אורז בסמטי בגבינת פטה ותרד

מתכון שפיתחתי לפני שנים, כשרציתי לגוון לעצמי את ארוחת הערב שאחרי האימון בצורה קלה וממצרכים שהיו בבית. התוצאה טעימה וערבה לחך.
מומלץ לשלב את המנה לצד סלט ירקות במוגש עם גבינה בולגרית או טופו. 

 

יתרונות:
תרד - עשיר בנוגדי החמצון ליקופן ולוטאין המסייעים במניעת סרטן הערמונית
פטריות - עשירות בויטמיני B החיונית לתפקוד המח ומסייעים לפחמימות להפוך לאנרגיה
שום, בצל - עשירים בתרכובות אלין ואליצין המסייעים בהגנה מפני סרטן המעי הגס
גבינת פטה - מעשירה את המנה בסידן החיוני לצפיפות העצם

 

ניתן לטבען את המנה לפי ההוראות שבמורד המתכון. 

מנה זו ידידותית גם למדיאטים ולסכרתיים היות ומנה מכילה 195 קק"ל, 30.4 גרם פחמימות (=2 מנות פחמימה), 3.1 גרם סיבים תזונתיים, 7.9 גרם חלבון, 4.8 גרם שומן, 17 מ"ג כולסטרול ו387 מ"ג נתרן.

 

 

 

מכינים את המנה? העלו תמונה שלה לאינסטגרם או לפייסבוק ותייג אותי. 

 

בתיאבון יקרים,

 

יפית. 

 

 אורז בסמטי בגבינת פטה ותרד 

 

 


מתאים ל: צמחונים, סכרתיים, מדיאטים, צליאקים

מתאים לטבעונים - תחת התאמות. 

 

 

 

 זמן הכנה: 25 דק'    דרגת קושי: בינוני

המצרכים:
1 ספל אורז בסמטי
2.5 ספלי ציר של מרק ירקות / מים
1 בצל בינוני קצוץ
1 ספל פטריות טריות קצוצות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן אבוקדו / שמן זית
2 כפות מיץ לימון
6 ספלי עלי תרד/ עלי מנגולד קצוצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת

1/2 כפית אורגנו מיובש/ תימין
פלפל שחור / לבן - לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

1. בסיר קטן-בינוני, על אש נמוכה-בינונית, מערבבים את האורז עם ציר הירקות או המים ומבשלים במשך כעשרים דקות, עד שכל הנוזלים נספגים, כשהסיר מכוסה.
2. בינתיים, בחבת משומנת - מאדים בצל, פטריות ושום עד לריכוך, מוסיפים את מיץ הלימון והאורגנו, מערבבים, מוסיפים לסיר האורז ומתבלים עם מעט מלח ופלפל שחור/ לבן.
3. הכנת התרד נעשית באחת משתי הצורות הבאות:
הראשונה היא לחלוט אותו במים להרתיח אותו בסיר עד שיתרכך ואז להוסיפו לסיר האורז. 
השנייה היא להוסיפו לאידוי של הבצל והפטריות.                                                             
4. את גבינת הפטה מוסיפים כשהתבשיל מוכן לסיר התערובת ומגישים.

 

תזונטיפ: ניתן לטבען את המנה באמצעות שימוש בטופו.
את הטופו יש להכניס למחבת למשך כ2-3 דקות לאחר אידוי הבצל והפטריות.

למנה הטבעונית אני אוהבת להוסיף גם 2 חופנים של אגוזי קשיו קלויים קצרות - זה החלט משדרג את המנה. 

 

 

 

 

בתיאבון!
פותח על ידי יפית בן מרדכי.

 

 

Please reload

לרכישת ספר המתכונים הסודיים של יפית  #גםבריאוגםטעים 

INSTAGRAM

YouTube

:תעקבו אחרי ברשתות החברתיות

מדיה

הי, אני יפית ואני מאמינה גדולה ב"היו מזונותיך לרפואתיך" - האוכל שאנו אוכלים והשפעותיו על גוף האדם מאז ומעולם ריתקו אותי.
מדע התזונה חי, נושם ומתפתח, בד בבד, מה שטוב ובריא לאחד לא בהכרח נכון לאחר. הגוף שלנו תמיד מאותת לנו אם האוכל שאנו אוכלים טוב או לא טוב לנו, השאלה היא האם יודעים לזהות את הסימנים האלו. בתהליך מובנה אעזור לך לזהות את סימני האזעקה של גופך למזונות שלא נכונים עבורך, לאזן מצבי מחלה, לפתור עצירויות, להרגיש יותר אנרגיה על פני היום ולהכיר את התזונה המיטבית עבור גופך.

!נעים להכיר
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
רשימת תפוצה
FACEBOOK