים ביחד עם אהוביי. לקטנים שבחבורה מותר לאכול במהלך ההגדה, אבל לשאר המבוגרים... זהו אתגר לא פשוט ולכן בשנים האחרונות אמי ואני התחלנו להכין אוכל אצבע (finger foods), מרכיבים שאפשר ומותר לנשנש במהלך קריאת ההגדה וכך לא להגיע מורעבים לארוחה. מצב זה מאפשר שליטה מבוקרת על הקלוריות שיאכלו בהמשך. לפניכם מתכון לקציצות כרישה בריאות וטעימות, שהכנתי השבוע עם אמי לארוחת החג. קציצות אלו מהוות תוספת של ירק חם לארוחה, אפשר להנות מהן ללא רגשות אשמה והן בהחלט עדיפות על נשנוש של מיני אגוזים ושקדים המספקים הרבה יותר קלוריות ושומן נוסף על יתר ארוחת החג. הכינו וכתבו לי למטה איך יצא.

חג שמח חברים! יפית.


קציצות כרישה אפויות ידידותי לצמחונים, למדיאטים ולסוכרתיים.

זמן הכנה: 40 דק' דרגת קושי: קל

מצרכים: (25 יחידות)

  • ½1 ק"ג פראסה (כרישה) - בערך 6 יחידות כרישה בגודל בינוני

  • 8 כפות גדושות קמח מצה/ קמח כוסמין

  • 6 שיני שום

  • 2 ביצים אורגניות

  • מלח, פלפל (שחור/ לבן) – לפי הטעם

  • שמן זית - לשימון נייר האפיה

הוראות הכנה:

  1. ניקוי הכרישה: חותכים את הכרישה ל-3 מקטעים, חוצים אותם לאורך ומניחים בקערה מלאת מים. מנערים מעט כדי שהמים יגיעו לכל העלים והחול ישקע לתחתית, מוציאים את הכרישה עם הידייים, שוטפים שוב מתחת למי ברז. מסירים את העלים הירוקים. משתמשים בחלק הלבן בלבד.

  2. מניחים את גבעולי הכרישה (הלבנים) בסיר ביחד עם מים ומרתיחים את הכרישה במשך עשר דקות. מסננים את המים ומצננים. טוחנים את הכרישה קצרות במעבד מזון.

  3. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.

  4. פורסים נייר אפיה בתבנית, משמנים את נייר האפיה קלות עם שמן זית.

  5. שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב. כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה ביחד עם קמח המצה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

  6. מוסיפים את הכרישה ביחד עם מלח ופלפל לבלילה, לשים היטב את התערובת.

  7. מכינים מהתערובת קציצות ומניחים אותם במרווחים שווים בתבנית האפיה. משמנים קלות את הקציצות בחלקן העליון בעזרת מברשת שטבולה בשמן זית. מכניסים את הקציצות לתנור ואופים במשך עשרים דקות או עד שמזהיב.

לגרסה טבעונית ונטולת גלוטן: מחליפים את הביצים וקמח המצה ב-8 כפות קמח עדשים כתומות. מכינים את הכרישה כפי שמוסבר לעיל ואז מערבבים איתה את הקמח. לתערובת זו מוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת אחידה ממנה ניתן ליצור קציצות.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול