פוסטים אחרונים שהועלו

1/18
  • יפית בן מרדכי

תזונת ילדים

כמה פעמים קורה לכם שהילד שלכם מגיע אליכם אחר הצהריים ומבקש ותאב לפרי? זאת ארוחת הארבע אותה הוא מבקש.

לכבוד יום הבריאות העולמי שחל בחודש אפריל, ערכתי שיחה מרתקת אודות תזונת ילדים ביחד עם גיל שחם עמית, החקלאית, היזמת והאשה שמאחוריי החווה האורגנית פארמה קולטורה. גיל ובעלה, נדב, החליטו להגשים את חלומם על האדמה אותה עיבד סבה של גיל מימי קום המדינה. הם חזרו אל אותה האדמה, כשלושה עשורים אחרי שננטשה, והקימו את פארמה קולטורה, חווה של גידולים מקומיים ואורגניים המקדשת את ערכי הקיימות. בשאיפה ליצור מערכת אקולוגית מורכבת ונקיה. במקום פועלת חנות משק בה מוצעת תוצרת יומית טרייה מגידולי החווה ומתקיימים בה סיורים, סדנאות ואפילו ארוחות כיפיות עם סלי פיקניק בחצר הגינה הקסומה.


את גיל הכרתי במסגרת סיור בחווה. ביקור חד פעמי הספיק לי להתאהב בחווה ובגיל. בכל פעם בה חזרתי לחווה ונתקלתי בגיל בחברת בנותיה או ילדים אחרים (במסגרת הסיורים שהיא מעבירה לאנשים גדולים ואנשים קטנים כאחד) - נהנתי מהדרך האינטואיטיבית בה היא מדברת את שפת האכילה עם האנשים הקטנים שסביבה. הזמנתי אותה לשיחה אחת על אחת, הדנה בתזונת ילדים. מהזוית שלי כדיאטנית קלינית עם ניסיון בטיפול בילדים ובנוער ומהזוית שלה כאמא יצירתית שדוברת את הטקסט בוק של תזונת ילדים באופן טבעי.

תפקיד ההורה לקבוע מה נכנס הביתה ומהן שעות הארוחות ואילו תפקיד הילד הוא לקבוע מה נכנס לו לצלחת וכמה ומה מזה יכנס לו לגוף. עם זאת, הדרך לשם יכולה פעמים רבות להיות מאתגרת. כילדה, חוויתי כניסות מרובות לצלחתי מה שהוביל למאבקי כוחות על מוקד השליטה בצלחת וייצר שיח לא בריא על אוכל. המניפולציות שהופעלו עליי, ייצרו בי רתיעה גדולה יותר והפכו את האוכל למוקד למניפולציה ילדית - הורית. אוכל זה בגזרת האוטונומיה האישית של אדם עם עצמו וגופו. גם ובעיקר בילדים. חלק גדול מלימודיי התזונה ומהדרך בה צעדתי, הושפעה מילדות זאת וכיום בזכות הניסיון המעשי והידע שצברתי, אני משתמשת בקול שלי כשופר. כדי לעזור לכם ולילדים אחרים - ליצור שיח אכילה בריאה ומקדם. .

אני מזמינה אתכם להאזין לשיחה שלנו המבארת את שפת האכילה. בנוסף, אנו מדברות על שיווק יצירתי של מנות ודנות ב:

  • מהי שפת אכילה חיובית?

  • איך "משווקים" לילד אכילה בריאה?

  • איך חושפים את הילדים לאכילה חדשה, פתוחה וחוייתית - הן ברמת טעמים והן ברמת מרקמים חדשים?

  • מהי ספריית הטעמים?

  • מה הקשר בין הליכה יחפים בשדה ומחוץ לבית לבררנות אכילה?

  • איך להמנע מלהפוך אוכל למוקד ולמניפולציה על השולחן בבית?

  • איך ממתגים אוכל בריא כמושך ומייצרים בילד את הסקרנות לחוות אותו?

  • איזה חטיפים עדיף להכניס הביתה?

  • איך וממתי אפשר לעודד את הילד לתחושת עצמאות עם האוכל ובמטבח?

  • מה עושים כשלתחושת ההורה הילד אוכל יותר מידי - האם נכון להתערב? האם נכון להגיד לו די? אולי לכוון אתו למזון אחר? מתי, אם בכלל כדאי להעזר באיש מקצוע?

  • וגם רעיונות למנות יצירתיות שילדים אוהבים.

על כל השאלות האלו גיל ואני משיבות בשידור חי שערכנו באינסטגרם ושהעלתי לעמוד היוטיוב. אז בזמן שאתם בנסיעה, בפעילות גופנית, מבשלים וכיוצ' - פנו לכם חמישים דקות והאזינו לשיחה. יש בה המון פנינים ויהלומים שלא יסולאו בפז: על גבולות בריאים של הורה וילד בכל הנוגע למזון הנכנס לגוף, על מיתוג נכון של אוכל וטיפים נוספים שמסייעים לילדים להיות בעלי אכילה פתוחה וחוויתית לכל סוגי המאכלים -בשיחה הבאה:

השקעתי!🙂 אז פרגנו בלייק לסרטון👍 הירשמו לערוץ וקבלו עדכונים על סרטונים חדשים למתכונים בריאים יותר!


האזנה נעימה ומעשירה!

שלכם,

יפית.

פוסטים קשורים

הצג הכול

קבלו עדכונים טעימים

  • FB ICON (1)
  • INSTA ICON
  • YOUTUBE ICON
  • PIN ICON
  • IN ICON
  • MESSAGE ICON (1)